Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Evin Elektriği Kötüyse Sistemde/Laptopta Ses Sorunu Yaratır Mı? Harmonik Nedir

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

DESMOND

Araştırmacı
Araştırmacı
Marka Model Bilgisi
Schneider
Selamun Aleyküm dostlar abiler. Güçlü bir masaüstü sistemim var eski bir model laptoptum da var. Ben masaüstünde özellikle problemsiz bir şekilde sistemi hiç kullanamadım. Seslerde robotlaşma sorunu son yaşadığım sorun. Size sorum şu evin elektriği kötüyse bilgisayarlarda sesle ilgili vs problem yaşamam mümkün mü? Evin elektrik sistemi eski bunu bilerek sistemi kurmadan önce kullanacağım prize toprak hattı çektirdim. Ayrıca schneider akım korumalı prizde mevcut. Bu şekilde güveni kurana kadar sistemi kullanmadım. Toprak hattı çektirdim akım korumalı prizi aldım sonradan sistemi çalıştırdım. Bir süre bu şekilde kullandım sonradan problem görünce bu sefer online ups ekledim sisteme. Toprak hatlı priz ona takılı akım korumalı priz ve onada takılı ups. Sistemide upse bağladım. Sistem 1 senedir bende ve problem hiç bitmiyor. Şuanda sistemim serviste. Laptoptan size yazıyorum ve az önce dizi izlerken laptopta da sesle ilgili problem yaşadım. Buda aklıma artık başka şeyler getirmeye başladı. Bunca korumaya en iyisini almama rağmen hala problem yaratabilir mi bana? Başka forumda Harmonik Nedir? diye bir konu gönderdi biri okudum ama elektrik işinden anlamıyorum. Böyle bir şey mümkün mü nasıl önlem almam gerek. Artık kafayı yicem evi değiştirmeyi düşünüyorum.

Bu sorunu tek bilgisayar değil masaüstü ve laptop ikisinde de yaşıyorum. Biri windows 10 biri 11 tek pc olsa evet yazılımsal derim. Ama benzer sorunları 2 pc de yaşamak yazılımsal değildir diye düşünüyorum. Masaüstü pc de 2 farklı kablosuz kulaklık 1 kablolu kulaklık kullandım sonuç değişmedi. Bu evde daha önce yine masaüstü başka sistem kullandım sıkıntı yaşamadım. Son 2 3 senede niye böyle bir şey olur onuda anlamış değilim. 3 farklı laptop satın aldım 3 laptopta aynı problem vardı bozuk diyip geri gönderdim. Elektrikten kaynaklı pclerimi bozuyor nasıl bozuyor bilmiyorum. Bir abimiz kettle en çok güç teketen parazit yapan cihazlardan demiş. Bunca ürün bunca sorun şanssızlık olamaz diye düşünüyorum. Her şey bozuk bana genk gelemez herhalde.
Dediğimi dene sen yine de. Benim laptopta da cızırtı sesi vardı sürekli geçmeyen şekilde. Bu Sonic çözdü.

Geceye kadar belli olur bakalım.
Muhtemelen gece işe gitçem ama belli olur. Sırf bu problemler yüzünden evimi taşımayı düşünüyorum. Masaüstü pc yi satıyorum. En sevdiğim zevk aldığım şey oyun oynamak dizi film izlemek ama 1 2 senedir çektiğim çile stres aldığım her şeyin bozuk çıkması beni psikolojik olarak mahvetti. Tabi muhtemelen bozuk değildi elektrik yüzünden di sanırım taşınmadan bilemiycem.

Bu sorunu tek bilgisayar değil masaüstü ve laptop ikisinde de yaşıyorum. Biri windows 10 biri 11 tek pc olsa evet yazılımsal derim. Ama benzer sorunları 2 pc de yaşamak yazılımsal değildir diye düşünüyorum. Masaüstü pc de 2 farklı kablosuz kulaklık 1 kablolu kulaklık kullandım sonuç değişmedi. Bu evde daha önce yine masaüstü başka sistem kullandım sıkıntı yaşamadım. Son 2 3 senede niye böyle bir şey olur onuda anlamış değilim. 3 farklı laptop satın aldım 3 laptopta aynı problem vardı bozuk diyip geri gönderdim. Elektrikten kaynaklı pclerimi bozuyor nasıl bozuyor bilmiyorum. Bir abimiz kettle en çok güç teketen parazit yapan cihazlardan demiş. Bunca ürün bunca sorun şanssızlık olamaz diye düşünüyorum. Her şey bozuk bana genk gelemez herhalde.
Yazılımsal diye ısrar etmemin nedeni Windows 10 ve 11 de bu tarz ses sorunları bazı bilgisayarlarda çok yaşanıyor. Sistemin ses kartı çipi veya kartın yazılımı windows 10-11'le uyumlu çalışmayabiliyor. Senin TV'de sorun olmaması ve geçmişte açtığın soundflare hoparlorde de telefonda sorun yasamayip pcye takınca sorun yasaman bana Windows kaynaklı olduğunu düşündürüyor. Ki o kadar UPS vs önlemler almışsın. Bence pcdeki elektronik elemanlar ve önlemler TV dekilerden daha kaliteli ve planlı. Ama Sonic'in çözeceğini düşünüyorum.

Yazılımsal diye ısrar etmemin nedeni Windows 10 ve 11 de bu tarz ses sorunları bazı bilgisayarlarda çok yaşanıyor. Sistemin ses kartı çipi veya kartın yazılımı windows 10-11'le uyumlu çalışmayabiliyor. Senin TV'de sorun olmaması ve geçmişte açtığın soundflare hoparlorde de telefonda sorun yasamayip pcye takınca sorun yasaman bana Windows kaynaklı olduğunu düşündürüyor. Ki o kadar UPS vs önlemler almışsın. Bence pcdeki elektronik elemanlar ve önlemler TV dekilerden daha kaliteli ve planlı. Ama Sonic'in çözeceğini düşünüyorum.
Soundcore hoparlör telefona bağladığımda problem olmuyordu ama pc ye bağlayınca oluyordu. 5.4 Bluetooth adaptör satın aldım sorun düzeldi. Ordaki problem belki anakartın Bluetooth kalitesizliğiydi. Ama aynı hoparlör ile şuan yaşadığım sorunu yaşıyorsam bu seslerde takılma robotlaşma bu artık yazılımsal problemlerden çıkmaz mı?

Soundcore hoparlör telefona bağladığımda problem olmuyordu ama pc ye bağlayınca oluyordu. 5.4 Bluetooth adaptör satın aldım sorun düzeldi. Ordaki problem belki anakartın Bluetooth kalitesizliğiydi. Ama aynı hoparlör ile şuan yaşadığım sorunu yaşıyorsam bu seslerde takılma robotlaşma bu artık yazılımsal problemlerden çıkmaz mı?
Bakalım görürüz. Sonic veya DTS, Dolby işe yaramazsa yazılımsal olmayabilir. Harici ses kartı denedin mi hiç?

Bakalım görürüz. Sonic veya DTS, Dolby işe yaramazsa yazılımsal olmayabilir. Harici ses kartı denedin mi hiç?
sonic açık ve az önce oldu çok saliselik oluyor bazen fark etmesi bile zor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Şu videodaki sese dikkat et böyle oluyor ama benimki o kadar net ve uzun değil. Ama sonuç aynı masaüstü pc de böyleydi ve sesler robotlaşıyordu. Sanki robot konuşuyormuş gibiydi birebir. Tarif ederken bile saçma geliyor ama böyleydi yani. Sonic ile deniycem biraz daha sonra diğerlerine geçicem. Ben çok kaliteli üst düzey kulaklıklar kullandım bildiğim kadarıyla bunların içinde zaten ses kartı var. Steelseries Nova Pro en son kullandığım kulaklık.

sonic açık ve az önce oldu çok saliselik oluyor bazen fark etmesi bile zor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Şu videodaki sese dikkat et böyle oluyor ama benimki o kadar net ve uzun değil. Ama sonuç aynı masaüstü pc de böyleydi ve sesler robotlaşıyordu. Sanki robot konuşuyormuş gibiydi birebir. Tarif ederken bile saçma geliyor ama böyleydi yani. Sonic ile deniycem biraz daha sonra diğerlerine geçicem. Ben çok kaliteli üst düzey kulaklıklar kullandım bildiğim kadarıyla bunların içinde zaten ses kartı var. Steelseries Nova Pro en son kullandığım kulaklık.
En başta tarifinden bu ses olduğunu anlamıştım zaten. Ama kulaklık alıcı, pc nin ses kartı verici. Alıcı ne kadar iyi olursa olsun vericide sorun varsa sıkıntı olabilir yine. Anlam veremedim yine de garip bir durum. Laptopa windowsu silmeden linux gibi başka bir işletim sistemi yükleyip deneyebilirsen belki yazılımsal mı donanımsal mı kısmı biraz daha netleşir. Videodaki kişinin sorunu HDD'denmiş mesela.

En başta tarifinden bu ses olduğunu anlamıştım zaten. Ama kulaklık alıcı, pc nin ses kartı verici. Alıcı ne kadar iyi olursa olsun vericide sorun varsa sıkıntı olabilir yine. Anlam veremedim yine de garip bir durum. Laptopa windowsu silmeden linux gibi başka bir işletim sistemi yükleyip deneyebilirsen belki yazılımsal mı donanımsal mı kısmı biraz daha netleşir. Videodaki kişinin sorunu HDD'denmiş mesela.
Uzamsal sesteki ayarda işe yaramadı sonic yani. Yazılımsal olsa 2 pc de birden niye olsun 2 pc de donanımlar farklı. Desemki laptop alıyım gideyim başka evde test ediyim ama elektriğin parça hasarı bırakıp bırakmadığınıda bilmiyorum. Parazit yapıyorsa sizlerin dediği gibi parça hasarı bırakmıyordur muhtemelen. Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama

Yorumda bi başkası SSD değiştim düzeldi demiş. Seninkiler SSD ise onları da bir incele. Sıcaklığını takip et ısınıyor mu ne gösteriyor. Gerekli sağlık taramaları hız testlerini yapmayı dene.

Uzamsal sesteki ayarda işe yaramadı sonic yani. Yazılımsal olsa 2 pc de birden niye olsun 2 pc de donanımlar farklı. Desemki laptop alıyım gideyim başka evde test ediyim ama elektriğin parça hasarı bırakıp bırakmadığınıda bilmiyorum. Parazit yapıyorsa sizlerin dediği gibi parça hasarı bırakmıyordur muhtemelen. Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama
Hasar yoktur sanmam. Ses kartından olmadığını varsayabiliriz o zaman. Iki PC de de kullandığın ortak programlar, uygulamalar, yazılımlar var mı? Arka planda çalışan, sistemin kaynaklarını kullanabilecek?

Yorumda bi başkası SSD değiştim düzeldi demiş. Seninkiler SSD ise onları da bir incele. Sıcaklığını takip et ısınıyor mu ne gösteriyor. Gerekli sağlık taramaları hız testlerini yapmayı dene.
SSD olsa 2 bilgisayar ssd birden nasıl bozuk denk gelebilir. Bu laptop belki 10 senelik laptop. Masaüstü 1 senelik yeni bilgisayardı. SSD elbet ısınıyordur hard disk sentinel de laptop ssd mükemmel olarak gözüküyor 32 derece diyor. Pc 48 derece çok normal rakamlar.

Hasar yoktur sanmam. Ses kartından olmadığını varsayabiliriz o zaman. Iki PC de de kullandığın ortak programlar, uygulamalar, yazılımlar var mı? Arka planda çalışan, sistemin kaynaklarını kullanabilecek?
Hasar yoksa mantıken başka evde başka elektrikle kullandığımda sorun yaşamamam gerek. Yaşarsam hasar bırakmıştır ya da yazılımsal problemdir. İki pc ortak olan şey tarayıcılar ve eklentiler. Ama tarayıcı değil sadece problem oyun oynarken de olduğu için bunu tarayıcıya da bağlayamam. Eklenti olarak adblock plus adguard ublock bunlar ortak şuan. Bi pc de ne lazımsa aynı programlar genelde. Microsoft visual c++ tarayıcı winrar vs. Ve görev yöneticisinden ben başlangıç uygulamaları olarak hepsi kapalı konumda. Bilgisayar açıldığında açılmıyorlar.

Hasar yoksa mantıken başka evde başka elektrikle kullandığımda sorun yaşamamam gerek. Yaşarsam hasar bırakmıştır ya da yazılımsal problemdir. İki pc ortak olan şey tarayıcılar ve eklentiler. Ama tarayıcı değil sadece problem oyun oynarken de olduğu için bunu tarayıcıya da bağlayamam. Eklenti olarak adblock plus adguard ublock bunlar ortak şuan. Bi pc de ne lazımsa aynı programlar genelde. Microsoft visual c++ tarayıcı winrar vs. Ve görev yöneticisinden ben başlangıç uygulamaları olarak hepsi kapalı konumda. Bilgisayar açıldığında açılmıyorlar.
Aygıt yöneticisinde ses bölümünde varsa AMD Audio Compressor veya AMD Streaming Audio Device gibi ses aygıtları varsa kaldır diyip yazılımıyla birlikte kaldırmayı dener misin?

Aygıt yöneticisinde ses bölümünde varsa AMD Audio Compressor veya AMD Streaming Audio 17453062610122300640900275341784.webpDevice gibi ses aygıtları varsa kaldır diyip yazılımıyla birlikte kaldırmayı dener misin?
Laptop intel sistem. Masaüstünde denedim ddu ile ses kartının direvını silip tekrar kurmuştum sonuç elde edemedim. Laptop bu şekilde. Bugün de laptopa tekrar format atıcam bu sefer hiç bişi kurmadan sadece güncelleme atıp windows update ile taratıcı yükleyip test edicem hiç bişi kurmadan.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri