Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

GENERAL MOBİLE FİRMASININ KENDİ CİHAZINA SAHİP ÇIKMAMASI

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

muhammedaksay0

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar, 1 ay önce Gm24pro cep telefonu satın aldım,

Cihazda parmak izi aktifken ekran parlaklığı problemi yaşanıyor (yatay ekrandan dikey ekrana geçişlerde vs videosunu paylaştım)

Ürünü servise gönderdim ve iadesini talep ettim, şöyle bir yanıt verdiler; "Cihazda yazılımsal bir problem mevcut Aralık ayında gelecek güncelleme ile sorun düzeltileceği için iadeye uygun değildir" şeklinde bende peki dedim kullanmaya devam ettim,

Bu gün güncelleme geldi ve güncelledim sorun devam ediyor, tekrar iletişime geçtiğimde Mart ayında gelecek güncelleme ile düzeltilecek demeye başladılar, iadesini tekrar kendilerine belirttim iade anlamayız dediler.

Sonuç olarak Tüketici hakem heyetine başvuru yaptım iadesini almak için,

*Gm24 pro alacaklar için benden tavsiye almayın.*

Teşekkürler ✨

Ekli dosyalar

• Screenshot_20231221-214915.png
    Screenshot_20231221-214915.png
    196 KB · Görüntüleme: 62
  • Screenshot_20231221-214929.png
    Screenshot_20231221-214929.png
    177.9 KB · Görüntüleme: 70
  • Screenshot_20231221-214956.png
    Screenshot_20231221-214956.png
    110 KB · Görüntüleme: 69
  • Screenshot_20231221-215003.png
    Screenshot_20231221-215003.png
    169.9 KB · Görüntüleme: 65

Merhabalar, 1 ay önce Gm24pro cep telefonu satın aldım,

Cihazda parmak izi aktifken ekran parlaklığı problemi yaşanıyor (yatay ekrandan dikey ekrana geçişlerde vs videosunu paylaştım)

Ürünü servise gönderdim ve iadesini talep ettim, şöyle bir yanıt verdiler; "Cihazda yazılımsal bir problem mevcut Aralık ayında gelecek güncelleme ile sorun düzeltileceği için iadeye uygun değildir" şeklinde bende peki dedim kullanmaya devam ettim,

Bu gün güncelleme geldi ve güncelledim sorun devam ediyor, tekrar iletişime geçtiğimde Mart ayında gelecek güncelleme ile düzeltilecek demeye başladılar, iadesini tekrar kendilerine belirttim iade anlamayız dediler.

Sonuç olarak Tüketici hakem heyetine başvuru yaptım iadesini almak için,

*Gm24 pro alacaklar için benden tavsiye almayın.*

Teşekkürler ✨
Öncelikle merhabalar, sonucu bende merak ediyorum ama şöyle bir durum var, bugün piyasadaki Apple, Samsung, Xiaomi, Reeder vs birçok akıllı telefonun emin olun yazılımsal birçok sorunu mevcut ve bu sebeple firmalar 2 yıl yazılım ve güvenlik güncellemesi de sunarlar bu doğru, ancak burada yazılımsal olması bence ürünün iadesi için yeterli sebep olmayabilir çünkü donanımsal bir arızada donanım parçasını değiştirmek zorunda iken yazılımsal olunca yazılım güncellemesi ile çözülebildiği için firma bu sürede de sürekli güncellemeler sunduğu için ve telefonun asıl ana işlevi olan telefon görüşmeleri, msj, internet vs gibi günlük kullanıma engel bir durum söz konusu olmadığı için böyle düşünüyorum, mesela kamera çalışmıyor, önce incelenir donanımsal ise mercek değişir yazılımsal ise fabrika rom yüklenir ve sorun çözülür zaten çözülmezse daha önceden o romu yayınlayıp cihazı piyasaya çıkaramazlardı, yani bir cihaz piyasaya çıkınca ana kullanım amacını karşılamak zorundadır ama arada illa yazılımsal hatalar oluşabilir ve bu da güncellemeler ile çözülür, dediğim gibi sonucu bende merak ediyorum bakalım ne olacak.

Dipnot: sizin yazılımsal arızası olan bir cihazı yenisiyle değiştirdiğinizde aynı güncellemeleri yapıp aynı sorunu yaşamanız büyük ihtimalle olacaktır bu sebeple iade istemeniz daha doğru olurdu diye düşünüyorum çünkü bu arada bilirkişi ye git gel telefonsuz kal vs gibi sebepler var.

Son düzenleme:

Öncelikle merhabalar, sonucu bende merak ediyorum ama şöyle bir durum var, bugün piyasadaki Apple, Samsung, Xiaomi, Reeder vs birçok akıllı telefonun emin olun yazılımsal birçok sorunu mevcut ve bu sebeple firmalar 2 yıl yazılım ve güvenlik güncellemesi de sunarlar bu doğru, ancak burada yazılımsal olması bence ürünün iadesi için yeterli sebep olmayabilir çünkü donanımsal bir arızada donanım parçasını değiştirmek zorunda iken yazılımsal olunca yazılım güncellemesi ile çözülebildiği için firma bu sürede de sürekli güncellemeler sunduğu için ve telefonun asıl ana işlevi olan telefon görüşmeleri, msj, internet vs gibi günlük kullanıma engel bir durum söz konusu olmadığı için böyle düşünüyorum ama dediğim gibi sonucu bende merak ediyorum bakalım ne olacak
Yanıtın ve fikrin için teşekkür ederim öncelikle;

Evet en kaliteli cihazlarda bile yazılımsal problem vardır ve düzeltiliyordur, yaşadığım olayda Aralık ayında gelecek güncelleme ile düzeltilecek denmesine rağmen düzeltilmiyor ve Mart ayına atıyorlar hiç bir marka görmedim ki cihazı hiç test etmeden piyasaya sürülen.

Hatta şunu da ek olarak belirtmek isterim General Mobile firmasının bu sorundan haberi bile yoktu, servise gönderdiğimde haberleri oldu ve düzeltilecek demeye başladılar.( Görsel ilettim)

Karar sonucunu paylaşacağım ve bende merak ediyorum

Ekli dosyalar

• Screenshot_20231221-231844.png
    Screenshot_20231221-231844.png
    165.7 KB · Görüntüleme: 59
THH Başvurusunda Malın Ayıpsız Misli ile değişimi seçmişsiniz. Ücret İadesi çıkmaz böyle bir durumda. Bilgilendirmek istedim.

Ayrıca oyalıyor gibi de görünüyor, uğraşıyor gibi de. Her telefonda her markada benzer sıkıntılar oluyor ama uzun yıllar farklı modellerini kullandığım GM'den ben de soğudum. Hatta @Murat ALA bilir, bazı sıkıntılar nedeniyle telefonu ölü fiyata satıp kurtulmayı seçtim.

THH Başvurusunda Malın Ayıpsız Misli ile değişimi seçmişsiniz. Ücret İadesi çıkmaz böyle bir durumda. Bilgilendirmek istedim.

Ayrıca oyalıyor gibi de görünüyor, uğraşıyor gibi de. Her telefonda her markada benzer sıkıntılar oluyor ama uzun yıllar farklı modellerini kullandığım GM'den ben de soğudum. Hatta @Murat ALA bilir, bazı sıkıntılar nedeniyle telefonu ölü fiyata satıp kurtulmayı seçtim.
Merhaba, evet ayıpsız misli ile seçmiştim (sorunun sadece benim telefonda olduğunu düşünmüştüm) o yüzden öyle başvuru yaptım,

Screenshot_20240124-151403~2.png
Tekrar merhaba, önceki başvurunun sonucunu paylaşıyorum hakem heyeti beni haklı bulmuş cihazın iadesini yapacağım.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240124-151409.png
    Screenshot_20240124-151409.png
    174.1 KB · Görüntüleme: 60
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri