Neler yeni

Gazlı Barbekü Denemelerim ve Sonuçlar

Puzik

Süper Üye
Kadim Üye
Katılım
11 Şub 2023
Mesajlar
925
Çözümler
1
Tepki puanı
1,825
Puanları
93
Herkese Merhabalar

Malumunuz bir süredir yurtdışında yaşamaya başladım ve burada hemen her balkonda müstakil evlerin bahçelerinde barbekü modası mevcut.

Benim eşyalı kiraladığım evin balkonundada Nextgrill (aşağıda görseli mevcut,biraz tozlu olduğu için İnternetten ekledim fotoyu) diye bir markanın aşağıdaki görseldeki gibi 3 yakıcılı (40.500BTU) 304 Kalite paslanmaz çelik Propan tank ve Doğalgaz uyumlu bir barbeküsü mevcut.

Öncelikle “ya arkadaş mangal dediğin odunda yada kömürde olur bunlarda pişen et sebze sadece fırın tadında pişer” dediğinizi duyar gibiyim çünkü bende bu şekilde ön yargılıydım. Lakin herkesin kullanıyor olması ve burnuma gelen kokuların güzel olması, havalarında sıcak olmasıyla deneme yapmama fırsat verdi.

Alüminyum folyo içine dışarıdan satın aldığım kiraz ağacı kabuklarını koydum ki bunlardan çıkan dumanla mangal (kömürlü-odunlu) tadına yakın olmak istedim.

Sonuçları tek tek yazmayacağım görsel ekleyeceğim ama size şunu belirteyim hiç kimse bunun kömürsüz piştiğini tahmin edemez. Belki tütsülediğim odunlardan belkide farklı bir sebep eşimle birlikte şok olduk. Düğmeyi çeviriyor çakmağa basıyorsunu. 5 dakikada kapak kapalı şekilde içerisi 200 küsür derecelere çıkıyor. 3 gözü son ayarda yakarsanız çık hızlı şekilde 380 dereceleri görürsünüz lakin mangal için ideali 200-250dir.

Bizim üründe ev sahibinden kalma mutfak tipi tüp bağlı. İleride doğalgaz bağlantısını deneyebilirim.

Farklı ürünler pişirdikçe konuyu güncelleyeceğim. Türkiyede çok yaygın değil lakin burada bulunan markalardan Weber ve Napoleon modellerinin Türkiyede satıldığını biliyorum. Marka şart değil araştırıp uygun bir model alırsanız yel derdiniz olmadan duman vs olmadan (tütsülü yaparsanız az bir dumanı oluyor) harika etler pişirebilirsiniz. İleride Pizza,Pide,Lahmacun,Hanburger denemelerim olacak.

Not: 2,5 cm kalınlığında bir bifteği bu şekilde lezzetli ve hızlı pişirecek bir mangal ustası varsa hodri meydan :)

F0A84F28-47B3-47D1-B827-D474AC661D4F.jpeg463DF020-24CD-4590-92BD-B2BAF17AA7C8.jpeg30B28EF9-6DFE-464E-B02D-AD455A6F2DFF.jpeg506E6A6F-090F-46FF-9804-FE33928E58F2.jpegE14EA407-A8E8-4DB2-B24D-6845A244377A.jpeg
 

DeepState

Süper Üye
Destek Ekibi
Katılım
8 Mar 2023
Mesajlar
844
Çözümler
1
Tepki puanı
709
Puanları
93
Herkese Merhabalar

Malumunuz bir süredir yurtdışında yaşamaya başladım ve burada hemen her balkonda müstakil evlerin bahçelerinde barbekü modası mevcut.

Benim eşyalı kiraladığım evin balkonundada Nextgrill (aşağıda görseli mevcut,biraz tozlu olduğu için İnternetten ekledim fotoyu) diye bir markanın aşağıdaki görseldeki gibi 3 yakıcılı (40.500BTU) 304 Kalite paslanmaz çelik Propan tank ve Doğalgaz uyumlu bir barbeküsü mevcut.

Öncelikle “ya arkadaş mangal dediğin odunda yada kömürde olur bunlarda pişen et sebze sadece fırın tadında pişer” dediğinizi duyar gibiyim çünkü bende bu şekilde ön yargılıydım. Lakin herkesin kullanıyor olması ve burnuma gelen kokuların güzel olması, havalarında sıcak olmasıyla deneme yapmama fırsat verdi.

Alüminyum folyo içine dışarıdan satın aldığım kiraz ağacı kabuklarını koydum ki bunlardan çıkan dumanla mangal (kömürlü-odunlu) tadına yakın olmak istedim.

Sonuçları tek tek yazmayacağım görsel ekleyeceğim ama size şunu belirteyim hiç kimse bunun kömürsüz piştiğini tahmin edemez. Belki tütsülediğim odunlardan belkide farklı bir sebep eşimle birlikte şok olduk. Düğmeyi çeviriyor çakmağa basıyorsunu. 5 dakikada kapak kapalı şekilde içerisi 200 küsür derecelere çıkıyor. 3 gözü son ayarda yakarsanız çık hızlı şekilde 380 dereceleri görürsünüz lakin mangal için ideali 200-250dir.

Bizim üründe ev sahibinden kalma mutfak tipi tüp bağlı. İleride doğalgaz bağlantısını deneyebilirim.

Farklı ürünler pişirdikçe konuyu güncelleyeceğim. Türkiyede çok yaygın değil lakin burada bulunan markalardan Weber ve Napoleon modellerinin Türkiyede satıldığını biliyorum. Marka şart değil araştırıp uygun bir model alırsanız yel derdiniz olmadan duman vs olmadan (tütsülü yaparsanız az bir dumanı oluyor) harika etler pişirebilirsiniz. İleride Pizza,Pide,Lahmacun,Hanburger denemelerim olacak.

Not: 2,5 cm kalınlığında bir bifteği bu şekilde lezzetli ve hızlı pişirecek bir mangal ustası varsa hodri meydan :)

Ekli dosyayı görüntüle 2531Ekli dosyayı görüntüle 2533Ekli dosyayı görüntüle 2532Ekli dosyayı görüntüle 2534Ekli dosyayı görüntüle 2535
Gece gece bu yapılmaz ama :) Ellerinize sağlık hem yemekler hem de yazı güzel olmuş :)
 

Puzik

Süper Üye
Kadim Üye
Katılım
11 Şub 2023
Mesajlar
925
Çözümler
1
Tepki puanı
1,825
Puanları
93
Gece gece bu yapılmaz ama :) Ellerinize sağlık hem yemekler hem de yazı güzel olmuş :)
Sahur vakti diye attım bende :) Devamı gelecek. Cidden biz boşa yıllarca debelenmişiz uğraşmışız. Kömürde artık ucuz değil ve çok zahmetli. Önyargım yıkılınca bir yandan mutlu oluyor bir yandan üzülüyorum neden haksızlık yaptım yıllarca denemeden diye.
 

DeepState

Süper Üye
Destek Ekibi
Katılım
8 Mar 2023
Mesajlar
844
Çözümler
1
Tepki puanı
709
Puanları
93
Sahur vakti diye attım bende :) Devamı gelecek. Cidden biz boşa yıllarca debelenmişiz uğraşmışız. Kömürde artık ucuz değil ve çok zahmetli. Önyargım yıkılınca bir yandan mutlu oluyor bir yandan üzülüyorum neden haksızlık yaptım yıllarca denemeden diye.
Et yeme ve pişirme kültürü çok etkili burada yeni yeni, az pişmiş, orta pişmiş alışkanlıkları ediniyoruz bence. Genel olarak iyi pişmiş kızarmış tercih ediyoruz fakat etin lezzeti kayboluyor bu şekilde. Az pişmiş gelince çiğ diyoruz :)
 

DeepState

Süper Üye
Destek Ekibi
Katılım
8 Mar 2023
Mesajlar
844
Çözümler
1
Tepki puanı
709
Puanları
93
Sahur vakti diye attım bende :) Devamı gelecek. Cidden biz boşa yıllarca debelenmişiz uğraşmışız. Kömürde artık ucuz değil ve çok zahmetli. Önyargım yıkılınca bir yandan mutlu oluyor bir yandan üzülüyorum neden haksızlık yaptım yıllarca denemeden diye.
Sahur vakti işte nerede barbekü yapacağız bu saatte :)
 

İlteriş Yılmaz

Sürecin kendisi sonuçtan çok daha kıymetli.
Yönetici
Admin
Katılım
18 Ocak 2023
Mesajlar
3,067
Çözümler
2
Tepki puanı
7,285
Puanları
213
Konum
İstanbul
Web sitesi
www.inceleriz.com
Herkese Merhabalar

Malumunuz bir süredir yurtdışında yaşamaya başladım ve burada hemen her balkonda müstakil evlerin bahçelerinde barbekü modası mevcut.

Benim eşyalı kiraladığım evin balkonundada Nextgrill (aşağıda görseli mevcut,biraz tozlu olduğu için İnternetten ekledim fotoyu) diye bir markanın aşağıdaki görseldeki gibi 3 yakıcılı (40.500BTU) 304 Kalite paslanmaz çelik Propan tank ve Doğalgaz uyumlu bir barbeküsü mevcut.

Öncelikle “ya arkadaş mangal dediğin odunda yada kömürde olur bunlarda pişen et sebze sadece fırın tadında pişer” dediğinizi duyar gibiyim çünkü bende bu şekilde ön yargılıydım. Lakin herkesin kullanıyor olması ve burnuma gelen kokuların güzel olması, havalarında sıcak olmasıyla deneme yapmama fırsat verdi.

Alüminyum folyo içine dışarıdan satın aldığım kiraz ağacı kabuklarını koydum ki bunlardan çıkan dumanla mangal (kömürlü-odunlu) tadına yakın olmak istedim.

Sonuçları tek tek yazmayacağım görsel ekleyeceğim ama size şunu belirteyim hiç kimse bunun kömürsüz piştiğini tahmin edemez. Belki tütsülediğim odunlardan belkide farklı bir sebep eşimle birlikte şok olduk. Düğmeyi çeviriyor çakmağa basıyorsunu. 5 dakikada kapak kapalı şekilde içerisi 200 küsür derecelere çıkıyor. 3 gözü son ayarda yakarsanız çık hızlı şekilde 380 dereceleri görürsünüz lakin mangal için ideali 200-250dir.

Bizim üründe ev sahibinden kalma mutfak tipi tüp bağlı. İleride doğalgaz bağlantısını deneyebilirim.

Farklı ürünler pişirdikçe konuyu güncelleyeceğim. Türkiyede çok yaygın değil lakin burada bulunan markalardan Weber ve Napoleon modellerinin Türkiyede satıldığını biliyorum. Marka şart değil araştırıp uygun bir model alırsanız yel derdiniz olmadan duman vs olmadan (tütsülü yaparsanız az bir dumanı oluyor) harika etler pişirebilirsiniz. İleride Pizza,Pide,Lahmacun,Hanburger denemelerim olacak.

Not: 2,5 cm kalınlığında bir bifteği bu şekilde lezzetli ve hızlı pişirecek bir mangal ustası varsa hodri meydan :)

Ekli dosyayı görüntüle 2531Ekli dosyayı görüntüle 2533Ekli dosyayı görüntüle 2532Ekli dosyayı görüntüle 2534Ekli dosyayı görüntüle 2535
Söylediğinde gerçekten çok şaşırmıştım. Sonuçlar muazzam. Bu deneyimi en kısa sürede yaşamayı istiyorum. İşin zulüm olan kısmını aşıyorsun bir kere. Geriye keyifle yemek kalıyor. ?

Sana da afiyet bal şeker olsun, bol bol yapıp deneyimlerini paylaşmaya devam edersen kendi adıma çok mutlu olurum. :clap2
 

Puzik

Süper Üye
Kadim Üye
Katılım
11 Şub 2023
Mesajlar
925
Çözümler
1
Tepki puanı
1,825
Puanları
93
Söylediğinde gerçekten çok şaşırmıştım. Sonuçlar muazzam. Bu deneyimi en kısa sürede yaşamayı istiyorum. İşin zulüm olan kısmını aşıyorsun bir kere. Geriye keyifle yemek kalıyor. ?

Sana da afiyet bal şeker olsun, bol bol yapıp deneyimlerini paylaşmaya devam edersen kendi adıma çok mutlu olurum. :clap2
Yolun buraya düşerse beklerim :) En kıza zamanda yeni denemeler yapacağım. Cidden şaşırtıcı şekilde mangal tadı alıyorsunuz be asla kömürle odunla uğraşmak yok. Sanırım tek eksisi ilk yatırım maliyeti yüksektir diye düşünüyorum. Bu model 1000 Kanada doları civarı, 14.000 TL yapar. Türkiye de gümrüğü aldısı verdisi aç gözlü satıcısı x3 desen 42.000 TL yapar.
 

Puzik

Süper Üye
Kadim Üye
Katılım
11 Şub 2023
Mesajlar
925
Çözümler
1
Tepki puanı
1,825
Puanları
93
Görev: Hamburger başarıyla sonuçlandı. Tavsiye devam :)8D6EBED6-D0B6-42AF-B091-3AECDD5B80B7.jpeg
 
Üst