Merhaba,
Tek başıma yaşayan ve yemeklerini evde pişiren biriyim. Bu yüzden buzdolabının kalitesi, uzun ömürlü olması mümkünse sessiz çalışması benim için önemli. 400-450 litre hacminde bir buzdolabı arıyorum. Bütçem maksimum 20-22 bin TL.
@İlteriş Yılmaz Hocamın 2024 Buzdolabı Tavsiyelerinie bakarken genellikle Altus ve Profilo öne çıkıyor. Burada birkaç sorum olacak, tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim:
Servis deneyimi açısından Altus ve Profilo markalarını karşılaştırırsak hangi marka daha avantajlı? Uzun vadede parça bulunabilirliği ve servis kalitesi açısından öneriniz nedir?
Özetle: Uzun ömürlü, sessiz ve sorunsuz kullanım için Altus ve Profilo arasında seçim yapmak istiyorum. Kompresör kalitesi ve servis açısından hangisini tercih etmeliyim? Ayrıca, ikinci el çamaşır makinesi konusunda da markalar ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında tecrübelerinizi merak ediyorum.
Şimdiden vakit ayırıp deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim!

Tek başıma yaşayan ve yemeklerini evde pişiren biriyim. Bu yüzden buzdolabının kalitesi, uzun ömürlü olması mümkünse sessiz çalışması benim için önemli. 400-450 litre hacminde bir buzdolabı arıyorum. Bütçem maksimum 20-22 bin TL.
@İlteriş Yılmaz Hocamın 2024 Buzdolabı Tavsiyelerinie bakarken genellikle Altus ve Profilo öne çıkıyor. Burada birkaç sorum olacak, tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim:
- Kalite, uzun ömür ve sessizlik açısından en iyi model sizce hangisi?
- Altus ve Profilo ürünlerinin birbirine karşı avantajları neler? Özellikle yalıtım, soğutma performansı, kullanım ömrü ve servis açısından değerlendirebilir misiniz?
- @Murat ALA ve @Mustaffa , Profilo'nun Panasonic kompresörlü modellerini öneriyor diye biliyorum.
- Giriş seviyesindeki Profilo kompresörleri ve Altus kompresörleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
- Performans, sessizlik ve dayanıklılık açısından bu kompresörlerin farkları neler?
Servis deneyimi açısından Altus ve Profilo markalarını karşılaştırırsak hangi marka daha avantajlı? Uzun vadede parça bulunabilirliği ve servis kalitesi açısından öneriniz nedir?
Ek olarak,
Çamaşır makinesini spotçudan veya ikinci el sitelerinden almayı planlıyorum.- İkinci el makine alırken hangi kontrolleri yapmalıyım? (Deterjan çekmecesi, amortisör sesi, conta kontrolü vb. nelere dikkat edilmeli?)
- Hangi marka ve modelleri önceliklendirmeliyim? (Örneğin Bosch, Siemens, Arçelik gibi)
- Elektronik kart arızaları gibi uzun vadede sorun çıkarabilecek teknik detaylar konusunda bilgilendirme yapabilir misiniz?

Şimdiden vakit ayırıp deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim!