Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi F/P çamaşır makinesi tavsiye

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

mutang

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
9-18bin
Marka Model Bilgisi
Grundig
Merhaba
Malumunuz son yıllarda üretilen ürünlerde gerek servis hizmeti, gerek malzemelerin metalurjisi, gerekse de anakart arızası gibi kalemlerde ciddi bir kalite düşüklüğü problemi var. Bu sebeple gerçekten kaliteli bir ürün yerine parasına göre en iyi performansı alabileceğim ürünlere yönleniyorum. Acil bir biçimde çamaşır makinası ihtiyacımız oluştu. Yaptığım yüzeysel araştırmalar sonucunda çamaşır makinelerinde en büyük problemim tambur ve rulmanlarla alakalı olduğunu gördüm.
Tavsiye edilen ürünler ;
üst segmentte
Siemens WG54B2A0TR 10 kg 1400 Devir Çamaşır Makinesi yaklaşık 30.799,00 TL
orta segmentte
Siemens WG52A2Z0TR 10 kg 1200 Devir Çamaşır Makinesi yaklaşık 18.799,00 TL
Grundig GPWM 104855 10 kg 1400 Devir Çamaşır Makinesi yaklaşık 18.749,00 TL (Aynı makine Arçelik 10140 PMF yaklaşık 31.990,00 TL)
iki ürün özelinde grundig'in avantajı +4 yıl garanti sanırım ki 1000+ devirde pratik kullanım açısından fazladan devirin wow dedirtecek ölçüde bir avantaj sunacağımsan şüpheliyim.

Fakat ilginç bir biçimde giriş seviyesi olarak bir model tavsiye edilmiyor. Arçelik grubunda windsor, altus ve grundig markaları altında 9.000 TL civarlarında da ürün var ki Grundig GPWM 104855 ile aralarında tambur farkı olsa bile ki (Grundig GPWM 104855 de araştırmadım çelik tambur mu bilmiyorum) 9.000 TL ekstraya değer bir ürün mü kafamda soru işaretleri var. Keza Siemens WG52A2Z0TR ve Grundig GPWM 104855 giriş seviyesi ürünlere göre arıza çıkarma vb. gibi durumlarda ne kadar avantajı var bilmiyorum. Ayrıca forumdaki kulanıcılardan edindiğim bilgilere göre 8kg üstü önerilmiyor ki sanırım bu durum amontisörlerin kısalmasına neden olacağından dolayı vibrasyona neden oluyor. Dolayısıyla rulmanları da dağıtabilir. Fakat 8 kg daha iyi denmesine rağmen f/p olarak bir ürün tavsiyesi göremedim. 9-10 bin tl bandında önerinizi var mı diğer modellere kıyasla avantajıyla öğrenmek isterim.

@Murat ALA @Adem Helvacı

Merhaba
Malumunuz son yıllarda üretilen ürünlerde gerek servis hizmeti, gerek malzemelerin metalurjisi, gerekse de anakart arızası gibi kalemlerde ciddi bir kalite düşüklüğü problemi var. Bu sebeple gerçekten kaliteli bir ürün yerine parasına göre en iyi performansı alabileceğim ürünlere yönleniyorum. Acil bir biçimde çamaşır makinası ihtiyacımız oluştu. Yaptığım yüzeysel araştırmalar sonucunda çamaşır makinelerinde en büyük problemim tambur ve rulmanlarla alakalı olduğunu gördüm.
Tavsiye edilen ürünler ;
üst segmentte
Siemens WG54B2A0TR 10 kg 1400 Devir Çamaşır Makinesi yaklaşık 30.799,00 TL
orta segmentte
Siemens WG52A2Z0TR 10 kg 1200 Devir Çamaşır Makinesi yaklaşık 18.799,00 TL
Grundig GPWM 104855 10 kg 1400 Devir Çamaşır Makinesi yaklaşık 18.749,00 TL (Aynı makine Arçelik 10140 PMF yaklaşık 31.990,00 TL)
iki ürün özelinde grundig'in avantajı +4 yıl garanti sanırım ki 1000+ devirde pratik kullanım açısından fazladan devirin wow dedirtecek ölçüde bir avantaj sunacağımsan şüpheliyim.

Fakat ilginç bir biçimde giriş seviyesi olarak bir model tavsiye edilmiyor. Arçelik grubunda windsor, altus ve grundig markaları altında 9.000 TL civarlarında da ürün var ki Grundig GPWM 104855 ile aralarında tambur farkı olsa bile ki (Grundig GPWM 104855 de araştırmadım çelik tambur mu bilmiyorum) 9.000 TL ekstraya değer bir ürün mü kafamda soru işaretleri var. Keza Siemens WG52A2Z0TR ve Grundig GPWM 104855 giriş seviyesi ürünlere göre arıza çıkarma vb. gibi durumlarda ne kadar avantajı var bilmiyorum. Ayrıca forumdaki kulanıcılardan edindiğim bilgilere göre 8kg üstü önerilmiyor ki sanırım bu durum amontisörlerin kısalmasına neden olacağından dolayı vibrasyona neden oluyor. Dolayısıyla rulmanları da dağıtabilir. Fakat 8 kg daha iyi denmesine rağmen f/p olarak bir ürün tavsiyesi göremedim. 9-10 bin tl bandında önerinizi var mı diğer modellere kıyasla avantajıyla öğrenmek isterim.

@Murat ALA @Adem Helvacı
Sizin siemense göre daha düşük fiyata en tepe model siemens WG44B2A0TR bütceniz varsa bu model olablir

9-10 bin liralara çamaşır makinesi yok olanlar da hepten giriş seviyesi bekar/öğrenci evi makinaları. 20 bin lira maksimum bütçeye alınabilecek en mantıklı cihaz Siemens WG52A2Z0TR dir. Alınabilir.

9-10 bin liralara çamaşır makinesi yok olanlar da hepten giriş seviyesi bekar/öğrenci evi makinaları. 20 bin lira maksimum bütçeye alınabilecek en mantıklı cihaz Siemens WG52A2Z0TR dir. Alınabilir.
Açıkçası öğrenci evi makinası diyerek tam olarak neyi kast ettiğinizi anlayamadım. Amacım sadece çamaşır yıkamak. örneğin; Windsor CM 9WS120 S 9 kg 1200 Devir Çamaşır Makinesi, yaklaşık 10.800 tl, detaylı araştırmadım fakat plastik galvanize kaplama kazan diye tahmin ediyorum devir/kg performansı yerinde ve neredeyse yarı fiyatı. Ayrıca koç grubunda, teknikservis açısından ve yedek parça bakımından sorunu yok, model bazında kronik problemini bilmiyorum ki aslında burada bulunma nedenim de bu. Bu seviyede de birçok model var hem yine koç grubunda hem de vestel grubunda fakat vestel grubunu buradaki şikayetlerden ötürü dikkate almadım. simens yada 18bin tllik grundig 2 katı fiyata bana ne sunuyor açıkçası anlamakta güçlük çekiyorum. bu soruları muhalefet olsun diye değil ne aldığımı/almak üzere olduğumu anlayabilmek için soruyorum.

edit: windsor vestelindi. altus ile karıştırdım. birçok sekme açık ve kafam allak bullak şu an. Altus AL 8103 D 8 kg 1000 Devir Çamaşır Makinesi de yaklaşık bu sementte 10.500tl

Son düzenleme:
Sizin siemense göre daha düşük fiyata en tepe model siemens WG44B2A0TR bütceniz varsa bu model olablir
Dostum bütçe var ama esas sorum şu gerek var mı? Şu an macbook pro m3 işlemcili bir bilgisayar kullanıyorum çünkü şarj aleti takılı olmadan 1 günü çıkarabilecek web ve office ihtiyacımı karşılamak için aldım. Fakat kullandığım telefon poco x3 pro, büyük bataryalı, min 256 gb hafızalı amiral gemisi sınıfı işilemcili bir telefona ihtiyacım vardı ve en pahalı iphone aalabilecek bütçem olduğu halde bu telefonu tercih ettim. mercedes alabilirdim fakat sorunsuz olması nedeniyle atmosferik motor, cvt şanjıman kombiniyle gözüme zamanında en güzel arabayı seçtim ve 2017 yılında honda fc5 kasa civic aldım. Yani marka takıntım yok, ihtiyacım belli, sorunsuzluk önceliğim, sorun yaşayacaksam da thh lerde sürünmeden ucuz ve rahat bir şekilde atlatabilmeyi tercih ederim. Açıkçası 20 yıl sorun yaşamayayım makina tık demesin gibi bir beklentim yok. 30bine makina alıp 7. yılda çöpe atacağıma 10bine alırım, 5 yıl sonra bi daha 10bine alırım. Artık beyaz eşyaları dayanıklı tükemin malı olarak görmüyorum.

Açıkçası öğrenci evi makinası diyerek tam olarak neyi kast ettiğinizi anlayamadım. Amacım sadece çamaşır yıkamak. örneğin; Windsor CM 9WS120 S 9 kg 1200 Devir Çamaşır Makinesi, yaklaşık 10.800 tl, detaylı araştırmadım fakat plastik galvanize kaplama kazan diye tahmin ediyorum devir/kg performansı yerinde ve neredeyse yarı fiyatı. Ayrıca koç grubunda, teknikservis açısından ve yedek parça bakımından sorunu yok, model bazında kronik problemini bilmiyorum ki aslında burada bulunma nedenim de bu. Bu seviyede de birçok model var hem yine koç grubunda hem de vestel grubunda fakat vestel grubunu buradaki şikayetlerden ötürü dikkate almadım. simens yada 18bin tllik grundig 2 katı fiyata bana ne sunuyor açıkçası anlamakta güçlük çekiyorum. bu soruları muhalefet olsun diye değil ne aldığımı/almak üzere olduğumu anlayabilmek için soruyorum.
Malzeme ve üretim kalitesi bazında büyük fark var. Ucuza aldığınız makine de yıkar lakin ses, titreme, düzgün sıkmama gibi şikayetleriniz olur. Vesteller zaten bu konuda kronik sıkıntılı.
Benim aynı mantıkla ucuza aldığım Grundigte titreme, ses, gıcırdama vb her türlü sıkıntı vardı bir yıl dayanamadan başka makine aldım.
Giriş seviyesi makinelerde Murat Bey size Siemens'ten bütçenize en güzel makineyi önermiş zaten. Siemens hala pahalı diyorsanız daha orta halli bir model 15 bin liraya Samsung'tan ww90t4020ce/ah öneririm.

Bence Profilo’nun süsü püsü az olan düz beyaz, buhar, wifi gibi özellikleri olmayan makineleri f/p ürün olarak tercih edilebilir. Örneğin linkteki ürüne bakabilirsiniz.

Profilo CMN12190TR A Enerji Sınıfı 9 Kg 1200 Devir Çamaşır Makinesi

edit: windsor vestelindi. altus ile karıştırdım. birçok sekme açık ve kafam allak bullak şu an. Altus AL 8103 D 8 kg 1000 Devir Çamaşır Makinesi de yaklaşık bu sementte 10.500tl
Vestel'in en pahalı modeline de en ucuz modeline de bulaşmamak lazım. Gelelim ucuz ile pahalı arasındaki farklara. Kalite farkı oluyor, program sayılarında fark oluyor, daha modernleşmeler başlıyor dijital ekran, oto doz gibi özellikler geliyor, kapasite artıyor bla bla uzar gider. Arçelik grubununda F/P modelleri var, BSH grubununda hem F/P hemde dolu dolu modelleri var. Aynı fiyat bantlarında ilk tercihim yedek parçaları pahalı olmasına rağmen genel kalite açısından Siemens olur. Tabi Siemens'inde Alman üretimleri olursa tadından yenmez.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri