Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Evlilik öncesi beyaz eşya seçimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan xiastel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

xiastel

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba Adem hocam,
Evlilik öncesi beyaz eşya alışverişinde fikir aşamasındayız. Klima, buzdolabı, bulaşık ve çamaşır makinesi alacağız.
Klima için alanımız 30-35 m^2 dir. 12000 BTU yeterli diye düşünüyorum.
Buzdolabı standart model olacak. Yeşillikleri taze tutması meyveleri fresh tutması önemliymiş. Lt bazında bir sınırımız yok 450 ve üzeri alınabilir çok önemli dğeil
Bulaşık makinesi yine standart ankastre falan olmayacak. Program sayısı fazla olursa sevimliliği artar :d
çamaşır makinesi de toplu yıkadığımız için 9kg düşünüyorum. Devir sayısı hakkında pek bir fikrim yok.
Toplam bütçemiz 60-70k arası. Hanımefendinin marka takıntısı olduğu için hepsini siemens istedi. Konuşarak en azından biri siemens olsuna okeylettik kendisini. (çamaşır, bulaşık, buzdolabından birine)
Bunlar haricinde radarımızdaki markalar, Arçelik, LG, Siemens, Bosch vb. isimleri iyi markalar bu noktalarda önerdiğiniz modeller nelerdir bize?
Teşekkürler,
İyi çalışmalar,
Saygılarımla.

Kıymetli Genç Dostlarım Merhaba;
Kişisel fikrim, bir evde arıza yaptığına en çok sorun çıkacak olan ürün grubunun buzdolabı olduğu yöndedir zira çamaşır bulaşık idare edilir ancak bakteri üreme ve gıdaların bozulma riski anlamında, arıza yaparsa en çok sorun yaşatan üründür buzdolabıdır o nedenle Siemens tercihini buzdolabından yana kullanmayı uygun gördüm.
Bütçeniz ve satın alınacak diğer ürünleri de düşünürsek Siemens KG55NVWF0N buzdolabına bakabilirisniz diye düşünüyorum. 483 litre kombi ve no frsot özelliklidir.

Marka takıntısı var ise 3 lü set Bosch ekonomik modellerden de tercih edilebilir (Ekonomik modeller olduğunu tekrar vurgulayayım)
Mesela;
KGN55CWE0N Buzdolabı, (Jiaxipera Kompresör ile üretilmiş modeldir)
SMS44DW01T Bulaşık Makinesi
WAU24T91TR Çamaşır Makinesi

Klima konusunda ise 35m2 alan için 12.000btu sıkıntı teşkil eder. Buna net cevap verebilmek için öncelikle hangi bölgede (il-ilçe) olduğunuz, klimanın takılacağı alanın cephesi, tavan yüksekliği, izolasyon durumu, pencere yapısı vs yani temel olarak ısı yükümüz ve kaybımız nedir bunu anlayabilmemiz gerekir. Direkt olarak olur veya olmaz, veya şu olur demek doğru değil.

Yerine göre LG olur, Yerine göre Midea olur, Yerine göre koşullar çok zorlu ise Mitsubishi Electric olur vs. Klimanın ne olacağına sizin koşullarınız karar verecek.

Klimayı önce belirlersek, Kalan bütçe üzerinden Gelin Hanım'ı hiç üzmeden komple Bosh olarak bir tık daha üst seviyeye çıkabiliriz diye düşünüyorum.

Ben kendi başımızdan geçen bir olayı anlatarak Adem abinin fikrine de saygı duyarak neden yerli markalardan almayasınız diyerek mevzuya gireyim. 2020 yazında köydeki evimize Bosch KDN55NWF0N buzdolabı aldık. Dolap 1-2 aylıkken uyarı vermeye başladı servisi çağırdık gövdede gaz kaçağı var dedi dolap yenisiyle değişti. Değişen dolapta (aynı model) 1 ayı dolmadan gaz kaçağı arızası verince bir daha değiştik. Yeni gelen dolapta şükür kaçak arızası çıkmadı 2 yıla kadar kullandık. 2022 yaz sonunda da bu sefer soğutmamaya başladı tekrar servis çağırdık. Elektronik kartı ve soğutucu fanı değişti. 2020 de 4000 liraya aldığımız 2 kere değişen 3. Buzdolabımıza 2500 lira tamir ücreti verdik. Bizim tek hatamız alırken 650 lira verip garantisini 7 yıla çıkartmamak olmuştu. Zaten şimdi BSH grubunda +4 yıl ek garantiyi parasıyla da alamıyorsunuz bunu bizzat servis elemanı demişti. Hala aynı prosedür devam ediyor mu bilmiyorum. Benim fikrim kıymetli eşinizi ikna edip Adem hocanın da karşı çıkacağını sanmıyorum beyaz eşyalarınızı Arçelik-Beko-Grundig grubundan tercih etmeniz. İlla marka olacaksa Grundig'de "ALMAN" markasıdır. +4 yıl garanti de yaptırıp sıkıntı çekmeden 7 yıl kafanız rahat kullanabilirsiniz.

Ben kendi başımızdan geçen bir olayı anlatarak Adem abinin fikrine de saygı duyarak neden yerli markalardan almayasınız diyerek mevzuya gireyim. 2020 yazında köydeki evimize Bosch KDN55NWF0N buzdolabı aldık. Dolap 1-2 aylıkken uyarı vermeye başladı servisi çağırdık gövdede gaz kaçağı var dedi dolap yenisiyle değişti. Değişen dolapta (aynı model) 1 ayı dolmadan gaz kaçağı arızası verince bir daha değiştik. Yeni gelen dolapta şükür kaçak arızası çıkmadı 2 yıla kadar kullandık. 2022 yaz sonunda da bu sefer soğutmamaya başladı tekrar servis çağırdık. Elektronik kartı ve soğutucu fanı değişti. 2020 de 4000 liraya aldığımız 2 kere değişen 3. Buzdolabımıza 2500 lira tamir ücreti verdik. Bizim tek hatamız alırken 650 lira verip garantisini 7 yıla çıkartmamak olmuştu. Zaten şimdi BSH grubunda +4 yıl ek garantiyi parasıyla da alamıyorsunuz bunu bizzat servis elemanı demişti. Hala aynı prosedür devam ediyor mu bilmiyorum. Benim fikrim kıymetli eşinizi ikna edip Adem hocanın da karşı çıkacağını sanmıyorum beyaz eşyalarınızı Arçelik-Beko-Grundig grubundan tercih etmeniz. İlla marka olacaksa Grundig'de "ALMAN" markasıdır. +4 yıl garanti de yaptırıp sıkıntı çekmeden 7 yıl kafanız rahat kullanabilirsiniz.
Aslında çok güzel yerden yakalamış konuyu kardeşimiz.
Söz konusu MARKA ise evet Grundig ALMAN markası. TOSHIBA mesela Japon markası yani TV olarak tercih edilebilir.
Ben hakikaten kimin ne aldığına odaklanmıyorum, ''Ne satın aldığını GERÇEKTE biliyor mu?'' kısmını daha çok irdeliyorum :D

Aslında çok güzel yerden yakalamış konuyu kardeşimiz.
Söz konusu MARKA ise evet Grundig ALMAN markası. TOSHIBA mesela Japon markası yani TV olarak tercih edilebilir.
Ben hakikaten kimin ne aldığına odaklanmıyorum, ''Ne satın aldığını GERÇEKTE biliyor mu?'' kısmını daha çok irdeliyorum :D
Zaten şöyle bir şey de var. Aşağı yukarı yabancı markalarla yerli markalar aynı fiyattan satılıyor. Eski kalite farkı olsa tabi yabancı marka tercih edilir fakat o fark ta kalmadı neden yabancı marka alayım. Gider Arçelik bir makine alırım garantisini de uzatırım mis gibi olur. Hiç değilse sorun yaşadığımda karşımda kapı gibi bir muhattap bulayım.

Zaten şöyle bir şey de var. Aşağı yukarı yabancı markalarla yerli markalar aynı fiyattan satılıyor. Eski kalite farkı olsa tabi yabancı marka tercih edilir fakat o fark ta kalmadı neden yabancı marka alayım. Gider Arçelik bir makine alırım garantisini de uzatırım mis gibi olur. Hiç değilse sorun yaşadığımda karşımda kapı gibi bir muhattap bulayım.
Genelde bana çok itiraz gelir bu konuda ve elbette bazı ince detayları biz de biliyor ve zaten vurguluyoruz ancak KABA detaylarda belli bir mantık çerçevesinde bakmak lazım konuya.

Yukarıda verdiğim Bosch buzdolabında kullanılan kompresör Jia. aynı mark aaynı kod dolayısı ile %100 aynı kalite zaten Arçelik ve Vestel Uğur vs tarafından da kullanılıyor.
Soğutucu akışkan desen keza aynı şekilde R600 kullanılıyor. Soğutma sisteminin çalışması için kullanılan boru desen bakır aluminyum vs ki bunları farklı kulvarda ele aldık biliyorsunuz, hatta yukarıdaki kod kompresörde dahi sargıa aluminyum var Bosch olmasına rağmen. Elektronik kart donanımına kullanılan Fet , Mosfet, Transistör, Kondansatör vs %95 oranda aynı. Poliüretan malzeme %95 oranda aynı vs.

işte bakın kaba detaylar neredeyse hep aynı. olay ince detaylarda bitiyor artık ve bunu MÜHENDİSLİK adı altında olması gerekenden daha yüksek bedellere pazarlıyorlar insanlara.

O ince detayların hakikaten çok büyük etkileri var asla itiraz etmiyorum ancak aynı paneli kullanan bir Toshiba bir de Philips tv lerin birisinin 8 diğerinin ise 16 bin lira olmasını makul kılacak ASLA hiçbir şey olamaz.

İşte biz buna MARK AFARKI DEĞERİ diyoruz. Yani vatandaş kendisini Philips kullanıyor zannedecek ama aslında 8000tl ye satılan Toshibada kullanılan panel led vs ne ise onu kullanıyor olacak.

O Mühendisliğin bedelinin mutlaka farkı olmalı, ancak bu derece değil.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri