Şimdi
@Adem Helvacı Adem abi amaç fotoğraf basmak ise kalite önemliyse buna göre yazıcılar var. Çünkü normal renkli yazıcı dediğimiz yazıcılardaki mürekkepler ve oluşturabilecek renkler derken aslında fotoğrafa uygun değiller. Çünkü ana renkler var siyah işte kırmızı mavi sarı şeklinde ancak printer bunları harmanlayıp öyle kullanıyor ama her renk tonunu oluşturamıyor. İşte mesela kimi cihazlar var 6 farklı mürekkep isterler. Siyahın tonu gri açık mavi pembe vb. gibi ayrı mürekkepleri de isterler. Onlarda evet düzgün profesyonelce kaliteli baskı alınabilir. Ama tabi fiyatlar her halde bir 15 bin üstü vardır.
Bunun harici de yazıcının içinde püskürten kafanın makineye gömük dahil mi ? yoksa ayrıca çıkıyor ve kartuş gibi satılıyor mu buna bakmak lazım. Her ne kadar iyi de bakılsa kafa illa ki tıkanıyor. Mesela epsonlarda yazıcı kafası cihaza dahil çıkmıyor. Tanklı sistemlerde mürekkebi sisteme alıyor kafadan püskürtüyor birde felaket atık mürekkep kullanıyorlar. Bu atık mürekkepte birkaç sene sonra atık tankı dolunca cihaz hata verip yazdırmıyor ayrıca insanlar tank yapıyor boru çekiyor falan öyle modluyorlar.
Bende 4 seneye yakındır canon kullanıyorum. G3411 tanklı model. 2000 sayfanın üstünde baskı 200 250 civarı da a4 fotoğraf kağıdına baskı almışımdır. 2 kere yazıcı kafası tıkandı ama kafa cihaz da değil kartuş gibi sistem söküyorsunuz ben alkollü solüsyonda bekletiyorum kafasını sonra da geri takıyorum mürekkebi boşalttırıyorum derken kafayı tertemiz yapıyor. haftada en az 2 3 kere çıktı alırım print test page vs. türevi şeyler var bir yazdırırım ki içindeki kafa üstündeki mürekkep kurumasın. Renk ayarını da baya çıktı alarak yaptım çünkü her fotoğraf kağıdında aynı renkleri veremiyor. Bu her printer için geçerli bu arada, ekranda gördüğünüz yada fotoğrafını çektiğiniz şeyin çıktı alınca farklı göründüğünü biliyorsunuz. O yüzden bir ayar ister ondan sonra güzel kaliteli albümlük fotoğraflar basılabilir.
Ondan sonra wifi desteği wifi üstünden telefonda tablette uygulaması vs dahil olsun ki bu devirde artık sadece kabloyla olmaz. + diyelim pc internete bağlı masaüstü olsun yazıcı kablosuz olunca ağa bağlı zaten. Her türlü ağ üstündeki aynı ağa bağlı cihazlardan çıktı alabiliyorsunuz. Öbür türlü çıktı işi sıkıntı rahat değil.