Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ürün Karşılaştırma Gree Airy 12000 BTU - LG DualCool Plus 12000 BTU

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

FerhatD

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Gree Airy 12000 BTU , LG DualCool Plus 12000 BTU
Merhaba arkadaslar,

Bodrum'daki dairemiz icin, yatak odasinda kullanmak uzere bir klima almak istiyoruz. Yatak odasi yaklasik 15m2. Kuzey ve Kuzey Doguya bakiyor, etrafi acik. Izolasyon yok. Pencere bir adet Kuzey Dogu cephesinde. Yatak odasi ile salon arasinda koridor, koridorda iki adet cocuk odalarimiz ve bir banyo/WC var.

Odayi convektor isitici ile isitmak mumkun olamiyor. 2000W isitici en fazla 16 dereceye ulastirdi. 19-20 derece yapabilmek istiyorum.

12000 BTU'luk bir klima alip, hem isitmak icin hem de yazin sogutmak icin kullanmak istiyorum. Odanin ust kati acik, klasik duz teras.

Evde salonda Gree Fairy 18000 BTU klima var odayi klima civarinda 20 derece, koridorda 18 dereceye getirebiliyor. (bugunlerde disarda isi 12 derece gunduz, 5 derece gece).

Sesi yuksek ama bir sikayetim yok. Servisin montaji oyle ahim sahim degil. Eski evimizde Mitsubishi Electric klimalar vardi ve montajlarini kablo kanallari, temizlik, siva/alci dahil harika yapmislardi. Gree servisi montaji bence iyi degil. Ama belki de butun servisler boyle oldu seneler icinde...

Lafi uzattim,

Gree Airy 12000 BTU (47,000 TL, SEER/SCOP: 8.5/4.6) , LG DualCool Plus 12000 BTU (34,500 TL, SEER/SCOP 6.6/4.9) Internet sitesi fiyatlari. SEER SCOP degerleri acisindan sogutmada Airy ciddi iyi gozukuyor, isitmada ise az farkla LG ilerde gibi. Yatak odasi olacagi icin ses seviyelerine baktim, ayni gibi.

Sizler ne dersiniz? Kalite, uzun kullanim, enerji tuketimi, ses, servis acisindan sanki aradaki farka degmez ve LG alayim gibi geldi. Ama gecmiste LG'nin Beko ile ortak klimasini kullanmistim ve pek basarili degildi. Gree Fairy modeli salonda var ve yatak odasi icin sanki cok sesli gibi. Pular daha az sesli ama ozelliklerini bilemedim.

Yardimlariniz, fikirleriniz icin tesekkur ediyorum.

Ferhat

Merhaba arkadaslar,

Bodrum'daki dairemiz icin, yatak odasinda kullanmak uzere bir klima almak istiyoruz. Yatak odasi yaklasik 15m2. Kuzey ve Kuzey Doguya bakiyor, etrafi acik. Izolasyon yok. Pencere bir adet Kuzey Dogu cephesinde. Yatak odasi ile salon arasinda koridor, koridorda iki adet cocuk odalarimiz ve bir banyo/WC var.

Odayi convektor isitici ile isitmak mumkun olamiyor. 2000W isitici en fazla 16 dereceye ulastirdi. 19-20 derece yapabilmek istiyorum.

12000 BTU'luk bir klima alip, hem isitmak icin hem de yazin sogutmak icin kullanmak istiyorum. Odanin ust kati acik, klasik duz teras.

Evde salonda Gree Fairy 18000 BTU klima var odayi klima civarinda 20 derece, koridorda 18 dereceye getirebiliyor. (bugunlerde disarda isi 12 derece gunduz, 5 derece gece).

Sesi yuksek ama bir sikayetim yok. Servisin montaji oyle ahim sahim degil. Eski evimizde Mitsubishi Electric klimalar vardi ve montajlarini kablo kanallari, temizlik, siva/alci dahil harika yapmislardi. Gree servisi montaji bence iyi degil. Ama belki de butun servisler boyle oldu seneler icinde...

Lafi uzattim,

Gree Airy 12000 BTU (47,000 TL, SEER/SCOP: 8.5/4.6) , LG DualCool Plus 12000 BTU (34,500 TL, SEER/SCOP 6.6/4.9) Internet sitesi fiyatlari. SEER SCOP degerleri acisindan sogutmada Airy ciddi iyi gozukuyor, isitmada ise az farkla LG ilerde gibi. Yatak odasi olacagi icin ses seviyelerine baktim, ayni gibi.

Sizler ne dersiniz? Kalite, uzun kullanim, enerji tuketimi, ses, servis acisindan sanki aradaki farka degmez ve LG alayim gibi geldi. Ama gecmiste LG'nin Beko ile ortak klimasini kullanmistim ve pek basarili degildi. Gree Fairy modeli salonda var ve yatak odasi icin sanki cok sesli gibi. Pular daha az sesli ama ozelliklerini bilemedim.

Yardimlariniz, fikirleriniz icin tesekkur ediyorum.

Ferhat
Siz alacak olduğunuz klimayı 15 M2 alandamı kullanacaksınız kapıları açıp diğer odalarada hava akımıdamı sağlayacaksınız o kısmını anlayamadım.

Siz alacak olduğunuz klimayı 15 M2 alandamı kullanacaksınız kapıları açıp diğer odalarada hava akımıdamı sağlayacaksınız o kısmını anlayamadım.
Merhaba,

Sadece odayi isitip/sogutacagim. Ama odanin kapisi acik durdugu zamanlar da oluyor, ozellikle kuf/rutubet yapmasin diye. Salonda zaten 18000 BTU'luk Fairy var, yeterli geliyor.

Merhaba,

Sadece odayi isitip/sogutacagim. Ama odanin kapisi acik durdugu zamanlar da oluyor, ozellikle kuf/rutubet yapmasin diye. Salonda zaten 18000 BTU'luk Fairy var, yeterli geliyor.
Diğer odaların bu klimanın soğutma ve ısıtmasına ihtiyacı yoksa 9.000 BTU klima size yeter boşuna 12.000 BTU almayınız diye sormuştum o soruyu.

47.000 TL'ye kadar çıkabiliyorsanız bende öneri yapmama kararı almıştım ama size bir öneride bulunayım. Hem sessiz hemde fazlasıyla tasarrufludur.

Diğer odaların bu klimanın soğutma ve ısıtmasına ihtiyacı yoksa 9.000 BTU klima size yeter boşuna 12.000 BTU almayınız diye sormuştum o soruyu.

47.000 TL'ye kadar çıkabiliyorsanız bende öneri yapmama kararı almıştım ama size bir öneride bulunayım. Hem sessiz hemde fazlasıyla tasarrufludur.
Oncelikle yanitiniz icin tesekkur ediyorum.

Lakin bu tavsiye ettiginiz klima 9000 BTU ve 50,000 TL. Ben 47,000 TL fazla geldigi icin LG dusunmeye baslamistim.

12000 BTU da odanin konumu ve isitma zorlugu yasadigim icin hesapladim garanti olsun diye.

Oncelikle yanitiniz icin tesekkur ediyorum.

Lakin bu tavsiye ettiginiz klima 9000 BTU ve 50,000 TL. Ben 47,000 TL fazla geldigi icin LG dusunmeye baslamistim.

12000 BTU da odanin konumu ve isitma zorlugu yasadigim icin hesapladim garanti olsun diye.
Gree yatak odası kliması olamaz bence, 12.000 Btu Airy de kullandım fan sesi yüksek bir klima. Lg olayınada hiç karışmam zaten.

Gree yatak odası kliması olamaz bence, 12.000 Btu Airy de kullandım fan sesi yüksek bir klima. Lg olayınada hiç karışmam zaten.
LG kotu anlaminda mi karismam dediniz? Sebebi nedir? Ben en son 18 sene once kullanmistim LG ve kotuydu , sesli ve yeterince guclu degildi. Ama simdi de ayni mi?

Tesekkur ediyorum.

Kapıyı kapatıp kullanılırsa herhangi bir 9k btu iş görür. Uyku hafifse yatak odasında kullanılmaz gree hele otomatik fanda ilk çalışmada uykudan uyandırır :hihi
Evin genelini idare edecek klimada var normalde demiş, aslında 9. 000 btu klima ona yeterli gelir bence, tabiki kalorisi yüksek klimalardan bahsediyorum arçelik vestel lg tarzı değil.

LG kotu anlaminda mi karismam dediniz? Sebebi nedir? Ben en son 18 sene once kullanmistim LG ve kotuydu , sesli ve yeterince guclu degildi. Ama simdi de ayni mi?

Tesekkur ediyorum.
Yazınızı yeni gördüm LG Dual Cool Plus yan komşumda var evin içinde titreşim sesinden duramıyor ve satmaya çalışıyor şuan. Birde Adem hocanın LG klimaların kompresör değerini anlattığı bir video vardı yanılmıyor isem onu bulabilirseniz izlemenizi tavsiye ederim. Ben size kötüde diyemem iyide diyemem fakat ben almam derim sadece.

Evin genelini idare edecek klimada var normalde demiş, aslında 9. 000 btu klima ona yeterli gelir bence, tabiki kalorisi yüksek klimalardan bahsediyorum arçelik vestel lg tarzı değil.
LG DualCool Plus SEER ve SCOP degerleri kagit ustunde yuksek ya da yeterli gibi geldi, en azindan etiket degerleri. Tabii gercekler bambaska olabilir bilemiyorum.

9000 BTU konusunda odanin 2000W Nobo ile isinamadigi icin yeterli olmaz mi diye hesaplamistim. Kuzeye bakiyor, ruzgar aliyor, 2. Kat, alt katta kis aylarinda oturan yok, ust kat duz teras, ve izolasyon yok....

Bu aksam yine takip edecegim. Su anda oda 16 derece. Salondaki klimanin da (Gree Fairy 18K) sicakligi gidiyordur diye dusunuyorum. Bir de 2 saat kadar Nobo calisti.

Tesekkur ederim.

LG DualCool Plus SEER ve SCOP degerleri kagit ustunde yuksek ya da yeterli gibi geldi, en azindan etiket degerleri. Tabii gercekler bambaska olabilir bilemiyorum.

9000 BTU konusunda odanin 2000W Nobo ile isinamadigi icin yeterli olmaz mi diye hesaplamistim. Kuzeye bakiyor, ruzgar aliyor, 2. Kat, alt katta kis aylarinda oturan yok, ust kat duz teras, ve izolasyon yok....

Bu aksam yine takip edecegim. Su anda oda 16 derece. Salondaki klimanin da (Gree Fairy 18K) sicakligi gidiyordur diye dusunuyorum. Bir de 2 saat kadar Nobo calisti.

Tesekkur ederim.
Hocam evinizin şartlarını bilmediğim için bir şey diyemiyorum normal şartlarda evin yalıtımı kötü olmadığı takdirde 7.000 BTU Klima bile 15M2 alan için yeterli gelir. Ama işte şartlar çok ağır ise bir şey gelmez elden.

Ben yakın zamanda birden fazla klima satın aldım. Bu süreçte Gree'ye de bakayım demiştim. Yetkili satıcı birden fazla markayı ve sektörü barındırıyor anladığım kadarıyla ancak klima sorduğumda konudan çok uzak ve ilgisiz bir tavırları vardı. Sırf bu nedenle direkt elemiştim. Tok satıcıdan alışveriş yapmayı sevmiyorum.

Ben kuzey cephedeki 10 metrekare odaya Kaira 9k btu aldım. Odayı gayet iyi ısıtıyor, ancak 15 metrekare konusunda tecrübem olmadığı için net bir şey söyleyemem.

Ayrıca diğer bir klima tercihim 18k btu MHI Diamond (ZSX) oldu.

MHI grubundan gidecek olursak; öncelikle Plus serisi hariç hepsinde wifi modülü ekstra satın alınması gerekiyor bunu söyleyeyim.
ZSX yani Diamond serisi mesajınızdan anladığım kadarıyla bütçenin epey üzerinde kalıyor. 9k btu olan modeli 61.800 TL gözüküyor. Seer 10.3, scop 5.2.

ZS yani Premium serisinin 9k btu olanı 46.500 TL gözüküyor. Seer 8.5, scop 4.7.

ZTL yani Plus serisi (Wifi dahili) 42.550 TL gözüküyor. Seer 6.9, scop 4.7.

MHI'da 5 yıl garanti mevcut.

Kaira'da ise an itibariyle 9k btu klima kendi sitesinde 29.700 TL.
Yine Kaira Türkiye satıcılı olarak;
N11'de 24.890 TL
Hepsiburada'da 26.290 TL
Trendyol'da stok yok sanırım, ürünü görüntüleyemedim.

Kaira'da 2 yıl iç ünite, 3 yıl kompresör garantisi mevcut.

İki klimanın montajında da iyi diyebileceğim bir servis hizmeti aldım. Birini Daikin servisi (Bulut Teknik), diğerini MHI servisi (Özşen Teknik) kurdu.

Mitsubishi Heavy tercih ederseniz ise, ben Özşen Teknik'ten aldım. Yeni Devlet Hastanesi'nin tam karşısında Balkanoğlu İş Merkezi'nde yerleri.

Bu arada 9k btu klimayı almadan önce 10 metrekarelik odada 1500 watt Nobo kullanıyordum. 1-2 saatte odayı 21-22 dereceye getiriyordu. Hatta klimaya göre havayı daha az kuruttuğu ve rüzgar hissi olmadığı için daha konforlu oluyor bile diyebilirim. Sırf yazın dayanılmaz sıcaklarında iş görsün diye aldım klimayı.

Sizin ısıtıcı markası Nobo mu? (Bunu sorma nedenim panel ısıtıcılara halk arasında Nobo deniyor o yüzden.) Çünkü 2000 wattın 15 metrekareyi ısıtabilmesi lazım. Pencere kenarlarından soğuk mu giriyor acaba?

Tesekkur ediyorum.
LG-Arçelik Üretimi bi klima bende arçelik versiyonu var aynı klima sadece logo bide wifi farklı benim kullandığım sessiz soğutmada güçlü ve tüketiğimi düşük 200wat altı fakat ısıtmada tüketim ve güç kısmında üzer gree tabi daha iyi olur gree ses biraz var duyduğum kadarıyla

Ben yakın zamanda birden fazla klima satın aldım. Bu süreçte Gree'ye de bakayım demiştim. Yetkili satıcı birden fazla markayı ve sektörü barındırıyor anladığım kadarıyla ancak klima sorduğumda konudan çok uzak ve ilgisiz bir tavırları vardı. Sırf bu nedenle direkt elemiştim. Tok satıcıdan alışveriş yapmayı sevmiyorum.

Ben kuzey cephedeki 10 metrekare odaya Kaira 9k btu aldım. Odayı gayet iyi ısıtıyor, ancak 15 metrekare konusunda tecrübem olmadığı için net bir şey söyleyemem.

Ayrıca diğer bir klima tercihim 18k btu MHI Diamond (ZSX) oldu.

MHI grubundan gidecek olursak; öncelikle Plus serisi hariç hepsinde wifi modülü ekstra satın alınması gerekiyor bunu söyleyeyim.
ZSX yani Diamond serisi mesajınızdan anladığım kadarıyla bütçenin epey üzerinde kalıyor. 9k btu olan modeli 61.800 TL gözüküyor. Seer 10.3, scop 5.2.

ZS yani Premium serisinin 9k btu olanı 46.500 TL gözüküyor. Seer 8.5, scop 4.7.

ZTL yani Plus serisi (Wifi dahili) 42.550 TL gözüküyor. Seer 6.9, scop 4.7.

MHI'da 5 yıl garanti mevcut.

Kaira'da ise an itibariyle 9k btu klima kendi sitesinde 29.700 TL.
Yine Kaira Türkiye satıcılı olarak;
N11'de 24.890 TL
Hepsiburada'da 26.290 TL
Trendyol'da stok yok sanırım, ürünü görüntüleyemedim.

Kaira'da 2 yıl iç ünite, 3 yıl kompresör garantisi mevcut.

İki klimanın montajında da iyi diyebileceğim bir servis hizmeti aldım. Birini Daikin servisi (Bulut Teknik), diğerini MHI servisi (Özşen Teknik) kurdu.

Mitsubishi Heavy tercih ederseniz ise, ben Özşen Teknik'ten aldım. Yeni Devlet Hastanesi'nin tam karşısında Balkanoğlu İş Merkezi'nde yerleri.

Bu arada 9k btu klimayı almadan önce 10 metrekarelik odada 1500 watt Nobo kullanıyordum. 1-2 saatte odayı 21-22 dereceye getiriyordu. Hatta klimaya göre havayı daha az kuruttuğu ve rüzgar hissi olmadığı için daha konforlu oluyor bile diyebilirim. Sırf yazın dayanılmaz sıcaklarında iş görsün diye aldım klimayı.

Sizin ısıtıcı markası Nobo mu? (Bunu sorma nedenim panel ısıtıcılara halk arasında Nobo deniyor o yüzden.) Çünkü 2000 wattın 15 metrekareyi ısıtabilmesi lazım. Pencere kenarlarından soğuk mu giriyor acaba?
Bilgiler icin cok tesekkur ederim.

Convector, evet NOBO marka. Koctas'dan almistim. Sicak havayi alttan alip usten veren model, sanirim Compact diye geciyor. Eskiden bende alttan alip onden veren klasik model vardi. Bundan supheleniyorum. Ben de m2 hesabina gore 2000W yeter diye almistim ama hayal kirikligi oldu. Pencereden hava gelmiyor ama hem alt daire bos hep soguk, hem de ust kat acik teras. Dairenin ve odanin her tarafi ozellikle her turlu ruzgara acik. Hatta tam 15 m2 degil, daha kucuk, oda 3.50cm x 3.50cm . :((

9k BTU yetecegine super ikna olamadim hala ama herkes yeter diyorsa , tecrubeli ve bilgili kisilere de guvenmek lazim sanirim...

Su anda hem Gree hem de LG'den vazgecmis durumdayim.

Sessiz ve verimli bir 9K ya da 12K BTU kapasiteli, ultra galaktik fiyatli olmayan, ve servisi iyi olan klima arayisina devam. Belki de hayal...

Convector, evet NOBO marka. Koctas'dan almistim. Sicak havayi alttan alip usten veren model, sanirim Compact diye geciyor. Eskiden bende alttan alip onden veren klasik model vardi. Bundan supheleniyorum. Ben de m2 hesabina gore 2000W yeter diye almistim ama hayal kirikligi oldu. Pencereden hava gelmiyor ama hem alt daire bos hep soguk, hem de ust kat acik teras. Dairenin ve odanin her tarafi ozellikle her turlu ruzgara acik. Hatta tam 15 m2 degil, daha kucuk, oda 3.50cm x 3.50cm . :((

9k BTU yetecegine super ikna olamadim hala ama herkes yeter diyorsa , tecrubeli ve bilgili kisilere de guvenmek lazim sanirim...

Sessiz ve verimli bir 9K ya da 12K BTU kapasiteli, ultra galaktik fiyatli olmayan, ve servisi iyi olan klima arayisina devam. Belki de hayal...
12.25 M2 yapıyor bana kalsa 7.000 BTU yeterli ama siz 9.000 alın her türlü yeterde artarda hocam. 12 lik alıpta rezil olmayın sonra. Ben 10 M2 alanda Daikin Shira Plus kullanıyorum klimayı %40 'a kısıtlayıp 20.5 derecede kullanıyorum o bile yetiyor. Ev yalıtımsız ve kızey doğu cephe, füneş çıkarsa sadece 1.5 saat güneş alıyor, oda normalde dışarıdan soğuk oluyor tabiri cahizse morg gibi diyebilirim.

Compact olanı hiç denemedim. Bende de şu modelden var;

12 metrekare için fazlasıyla yetmesi lazım Nobo'nun. Benim 9k btu klimanın bulunduğu odanın alt katında da ısıtma kullanılmıyor. Yine aynı şekilde üstü klasik Bodrum terası. Rüzgar desek kuzey cepheden o da geliyor. Tabi evin konumu da önemli.

Normalde bu metrekareye 9k btu herhangi bir klimanın fazlasıyla yetmesi lazım; ancak eğer ısıtması zor bir odaysa, premium bir cihazın 9k btu modelini alıp işi garantiye almak gerekir.

Bir de, 18k btu Gree Fairy salonu ancak 20 dereceye getiriyor demişsiniz, salonunuz kaç metrekare? Çünkü o klima salonu ancak 20 dereceye getirebiliyorsa o da sorun gibi.

Özetle, sizin evin neden ısınmadığını anlamanız gerekiyor. Sorun izolasyondan mı, klimanın montajından mı, Nobo'nun verimsizliğinden mi, yoksa yılın en soğuk günleri olduğu için bu ürünlerin yetersiz olmasından mı? Hiçbiri değil de eve yeni mi taşındınız? Bu bile ısınamama nedeni olabilir. Yeni eve taşınınca ilk zamanlar ısıtmak zordur. Camlar sürekli açık kalmıştır, evde eşya olmadığı için duvarlar, yerler ve tavan soğumuştur vs. vs.

Bu sorunun net cevabını alırsak, alacağınız ürünü belirleme konusunda nokta atışı bir ürün önerisinde bulunabiliriz.

Compact olanı hiç denemedim. Bende de şu modelden var;

12 metrekare için fazlasıyla yetmesi lazım Nobo'nun. Benim 9k btu klimanın bulunduğu odanın alt katında da ısıtma kullanılmıyor. Yine aynı şekilde üstü klasik Bodrum terası. Rüzgar desek kuzey cepheden o da geliyor. Tabi evin konumu da önemli.

Normalde bu metrekareye 9k btu herhangi bir klimanın fazlasıyla yetmesi lazım; ancak eğer ısıtması zor bir odaysa, premium bir cihazın 9k btu modelini alıp işi garantiye almak gerekir.

Bir de, 18k btu Gree Fairy salonu ancak 20 dereceye getiriyor demişsiniz, salonunuz kaç metrekare? Çünkü o klima salonu ancak 20 dereceye getirebiliyorsa o da sorun gibi.

Özetle, sizin evin neden ısınmadığını anlamanız gerekiyor. Sorun izolasyondan mı, klimanın montajından mı, Nobo'nun verimsizliğinden mi, yoksa yılın en soğuk günleri olduğu için bu ürünlerin yetersiz olmasından mı? Hiçbiri değil de eve yeni mi taşındınız? Bu bile ısınamama nedeni olabilir. Yeni eve taşınınca ilk zamanlar ısıtmak zordur. Camlar sürekli açık kalmıştır, evde eşya olmadığı için duvarlar, yerler ve tavan soğumuştur vs. vs.

Bu sorunun net cevabını alırsak, alacağınız ürünü belirleme konusunda nokta atışı bir ürün önerisinde bulunabiliriz.
Merhaba,

Detayli yanit ve tavsiyeler icin cok tesekkur ediyorum.

Ben de merak ediyorum, testlerime devam ediyorum. Eve Kasim ayinda tasindik. Yani artik isinmis olmasi lazim diye dusunuyorum.

1) Evin krokisini cizip gonderecegim bugun icinde. Salon icin ne yazikki klimanin konumu kosede ve acik mutfaga bakiyor. Salonun koridor kismina bakan acik kismina bakmiyor. Oturdugumuz yerleri 21 derece yapiyor ama bufe vs olan kisimlar ve koridor 18 derece. Salon problem degil , yeterli isiniyor.

2) Yatak odasi icin, bizde cocuklar icin zamaninda aldigimiz Ivigo konvektor isiticilar vardi. Her biri 1000W olan bu 2 isiticiyi simdi yatak odasinda ikisini de acarak deniyorum. Disarsi 7 derece, odanin kapisini kapattim. Bakalim kac derece yapacak. Nobo ya da Ivigo farkini merak ettim.

Not: Bu arada gece salondaki klimayi 19 derece sabit tutmustum, yatak odasina etkisini merak etmistim. Kapi acik uyuduk. Odayi ortalama 15 dereceye ulastirdi. Ama termometre geceleyin odanin bir ara 11 dereceye kadar dustugunu gosteriyor. Sabah 8 gibi ise gunesi de gormesi ile oda 15 derece oldu yine. En kotu senaryo bu sekilde yasamaya devam edecegiz. Yani geceleri salon sabit 19 derece, yatak odasina etkisi 15 derece, en kotu durumda 10 derece.

1) Eger 2 x 1000W Ivigo odayi 20 derece yaparsa, sorun Nobo'da. Yok yapamaz ise demekki odanin konumu, yapisal ozellikleri (izolasyon, duvar kalinligi vs), gibi sebeplerden 2000W yetersiz.

2) 2000W isitici, disarsi 7-10 derece arasinda iken icersini 20 derece yapamiyor ise, 9000 BTU da yetersiz kalabilir mi diye dusunuyorum.

3) 9K ya da 12K, verimili ve sessiz bir klimanin fiyatlari 50,000-60,000 civarina cikiyor ki bu da bence ciddi cok para...

4) Evin disina mantolama (izolasyon) ya da galiba pantolama deniyor (icerden izolasyon yaptirma) gerekli diye dusunuyorum. Mantolama hem isitma hem de sogutma icin fayda saglayacaktir. Ama komsular da onay vermeden bu nasil olacak... Sadece bizim daireye dis mantolama olabiliyor , bunu dusunecegim. Maliyeti ne olacak hic fikrim yok.

5) Eski evimizdeki gozunu sevdigim odun sobamiz. Keske odun fiyatlari da makul seviyede olsa ve bu yasta 2. kata odun tasamak gozumde buyumese. Kul, is, duman vs raziyim. En guzel odun sobasi isitiyor.

Gree vs LG'den konu nerelere geldi ama sizlerin fikirleri, yardimlari ve bu sitenin genel yardimlasma ve bilgi paylasimi icin herkese tesekkur ederim.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri