Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Gazlı Barbekü Denemelerim ve Sonuçlar

Puzik

Müdavim
Kadim Üye
Katılım
11 Şub 2023
Mesajlar
1,218
Herkese Merhabalar

Malumunuz bir süredir yurtdışında yaşamaya başladım ve burada hemen her balkonda müstakil evlerin bahçelerinde barbekü modası mevcut.

Benim eşyalı kiraladığım evin balkonundada Nextgrill (aşağıda görseli mevcut,biraz tozlu olduğu için İnternetten ekledim fotoyu) diye bir markanın aşağıdaki görseldeki gibi 3 yakıcılı (40.500BTU) 304 Kalite paslanmaz çelik Propan tank ve Doğalgaz uyumlu bir barbeküsü mevcut.

Öncelikle “ya arkadaş mangal dediğin odunda yada kömürde olur bunlarda pişen et sebze sadece fırın tadında pişer” dediğinizi duyar gibiyim çünkü bende bu şekilde ön yargılıydım. Lakin herkesin kullanıyor olması ve burnuma gelen kokuların güzel olması, havalarında sıcak olmasıyla deneme yapmama fırsat verdi.

Alüminyum folyo içine dışarıdan satın aldığım kiraz ağacı kabuklarını koydum ki bunlardan çıkan dumanla mangal (kömürlü-odunlu) tadına yakın olmak istedim.

Sonuçları tek tek yazmayacağım görsel ekleyeceğim ama size şunu belirteyim hiç kimse bunun kömürsüz piştiğini tahmin edemez. Belki tütsülediğim odunlardan belkide farklı bir sebep eşimle birlikte şok olduk. Düğmeyi çeviriyor çakmağa basıyorsunu. 5 dakikada kapak kapalı şekilde içerisi 200 küsür derecelere çıkıyor. 3 gözü son ayarda yakarsanız çık hızlı şekilde 380 dereceleri görürsünüz lakin mangal için ideali 200-250dir.

Bizim üründe ev sahibinden kalma mutfak tipi tüp bağlı. İleride doğalgaz bağlantısını deneyebilirim.

Farklı ürünler pişirdikçe konuyu güncelleyeceğim. Türkiyede çok yaygın değil lakin burada bulunan markalardan Weber ve Napoleon modellerinin Türkiyede satıldığını biliyorum. Marka şart değil araştırıp uygun bir model alırsanız yel derdiniz olmadan duman vs olmadan (tütsülü yaparsanız az bir dumanı oluyor) harika etler pişirebilirsiniz. İleride Pizza,Pide,Lahmacun,Hanburger denemelerim olacak.

Not: 2,5 cm kalınlığında bir bifteği bu şekilde lezzetli ve hızlı pişirecek bir mangal ustası varsa hodri meydan :)

F0A84F28-47B3-47D1-B827-D474AC661D4F.jpeg
463DF020-24CD-4590-92BD-B2BAF17AA7C8.jpeg
30B28EF9-6DFE-464E-B02D-AD455A6F2DFF.jpeg
506E6A6F-090F-46FF-9804-FE33928E58F2.jpeg
E14EA407-A8E8-4DB2-B24D-6845A244377A.jpeg
 
Herkese Merhabalar

Malumunuz bir süredir yurtdışında yaşamaya başladım ve burada hemen her balkonda müstakil evlerin bahçelerinde barbekü modası mevcut.

Benim eşyalı kiraladığım evin balkonundada Nextgrill (aşağıda görseli mevcut,biraz tozlu olduğu için İnternetten ekledim fotoyu) diye bir markanın aşağıdaki görseldeki gibi 3 yakıcılı (40.500BTU) 304 Kalite paslanmaz çelik Propan tank ve Doğalgaz uyumlu bir barbeküsü mevcut.

Öncelikle “ya arkadaş mangal dediğin odunda yada kömürde olur bunlarda pişen et sebze sadece fırın tadında pişer” dediğinizi duyar gibiyim çünkü bende bu şekilde ön yargılıydım. Lakin herkesin kullanıyor olması ve burnuma gelen kokuların güzel olması, havalarında sıcak olmasıyla deneme yapmama fırsat verdi.

Alüminyum folyo içine dışarıdan satın aldığım kiraz ağacı kabuklarını koydum ki bunlardan çıkan dumanla mangal (kömürlü-odunlu) tadına yakın olmak istedim.

Sonuçları tek tek yazmayacağım görsel ekleyeceğim ama size şunu belirteyim hiç kimse bunun kömürsüz piştiğini tahmin edemez. Belki tütsülediğim odunlardan belkide farklı bir sebep eşimle birlikte şok olduk. Düğmeyi çeviriyor çakmağa basıyorsunu. 5 dakikada kapak kapalı şekilde içerisi 200 küsür derecelere çıkıyor. 3 gözü son ayarda yakarsanız çık hızlı şekilde 380 dereceleri görürsünüz lakin mangal için ideali 200-250dir.

Bizim üründe ev sahibinden kalma mutfak tipi tüp bağlı. İleride doğalgaz bağlantısını deneyebilirim.

Farklı ürünler pişirdikçe konuyu güncelleyeceğim. Türkiyede çok yaygın değil lakin burada bulunan markalardan Weber ve Napoleon modellerinin Türkiyede satıldığını biliyorum. Marka şart değil araştırıp uygun bir model alırsanız yel derdiniz olmadan duman vs olmadan (tütsülü yaparsanız az bir dumanı oluyor) harika etler pişirebilirsiniz. İleride Pizza,Pide,Lahmacun,Hanburger denemelerim olacak.

Not: 2,5 cm kalınlığında bir bifteği bu şekilde lezzetli ve hızlı pişirecek bir mangal ustası varsa hodri meydan :)

Ekli dosyayı görüntüle 2531Ekli dosyayı görüntüle 2533Ekli dosyayı görüntüle 2532Ekli dosyayı görüntüle 2534Ekli dosyayı görüntüle 2535
Gece gece bu yapılmaz ama :) Ellerinize sağlık hem yemekler hem de yazı güzel olmuş :)
 
Gece gece bu yapılmaz ama :) Ellerinize sağlık hem yemekler hem de yazı güzel olmuş :)
Sahur vakti diye attım bende :) Devamı gelecek. Cidden biz boşa yıllarca debelenmişiz uğraşmışız. Kömürde artık ucuz değil ve çok zahmetli. Önyargım yıkılınca bir yandan mutlu oluyor bir yandan üzülüyorum neden haksızlık yaptım yıllarca denemeden diye.
 
Sahur vakti diye attım bende :) Devamı gelecek. Cidden biz boşa yıllarca debelenmişiz uğraşmışız. Kömürde artık ucuz değil ve çok zahmetli. Önyargım yıkılınca bir yandan mutlu oluyor bir yandan üzülüyorum neden haksızlık yaptım yıllarca denemeden diye.
Et yeme ve pişirme kültürü çok etkili burada yeni yeni, az pişmiş, orta pişmiş alışkanlıkları ediniyoruz bence. Genel olarak iyi pişmiş kızarmış tercih ediyoruz fakat etin lezzeti kayboluyor bu şekilde. Az pişmiş gelince çiğ diyoruz :)
 
Sahur vakti diye attım bende :) Devamı gelecek. Cidden biz boşa yıllarca debelenmişiz uğraşmışız. Kömürde artık ucuz değil ve çok zahmetli. Önyargım yıkılınca bir yandan mutlu oluyor bir yandan üzülüyorum neden haksızlık yaptım yıllarca denemeden diye.
Sahur vakti işte nerede barbekü yapacağız bu saatte :)
 
Herkese Merhabalar

Malumunuz bir süredir yurtdışında yaşamaya başladım ve burada hemen her balkonda müstakil evlerin bahçelerinde barbekü modası mevcut.

Benim eşyalı kiraladığım evin balkonundada Nextgrill (aşağıda görseli mevcut,biraz tozlu olduğu için İnternetten ekledim fotoyu) diye bir markanın aşağıdaki görseldeki gibi 3 yakıcılı (40.500BTU) 304 Kalite paslanmaz çelik Propan tank ve Doğalgaz uyumlu bir barbeküsü mevcut.

Öncelikle “ya arkadaş mangal dediğin odunda yada kömürde olur bunlarda pişen et sebze sadece fırın tadında pişer” dediğinizi duyar gibiyim çünkü bende bu şekilde ön yargılıydım. Lakin herkesin kullanıyor olması ve burnuma gelen kokuların güzel olması, havalarında sıcak olmasıyla deneme yapmama fırsat verdi.

Alüminyum folyo içine dışarıdan satın aldığım kiraz ağacı kabuklarını koydum ki bunlardan çıkan dumanla mangal (kömürlü-odunlu) tadına yakın olmak istedim.

Sonuçları tek tek yazmayacağım görsel ekleyeceğim ama size şunu belirteyim hiç kimse bunun kömürsüz piştiğini tahmin edemez. Belki tütsülediğim odunlardan belkide farklı bir sebep eşimle birlikte şok olduk. Düğmeyi çeviriyor çakmağa basıyorsunu. 5 dakikada kapak kapalı şekilde içerisi 200 küsür derecelere çıkıyor. 3 gözü son ayarda yakarsanız çık hızlı şekilde 380 dereceleri görürsünüz lakin mangal için ideali 200-250dir.

Bizim üründe ev sahibinden kalma mutfak tipi tüp bağlı. İleride doğalgaz bağlantısını deneyebilirim.

Farklı ürünler pişirdikçe konuyu güncelleyeceğim. Türkiyede çok yaygın değil lakin burada bulunan markalardan Weber ve Napoleon modellerinin Türkiyede satıldığını biliyorum. Marka şart değil araştırıp uygun bir model alırsanız yel derdiniz olmadan duman vs olmadan (tütsülü yaparsanız az bir dumanı oluyor) harika etler pişirebilirsiniz. İleride Pizza,Pide,Lahmacun,Hanburger denemelerim olacak.

Not: 2,5 cm kalınlığında bir bifteği bu şekilde lezzetli ve hızlı pişirecek bir mangal ustası varsa hodri meydan :)

Ekli dosyayı görüntüle 2531Ekli dosyayı görüntüle 2533Ekli dosyayı görüntüle 2532Ekli dosyayı görüntüle 2534Ekli dosyayı görüntüle 2535
Söylediğinde gerçekten çok şaşırmıştım. Sonuçlar muazzam. Bu deneyimi en kısa sürede yaşamayı istiyorum. İşin zulüm olan kısmını aşıyorsun bir kere. Geriye keyifle yemek kalıyor. ?

Sana da afiyet bal şeker olsun, bol bol yapıp deneyimlerini paylaşmaya devam edersen kendi adıma çok mutlu olurum. :clap2
 
Söylediğinde gerçekten çok şaşırmıştım. Sonuçlar muazzam. Bu deneyimi en kısa sürede yaşamayı istiyorum. İşin zulüm olan kısmını aşıyorsun bir kere. Geriye keyifle yemek kalıyor. ?

Sana da afiyet bal şeker olsun, bol bol yapıp deneyimlerini paylaşmaya devam edersen kendi adıma çok mutlu olurum. :clap2
Yolun buraya düşerse beklerim :) En kıza zamanda yeni denemeler yapacağım. Cidden şaşırtıcı şekilde mangal tadı alıyorsunuz be asla kömürle odunla uğraşmak yok. Sanırım tek eksisi ilk yatırım maliyeti yüksektir diye düşünüyorum. Bu model 1000 Kanada doları civarı, 14.000 TL yapar. Türkiye de gümrüğü aldısı verdisi aç gözlü satıcısı x3 desen 42.000 TL yapar.
 
Görev: Hamburger başarıyla sonuçlandı. Tavsiye devam :)
8D6EBED6-D0B6-42AF-B091-3AECDD5B80B7.jpeg
 

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri