- Bütçe
- 25.000-30.000
- Marka Model Bilgisi
- Midea, LG, Bosch, Arçelik, Baymak vb.
Merhaba,
Gaziantep'in sıcak iklimine uygun öncelikle soğutma (%80), ikincil ısıtma (%20) amaçlı klima arıyorum.
Klimayı salon için almak istiyorum. Amacım salonu soğutmak ayrıca diğer odalara serinlik taşımasını istiyorum. Temel ihtiyaçlarım ve mekân detayları şöyle:
Gaziantep'in sıcak iklimine uygun öncelikle soğutma (%80), ikincil ısıtma (%20) amaçlı klima arıyorum.
Klimayı salon için almak istiyorum. Amacım salonu soğutmak ayrıca diğer odalara serinlik taşımasını istiyorum. Temel ihtiyaçlarım ve mekân detayları şöyle:
Mekân Özellikleri
- Yer: Şahinbey, 930 metre rakım, Güney ve Güneybatı cepheli (önü açık). 8 katlı apartmanın 6. katı.
- Genel Ev: 90 m², 2+1 daire. Kapılar açık. Cam Balkon var, soğuk/sıcak hava kaçağı yok. Dengeli.
- Salon: 22 m², parke zemin, Yerden ısıtma, büyük pencere (Güneybatı cepheli).
- Duvarlar: 1 dış duvar + yan daire/mutfak.
- Klimanın salondan diğer odalara serinlik taşımasını istiyorum. Haziran-Temmuz-Ağustos gibi sıcakları rahat geçirebilmek, kışında çok hafif ısınmaya destek sağlamasını istiyorum. Daire planını ekte belirtiyorum.
Kullanım Profili
- Yoğun Kullanım: Hafta içi akşamları + hafta sonu.
- Kişi Sayısı: 2 kişi (genelde sabah-akşam aktif).
- İklim: Yazlar çok sıcak, kışlar hafif serin
Bütçem ise bizi çok zorlamayacak şekilde 25.000-30.000 arası. Fakat eğer aradaki farka değerse 35.000'e kadar çıkabilirim.
Gaziantep'in sıcaklık değerlerini ekte bırakıyorum.:
https://tr.weatherspark.com/y/100231/Gaziantep-Türkiye-Ortalama-Hava-Durumu-Yıl-Boyunca
Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim, saygılarımla.