Neler yeni

Gençlere Ücretsiz Müze Kart Nedir?

NBKpro

Moderatör
Moderator
Katılım
26 Ocak 2023
Mesajlar
2,700
Çözümler
25
Tepki puanı
4,710
Puanları
213
Konum
𝓔𝓖𝓔 𝓚𝓘𝓨𝓘𝓛𝓐𝓡𝓘
Web sitesi
inceleriz.com
TC Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2022 yılında başlayan Genç Ne Sever "GNS" isimli bir proje bulunuyor. 18-30 yaş arasını hedef seçmişler. GNS'nin sitesinde şöyle tanımlamışlar kendilerini
"Platformun temel amacı gençlerimizin sanat, kültür, spor faaliyetleri ile sosyalleşmelerini, seyahat etme fırsatlarını arttırmalarını ve potansiyellerini keşfetmelerini sağlamaktır. Bu kapsamda sinema, tiyatro, konser, festival biletleri ve yanı sıra hediye çekleri, spor müsabakaları biletleri ve seyahat biletleri gençlere bu platform üzerinden hediye edilmektedir."
Şimdilik bakınca çekilişle bilet, hediye çeki, kupon vs. dağıtan bir platforma benziyor. Bu platformun birden adının duyulma sebebi de 13.07.2023 - 13.10.2023 tarihleri arasında bu GNS projesinin gençlere ücretsiz "müzekart" dağıtacağı haberleriydi. "MüzeKart GNS" ismini vermişler buna.
Baştan bir uyarı yapayım, GNS 18-30 yaş arasına hitap ederken, Müzekart GNS'yi sadece 18-25 yaş arasındaki kişiler alabiliyormuş. :bilmiyom
Elbette her ne kadar kart desek de bu aslında fiziki bir kart değil. Sanal kart, yani üyelikten oluşuyor. Geçerli olduğu yerlerin listesine de buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kısaca bu şekilde anlattım uzun uzun yazılara boğulmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Detaylı bilgi isteyenler için iki tane de link bırakıyorum.

Genç Ne Sever (GNS) Projesi Web Sitesi: https://gencnesever.com/
MüzekartGNS Web Sitesi: https://muzekartgns.com/
 

Puzik

Süper Üye
Kadim Üye
Katılım
11 Şub 2023
Mesajlar
925
Çözümler
1
Tepki puanı
1,825
Puanları
93
Proje güzelde keşke bu hoyratça dağıtılan paraların ucu yine vatandaşa dokunmasaydı.

Gençler aslında elektronik ürünleri uygun fiyata almak ister, arkadaşlarıyla yiyip içmek ister, giyebilmek ister, yaşıtı diğer ülke vatandaşlara imrenerek özenerek değil ülkesinde başı dik gezmek ister.

Ülkenin alım gücü hızla düşmeye devam ediyor, asgari ücreti yükseltmenin piyasaya verdiği hiçbir olumlu mesaj yok. Yazılacak şey çok lakin ne diyelim başa gelen çekilir…

Not: Benzin ve Mazota gelen zamlar diğer ürünlerin fiyatlarını tekrar arttıracak. Her şey sarmala girdi, önü kesilmezse durum vahim. Kurun ve yakıt fiyatlarının halen çok ucuz olduğunu, enflasyona etki yüzünden frenlendiğini şiddetle savunuyorum.
 

evrenatabek

İnce Eleyen
Kadim Üye
Katılım
9 Şub 2023
Mesajlar
404
Tepki puanı
568
Puanları
93
Konum
Bursa
Web sitesi
www.facebook.com
Arkoloji gruplarında Müzekart popüler yerlerde geçerliliğinin gittikçe azalmasından şikayetler var.
Özelleşen, kiralatılan yerlerde önemli mekan içine gene para ile girilmesi
Öğrenciler için şehrinde giriş sayısı sınırlaması devam etmiş.
Mesela Bursa içindekiler normalde ücretsiz varken bir yerde kart aldıysam Türk-İslam müzesi içinde sonbaharda gezme için bahane oluyor.
MüzeKart uygulaması iyi iken, öğrenciye özel uygulamada belediye müzeleri gibi yerleride ücretsiz olarak kapsamı genişletilmesi dileğimde oluştu.

Temmuz 2023 e göre fiyat listesi. ileride neydi ücretler diye merak eden çıkabilir

Kaynak: https://dosim.ktb.gov.tr/TR-218202/muze-ve-oren-yeri-ucretleri.html

MÜZE VE ÖRENYERLERİNDE UYGULANACAK GİRİŞ ÜCRETLERİ

Listede bulunan Müze ve Örenyerlerinde Müzekart geçerlidir.
( NOT: MüzeKart, Topkapı Sarayı içerisinde bulunan Harem Dairesi, Aya İrini Anıtı, Efes Örenyeri içerisinde bulunan Yamaçevler , Göreme Açıkhava Müzesi içerisinde bulunan Karanlık Kilise, Sedir Adası ve İstanbul Sinema Müzesi geçerli değildir. Belirtilen bu yerler için ayrıca bilet almanız gerekmektedir.)


BURSABURSA ARKEOLOJİ MÜZESİÜCRETSİZ
BURSABURSA ATATÜRK EVİ MÜZESİÜCRETSİZ
BURSABURSA MUDANYA MÜTAREKE EVİ MÜZESİ40.00 ₺
BURSABURSA OSMANLI EVİ MÜZESİÜCRETSİZKAPALI
BURSABURSA TÜRK İSLAM ESERLERİ MÜZESİ75.00 ₺
BURSABURSA YENİŞEHİR ŞEMAKİ EVİ MÜZESİÜCRETSİZKAPALI
BURSANİLÜFER HATUN İMARETİ TÜRK İSLAM ESERLERİ MÜZESİ40.00 ₺Pazartesi günleri kapalıdır.
BURSABURSA İZNİK MÜZESİ
50.00 ₺

 

Ekli dosyalar

  • Müze ve Ören Yeri Ücretleri.pdf
    523.5 KB · Görüntüleme: 1
Üst