Merhabalar, özel bir durum yoksa (Amerikan mutfak ya da yalıtımsız çatı kat gibi) salon için 12 bin BTU, garanti olsun derseniz de 14/15 bin BTU yeterlidir. Yatak odanız için de 9 bin BTU sınıfında bir cihaz işinizi görür.
Salon için Airy modelini tercih etmenizde bir sakınca yok fakat yatak odası için Fairy modelini önermem. Modelin hava üfleme debisi muadillerine göre daha yüksek. Bu durum, hızlı ve etkili iklimlendirme için avantaj sağlar ama aynı zamanda cihazın ses seviyesi için dezavantajdır. Bu sebepten dolayı, yatak odası kullanımlarında bu modeli tavsiye etmiyorum. Diğer odalarda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Benim tavsiyem, Midea All Easy Pro modelinden yana olur. 9 ve 12 bin BTU kapasiteli modeller de işinizi görecektir. Bu model için FG Europe'a bağlı bayilerden fiyat almanızı öneririm. Kendim, 9'luk model için geçen hafta 41 bin TL gibi bir fiyat almıştım. 12'lik modelin fiyatı da bir miktar daha yukarıdadır. İkisinin toplamı, bütçenizin her türlü altında olacaktır.
Bir de bu markayı tercih edecek olursanız Nizip'teki bayiden hizmet almanızı öneririm. Şehitkamil'de bulunan bayi ile ilgili bir sıkıntı vardı. Güncel durumu nedir bilmiyorum ama yine de hatırlatmak istedim.