Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Soru Cevap F/P Buzdolabı Tavsiyesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

xinjen

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba,

Tek başıma yaşayan ve yemeklerini evde pişiren biriyim. Bu yüzden buzdolabının kalitesi, uzun ömürlü olması mümkünse sessiz çalışması benim için önemli. 400-450 litre hacminde bir buzdolabı arıyorum. Bütçem maksimum 20-22 bin TL.

@İlteriş Yılmaz Hocamın 2024 Buzdolabı Tavsiyelerinie bakarken genellikle Altus ve Profilo öne çıkıyor. Burada birkaç sorum olacak, tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim:

1. Kalite, uzun ömür ve sessizlik açısından en iyi model sizce hangisi?
  2. Altus ve Profilo ürünlerinin birbirine karşı avantajları neler? Özellikle yalıtım, soğutma performansı, kullanım ömrü ve servis açısından değerlendirebilir misiniz?
  3. @Murat ALA ve @Mustaffa , Profilo'nun Panasonic kompresörlü modellerini öneriyor diye biliyorum.
    • Giriş seviyesindeki Profilo kompresörleri ve Altus kompresörleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
    • Performans, sessizlik ve dayanıklılık açısından bu kompresörlerin farkları neler?
Benim anladığım kadarıyla Profilo daha iyi bir ürünken servis ve yedek parça noktalarında aslında Arçelik grubunun öne çıkması Altus'u da tercih sebebi yapıyor. eğer yanlışsam sizin fikrinizi de öğrenmek isterim.

Servis deneyimi açısından Altus ve Profilo markalarını karşılaştırırsak hangi marka daha avantajlı? Uzun vadede parça bulunabilirliği ve servis kalitesi açısından öneriniz nedir?

Ek olarak,​

Çamaşır makinesini spotçudan veya ikinci el sitelerinden almayı planlıyorum.

• İkinci el makine alırken hangi kontrolleri yapmalıyım? (Deterjan çekmecesi, amortisör sesi, conta kontrolü vb. nelere dikkat edilmeli?)
  • Hangi marka ve modelleri önceliklendirmeliyim? (Örneğin Bosch, Siemens, Arçelik gibi)
  • Elektronik kart arızaları gibi uzun vadede sorun çıkarabilecek teknik detaylar konusunda bilgilendirme yapabilir misiniz?

🎯 Özetle: Uzun ömürlü, sessiz ve sorunsuz kullanım için Altus ve Profilo arasında seçim yapmak istiyorum. Kompresör kalitesi ve servis açısından hangisini tercih etmeliyim? Ayrıca, ikinci el çamaşır makinesi konusunda da markalar ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında tecrübelerinizi merak ediyorum.

Şimdiden vakit ayırıp deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim! 🙏✨

Merhaba buzdolabı ile ilgili yorumum.
1-Kalite açısından profilo derim. Uzun ömür açısından kimse bilemez ama yine profilo öne çıkar bence. Tabi şunu da unutmamak lazım nasıl insanların kalitesi düştü ise ürünlerinde kalitesi düştü eski kaliteli insanlar'da yok ürünler'de yok. Bunlar marka ürün fark etmeksizin.
2- Cevabı yukarı yazdım
3- Profilo genel de giriş ürünlerinde Jiaxipera kompresör kullanıyor. Altus ise çoğu modellerinde TEE kompresör kullanıyor. Profilo için örnek verecek olursam Profilo BD3155WFVN modelinde Jiaxipera TT1113GY kullanıyorlar. Eğer ikisi arasında kaldı ise ben profilo seç derdim kalite yönünden daha iyi olur.

Servis yönünden Arçelik altus vs ve BSH grup türkiye de kötü değil. Sadece arçelik vs grubunun ek garanti olayı biraz iyimser yönde tercih sizin.

Son olarak'da benim önerim samsung olabilir. Örnek modeller
Samsung RT47CG6006WW ( Bu modeli galiba adem abi'de kullanıyor en son memnun idi :) )
Samsung RT38CG6004WW

Merhaba buzdolabı ile ilgili yorumum.
1-Kalite açısından profilo derim. Uzun ömür açısından kimse bilemez ama yine profilo öne çıkar bence. Tabi şunu da unutmamak lazım nasıl insanların kalitesi düştü ise ürünlerinde kalitesi düştü eski kaliteli insanlar'da yok ürünler'de yok. Bunlar marka ürün fark etmeksizin.
2- Cevabı yukarı yazdım
3- Profilo genel de giriş ürünlerinde Jiaxipera kompresör kullanıyor. Altus ise çoğu modellerinde TEE kompresör kullanıyor. Profilo için örnek verecek olursam Profilo BD3155WFVN modelinde Jiaxipera TT1113GY kullanıyorlar. Eğer ikisi arasında kaldı ise ben profilo seç derdim kalite yönünden daha iyi olur.

Servis yönünden Arçelik altus vs ve BSH grup türkiye de kötü değil. Sadece arçelik vs grubunun ek garanti olayı biraz iyimser yönde tercih sizin.

Son olarak'da benim önerim samsung olabilir. Örnek modeller
Samsung RT47CG6006WW ( Bu modeli galiba adem abi'de kullanıyor en son memnun idi :) )
Samsung RT38CG6004WW
Hocam sağolun cevabınız için. Önerdiğiniz smasungu da inceleyebceğim muhakkak. Sadece bir sorun olucak, ürün çde mono cooling diyor. Bu özellik neyi ifade eder ayrıca buzdolabında kaliteyi belirleyen şey kompressör dışında nedir?

İyi forumlar

Daha sogutma ve havalandırma yani daha fazla uzun süre taze kalır

kompressör dışında nedir?
İthal montaj olması
Dış kaplamanın deri olması (İçerideki soguk hava dışarı çıkmaz)
Malzeme kalitesi daha iyi olması
Ayrıca çoğu dolapta olmayan özellik samsumg da var. Dondurucu kısmını isteğinize bağlı isterseniz normal buzdolabı olarak kullanabiliyorsunuz. Böylece altlı üstlü hacim daha da büyüyor.

Son düzenleme:
Daha sogutma ve havalandırma yani daha fazla uzun süre taze kalır

İthal montaj olması
Dış kaplamanın deri olması (İçerideki soguk hava dışarı çıkmaz)
Malzeme kalitesi daha iyi olması
Ayrıca çoğu dolapta olmayan özellik samsumg da var. Dondurucu kısmını isteğinize bağlı isterseniz normal buzdolabı olarak kullanabiliyorsunuz. Böylece altlı üstlü hacim daha da büyüyor.
Sağolub hocam. Teşekkürler bilgi paylaşımınız için

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri