Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Evime 500 metre yakınlıkta fiber ftth kullanan var evime fiber çektiren bilirmiyim? Lütfen yardımcı olun Detay konu içinde.

Fatihbilgin

Yeni Üye
Yeni Üye
Hali hazirda dsl kullanıcısıydım ta ki alt yapı arızası çıkana kadar 😔
ben interneti normal şekilde kullanıyordum ocak 2025 yılında internet arızaları başladı sonra 20 ocak ta hepten kesildi ve alt yapı artık yok oldu. 20 Ocak 2025 tarihinden sonra hizmet alamadım. Genel olarak bölgesel yada lokasyon olarak alt yapı çalışmaları devam ediyor diyor ben turknet liyim turknet çözüleçek diyordu taki 14 şubata kadar (planlanan ve projelendirilen )
Telekom dan gelen mesajlar şu şekilde

IMG-20250219-WA0003.jpg

Bana gönderilen mesajdan yeniden projelendirilecek yazısı var acaba dsl hattımı onarılacak yoksa fiber mi çekilir?
bu projeyi nasıl öğrenebilirim türkneti aradım sordum bize iletilen bu şekilde dediler başka bilgi alamadım.

Hali hazır internetim yok
alt yapı değişecek galiba yeni mi gelecek? yoksa beni bıktırıp tamamen mi kesecek, yıllarmı sürecek bilmiyorum.
bende araştırayım bari dediydim Fiber internet olsun diye zorlamak istedim zaten internet şuan yok tüm tuşlara basmak gibi bişey. aklımda şöyle bir şey düşündüm:
Evimime gelen internet kablosunun yanında/ başlangıçda fiber optik kablo var!! Neden olmasın ki? direkten bakır internetti alıyorum, yine direkten alırım fiberoptik interneti 🥹🫣 mahallede birçok binada ftth var zaten
tek sorun oradan internet verirler mi bana?
Ve 400 metre civarında fiber optik çekerler mi?
Şuan turknet kullanıyorum türk Telekom dan 100 mbps lik internet başvuru yapsam verirlermi?

Yoksa hayal mi kuruyorum?

somut şekilde anlamanız için çizdim

1739922437957.webp

2 nolu telekom rögar kapağı
7f39a14d-b1e4-4e36-914a-a4f4b5cd1f54.jpg

74043090-4b38-4159-ac48-d878c89310ff.jpg1 nolu rögar kapagı (uzaktan çekilmiş)
yukarıdaki çizimde görünen yeşil hat beim evime gelen dsl kablo (telekom direkleri üzerimden)

başka forumlarda ve gerçektede gördüğüm fiber direkler hemde mahelle arasında vadı böyle birsey olurmu?

4fa209e0-b88e-463d-909a-8369a591b7a4.jpgdabc3428-5dca-4772-a603-883bd53d26e8.jpg1739922537059.webp

Bu kanalın videolarında fibere çözüm olarak neler yaptığı var.

Bir fikir verebilir

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Türk telekomun sitesinden altyapı sorgulaması yaptınız mı?

türk telekomla konuşma yaptım alt yapı yok yazıyor zaten dsl var onu bile göremiyorlar bu fiberi sormadım ama alt yapı sorgulama şu şekilde
Ekli dosyayı görüntüle 24348
Siz tedbiren oraya başvuruda bulunun en başta. Sonrasında ise bölgenizdeki genel müdürlüğe gidip mağduriyetinizi dile getirerek orada da talepte bulunun hafif serzenişle birlikte. Oradan çıkacak sonuca odaklanın. İşinizi internet üzerinden yaptığınızı ve mağdur olduğunuzu dile getirin.

Bu kanalın videolarında fibere çözüm olarak neler yaptığı var.

Bir fikir verebilir

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

bu videoda fiber internet evinin dibine kadar gelmiş çok şanslı ve apartmanda oturuyor. dediği gibi 3 metre var benim durum biraz karmaşık müstakil evde oturuyorum ve yakında internet abonesi az.
bende turk telekomun X hesabına yazdım tt destek den hemen ulaştılar ama bölgesel arıza felan fılan düzelcek gibi yapıp başından savuruyorlar

videoda zorlamadan birşey olmuyor

Bu forumda mı başka yerde mi

genel müdürün linkedin hesabından iletişime geçilmişti. çözülmüştü.

Siz tedbiren oraya başvuruda bulunun en başta. Sonrasında ise bölgenizdeki genel müdürlüğe gidip mağduriyetinizi dile getirerek orada da talepte bulunun hafif serzenişle birlikte. Oradan çıkacak sonuca odaklanın. İşinizi internet üzerinden yaptığınızı ve mağdur olduğunuzu dile getirin.
adresimi girdigimde çıkan paketler en çok 100 mbps olarak çıkıyor son adımda sözleşme onayı isteyince bir bakayım dedim sözleşmede vdsl hipernet yazıyor nasıl başvuruyu onayliyim bide dsl hat çekerler Allah korusun
altyapı hizmet türü böyle çıkıyor adamlar baya sıkı tutuyor demek ki
1739958501841.webp

adresimi girdigimde çıkan paketler en çok 100 mbps olarak çıkıyor son adımda sözleşme onayı isteyince bir bakayım dedim sözleşmede vdsl hipernet yazıyor nasıl başvuruyu onayliyim bide dsl hat çekerler Allah korusun
altyapı hizmet türü böyle çıkıyor adamlar baya sıkı tutuyor demek ki
Ekli dosyayı görüntüle 24350
VDSL öyle burun kıvırılacak bir hız türü değil. Eğer hakkıyla verebilirlerse -ki ben alıyorum çok keyifle kullanbilirsiniz. Bu da sizin kaynak server ile lokasyonunuzun uzaklığı ile orantılı bir duruma bağlı. Benimki yakın olduğu için oldukça iyi. Mesela bayramdan sonra kendi evime geçeceğim ama orada da bir o kadar sıkıntılı. Fiber altyapı olmasına rağmen. Siz zaten VDSL'den fibere geçebiliyorsunuz sonradan. Önce bunu bi' alabilin de...

VDSL öyle burun kıvırılacak bir hız türü değil. Eğer hakkıyla verebilirlerse -ki ben alıyorum çok keyifle kullanbilirsiniz. Bu da sizin kaynak server ile lokasyonunuzun uzaklığı ile orantılı bir duruma bağlı. Benimki yakın olduğu için oldukça iyi. Mesela bayramdan sonra kendi evime geçeceğim ama orada da bir o kadar sıkıntılı. Fiber altyapı olmasına rağmen. Siz zaten VDSL'den fibere geçebiliyorsunuz sonradan. Önce bunu bi' alabilin de...
Estağfurullah VDSL kötülemedim zaten vdsl hat kullanıyordum sorunları var. Yeni çekilen dsl hattı düzgün şekilde 50 gelse veya 35 de olur 10 mbps upload yeter ve hat değerlerim normal şekilde olsa 1 ay içinde kopmasa benim için yeter. bu şekilde olaçagını hiç sanmam.
Yakınım kullanıyor 75 VDSL çok güzel hatta 15 mbps upload var ama benim hattım 35 download 3 up. geliyor çok fazla kopma sorunu yaşıyorum.
Hattımın aslında vdsl değilde adsl çevrilirse kopma sorunu yaşanmayacağını söyledi Telekom ekibi hat değerlerim kötü saha dolabım 750 metre olduğunu söylemişlerdi galiba eski bir saha dolap ki hattım iyi değil
daha önce çektiğim hat değerleri ekliyorum
1739972899327.webp
1739972925121.webp
1739972956284.webp

Hattımın aslında vdsl değilde adsl çevrilirse kopma sorunu yaşanmayacağını söyledi
Evet, çok zayıf altyapılarda bu öneriliyor. Çünkü gelen yüksek hızı kaldırmıyor altyapı ve çakışma yaşanıyor. Ben 24 Mbps altyapıdan 27 Mbps alıyorum. Uzaklık çok önemli.

Bende de aynı soru vardı superonline kapıda hatta kutusu bile vardı evin önünde nereye başvurduysam olmadı en son il müdürüne ulaştım linkedinden öyle 3 hafta içinde kurulum oldu. maalesef ülkemizde artık bazı işler böyle yürüyor gibi. en yetkiliye ulaşmadıktan sonra zor oluyor işler.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri