- Marka Model Bilgisi
- Gree Airy, Fairy, Airfel Vibe
Merhabalar, evden çalışıyorum ve çalıştığım/uyuduğum odaya bir hafta önce Gree Airy 12k BTU klima taktırdım. Ancak klima ve dış üniteyle ilgili birkaç sorum var:
Eğer durum buysa, bu klimayı Gree Fairy 9k BTU ile değiştirmeyi planlıyorum. Fiyatlar açısından bu değişimi şimdi mi yapmak mantıklı yoksa kış dönemini mi beklemeliyim? Yani Gree klima fiyatları kışın şu anki yaz sezonuna göre daha düşük olur mu?
Teşekkürler.
- Dış ünite yüksek ses/hız sorunu: Dış ünite, oda hedef sıcaklığa ulaşmasına rağmen hâlâ yüksek hızda ve gürültülü çalışıyor. Sadece uyku modunda ve sessiz fan ayarında düşük moda geçiyor. Yani iç ünitenin fan hızını en sona da alsam, 2./3./4. kademeye de getirsem dış ünitenin ses seviyesi değişmiyor. Normal şartlarda klima hedef sıcaklığa yaklaştığında dış ünitenin sesini kısması veya en azından orta seviyeye çekmesi gerekmez mi? Kompresör sürekli tam güçte çalışıyor gibi görünüyor, bunun bir çözümü var mıdır?
- Titreşim ve Uğultu: İlk problemle bağlantılı olarak ciddi bir titreşim sorunu yaşıyorum. Anladığım kadarıyla dış ünitenin yüksek titreşimi, bakır borular aracılığıyla iç üniteye ve oradan odaya taşınıyor (test ettim, bu kesinlikle fan sesi değil). Sadece uyku modu ve sessiz fan moduna geçtiğimde bu titreşim/uğultu kayboluyor. Bunun montajla ilgili bir çözümü var mıdır?
Eğer durum buysa, bu klimayı Gree Fairy 9k BTU ile değiştirmeyi planlıyorum. Fiyatlar açısından bu değişimi şimdi mi yapmak mantıklı yoksa kış dönemini mi beklemeliyim? Yani Gree klima fiyatları kışın şu anki yaz sezonuna göre daha düşük olur mu?
Teşekkürler.