Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Soru Cevap Fujitsu High Spec Dış Ünite Vızıltı Sesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

csknzdmr

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba

Sonunda evimizde 2 adet 14.000'lij high spec taktırdım. Takan firma temiz çalışmaya çalıştı, bir bir 2 metre, diğer boru 5 metre şeklinde oldu. 10 dakıka vakum yaptılar. Klimayı şimdi test ediyorum 18-19 derecede, full fanda dış ünitelerde vızıltı sesi geliyor. Fakat biraz yükseltince ses kesiliyor. Bunlar normal mi? Gerekirse video çekip yüklüyebilirim. Şimdi birisinde yanlışlık olsa diğerinde olmasa bir sebep arıyacğaım ama 2sindede var.

Yüksek devirde çalıştığından kompresör sesi geliyordur, klima devir düştükçe o ses azalır, ortamı stabil yaptığında zaten ses fikan kalmaz sorun yok. Fakat kafama takılan bir şey oldu klimanın borularını 1 metremi yaptılar?

Merhaba

Sonunda evimizde 2 adet 14.000'lij high spec taktırdım. Takan firma temiz çalışmaya çalıştı, bir bir 2 metre, diğer boru 5 metre şeklinde oldu. 10 dakıka vakum yaptılar. Klimayı şimdi test ediyorum 18-19 derecede, full fanda dış ünitelerde vızıltı sesi geliyor. Fakat biraz yükseltince ses kesiliyor. Bunlar normal mi? Gerekirse video çekip yüklüyebilirim. Şimdi birisinde yanlışlık olsa diğerinde olmasa bir sebep arıyacğaım ama 2sindede var.
bence ayrıntılı bir video çekip YouTube yükleyip buraya link atın hem kaliteli olur ses görüntü hemde daha net fikir verilebilir.
sesi kompresör mü yapıyor veya mekanik bir titreşimmi vsvs
elinizle üniteyi yukarı ittirincemi ses kesiliyor bunlarıda uygulayın net fikirler ortaya çıkar.

Yüksek devirde çalıştığından kompresör sesi geliyordur, klima devir düştükçe o ses azalır, ortamı stabil yaptığında zaten ses fikan kalmaz sorun yok. Fakat kafama takılan bir şey oldu klimanın borularını 1 metremi yaptılar?
Hayır, oturma odasına 3 metrelik boru kullandılar. Diper odaya 5 metre kullandılar.

bence ayrıntılı bir video çekip YouTube yükleyip buraya link atın hem kaliteli olur ses görüntü hemde daha net fikir verilebilir.
sesi kompresör mü yapıyor veya mekanik bir titreşimmi vsvs
elinizle üniteyi yukarı ittirincemi ses kesiliyor bunlarıda uygulayın net fikirler ortaya çıkar.
Elimle ittirdiğimde bir titreşim sesi yok, dış ünitelerde hiç bir sallantı titreme yok. ses muhtemelen kompresörden geliyor. Fakat çok test edemesemde belirli bir süre sonra ses susuyor.

Elimle ittirdiğimde bir titreşim sesi yok, dış ünitelerde hiç bir sallantı titreme yok. ses muhtemelen kompresörden geliyor. Fakat çok test edemesemde belirli bir süre sonra ses susuyor.
İlk açılışta yüksek devire çıktığından kompresör sesi geliyor benim fujitsuda aynı sonra tamamen kesiyor anlaşılan.

Evet ayrıca kumanda üstüne ki''POERFUL'' tuşu var ona basınca ses tekrar başlıyor, kompresor sesi sanırım vızz diye, tam yük güçte oluyor. Buu normal herhalde.
powerrfull yani turbo veya nitro markaya göre ismi değişir 😀
@Senior un dediği gibi yükte normal bence
ben daha çok mekanik bir ses zannetmiştim ama kompresör sesiymiş bencede herşey yolunda.

klima dediğin sıkıştırınca yırtmalı kendini senin dediğini yapmalı bence güzel makina güle güle kullanın.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri