Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Gree Fairy 18000 klimam farklı çalışıyor

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

OkanOznur

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Gree Fairy 18000 ve 12000
Arkadaşlar evimde iki adet gree fairy var. Birisi 12lik diğeri 18lik. şu an kış modunda. Havalar güzel olsa da olmasa da 27 derece ayarda ve fanı 1 seviyede açıyorum. Burası önemli otomatik modda değil. Bomboş duruyor klima hiç sıcak hava üflemiyor. Sadece oda sıcaklığında çok çok az bir hava üflüyor. Aynısı fanı otomatik moda alınca da oluyor. Bu cihaz fan manueldeyken devamlı bir sıcak hava üflemesi gerekmiyor mu? sıcaklığı bir derece arttırınca da üflemeye başlıyor. 12'lik olanda bununla karşılaşmadım ama bunda var bu. Yazın da yaz modundayken fanı hiç manuele almadan otomatik modda kullandım. 25 dereceye alınca donuyorduk 26'ya alınca da duruyordu. Sizce sorun ne olabilir?

V

Vallahi hocam biz ne dersek diyelim siz yine bildiğinizden şaşmayacaksınız anlaşılan, siz en iyisi bir servis çağırıp kontrol ettiriniz.
Hocam amacım ukalalık yapmak değil. Ama dediğim gibi odanın kapısı hep açık. Yani klima odama büyük gelmiyor. Ve manuel modda olduğunu da ekledim bir kaç kez. Ben de bunu size söylüyorum ki başka ihtimaller de aklımıza gelebilir diye.

Hocam amacım ukalalık yapmak değil. Ama dediğim gibi odanın kapısı hep açık. Yani klima odama büyük gelmiyor. Ve manuel modda olduğunu da ekledim bir kaç kez. Ben de bunu size söylüyorum ki başka ihtimaller de aklımıza gelebilir diye.
Estağfurullah öyle bir düşüncem asla olmadı, olamazda !!! Manuel kullandığınızı ve kapının açık olduğunuda okudum oradada sorun yok, sizin sorununuz benim şahsi fikrim kapı ne kadarda açık kullansanızda odanın hacmi belli ve o odaya o klima kapıda açık olsa büyük geliyor, Fairy klimalar güçlü klimalardır ve hava debisi yüksek klimalardır, siz birde klimayı yanılmıyorsam 27 dereceye ayarlıyorsunuz klima yüksek sıcak üfleme yaparken bir taraftanda aynı derecede sıcağı emiş yolu ile alıyor ve buda klima sensörünü ben çok ısındım artık durman lazım yönünde tetikliyor. O sebeptendirki sizin klimanızda yalancı termostat yapıyor. Benim bilgim bu kadar hocam. @Adem Helvacı hocamızında görüşünü alalım bakalım Adem hoca bu işe ne diyecek?

klimanın hava debisi yüksek karşı duvara vurup emişte tekrar yüksek ölçüyordur. mobil uygulamadan bakın kaç derece emiş gösteriyor.

bende şöyle birşey yazayım fikir olması açısından benimde kapılar açık kış boyuncada açıktı.
tûm sezon kış boyunca termostat yapmayan klima havalar ısınınca yapmaya başladı.

bu meretler öyle birşey ki atıyorum ben şehir merkezindeki oturuyorum şehirdeki dağlara kar düştüğünü bile anlıyor 😀

yani demek istediğim iş sadece evaparatör üzerindeki ortam sensörü ile bitmiyor.
bunun basınç hattı var, dönüş hattı var, dış ortam sensörü var birde tüm bunlara göre davranan algoritma var.

ha tabiii kafaların rahat olması açısından birde servise danışmak Lazım.

bu arada klima takılı olan odam ort. 20m2 ve klimam 12 btu kusura bakmayın yazmayı unutmuşum 🙏

Son düzenleme:
Estağfurullah öyle bir düşüncem asla olmadı, olamazda !!! Manuel kullandığınızı ve kapının açık olduğunuda okudum oradada sorun yok, sizin sorununuz benim şahsi fikrim kapı ne kadarda açık kullansanızda odanın hacmi belli ve o odaya o klima kapıda açık olsa büyük geliyor, Fairy klimalar güçlü klimalardır ve hava debisi yüksek klimalardır, siz birde klimayı yanılmıyorsam 27 dereceye ayarlıyorsunuz klima yüksek sıcak üfleme yaparken bir taraftanda aynı derecede sıcağı emiş yolu ile alıyor ve buda klima sensörünü ben çok ısındım artık durman lazım yönünde tetikliyor. O sebeptendirki sizin klimanızda yalancı termostat yapıyor. Benim bilgim bu kadar hocam. @Adem Helvacı hocamızında görüşünü alalım bakalım Adem hoca bu işe ne diyecek?
Yakın duvar etkisi, erken termostat algısı, düşük fan nedeniyle evaparatör üzerindeki basıncın atılamaması kaynaklı sensör tolerans değerinin hep üst limitlerde olması, kapı istediği kadar açık olsun ÖNCELİK kısmı her zaman, bulunduğu odanın tavan bölümünden yaptığı emiş olacağı için dönüş yapan havanın sıcak hava olacak olması sı sı sı sı bir sürü sı sayarız. Bu iş sadece iç ünite sensörü ile de ilgili değil aynı zamanda dış ortam sıcaklığına göre de hareket ediyor klima. Yani bu klimalara yükledikleri akıl, sizin vücut sıcaklığınıza veya hissettiğinize göre değil de ''Hade len, bu havada sana bu yeter'' kafasında çalışıyor ve kafamı da bozuyorlar çoğu zaman yalan değil.

Ayrıca o klima o alana yanlış, hem de ÇOK yanlış. Böyle bir kullanım için marka seçimi de yanlış zira senelerdir gree üretimi klimaların düşük frekansta çalışmadığını yazıp çiziyoruz.

Gree klima ısrarla belirtiyorum ki TANK gibi klimadır ama yazılımını sevmem, sevmem, sevmem.
Mühendisleri ile yanlış hatırlamıyorsam sevgili @İRFAN irtibat sağlamıştı adamlar yapamıyor değil yapmıyorz ''Yapmıyoruz, biz böyle istiyoruz, biz böyle uygun gördük'' diyorlar yani yapacak bir şey yok.

Haaa illa 18 lik olacaksa dahi Gree gibi yüksek kalorili bir ürün yerine daha düşük kalorili airfel vs tarzı bir ürün seçilmeliydi ki hem yazılım algoritması hem de min btu başarısı yanı sıra kalorisinin görece daha düşük olması nedeniyle tıngır mıngır kesintisiz çalışması durumu söz konusu olurdu.

Ayrıca 18 lik klima alınmasındaki diğer sorun zaten sevgili @ByCilo dostumuzun Mideada bile yaşadığı sorundur yani 9 12 grubu ile kıyaslandığında 18 likler daha sık termostat yapıyor çünkü genel olarak neredeyse tüm 18 lik klimalarda kullanılan kompresörün nominal kapasitesi 15000 dolayında oluyor.

24 M2 alana 18000 BTU fazlasıyla büyük gelmiş benim evimde 18000 BTU klima 50m² alandan fazlasına yetiyor. Bu günlerde benim bu 50 M2 lik alanda bile doğru düzgün çalışmıyor. Siz Antalayada olduhunuz için sıcaklık bizden bir tık fazla sizde hiç çalışmasa normaldir. 😁
Screenshot_20250311_221620_Tapo.webp

Anladım hocam demek istediğinizi. Özellikle 27 derece için konuşursak klimanın 27 derecede durduğu zamanlarda oda gerçekten soğuk kalıyor.

18lik klimanın olduğu odanın videosunu çekip buraya ekleme şansın var mı
Ev ortamını buraya yüklemek değil de şöyle tarif edeyim. Bir amerikan mutfak salon. Odada 2'Li uzanması olan büyük bir U koltuk var klimanın karşısında. 55 inç tv var klimanın olduğu duvarda. Kapıdan girer girmezse klima 1 metre solda kalıyor.

Yakın duvar etkisi, erken termostat algısı, düşük fan nedeniyle evaparatör üzerindeki basıncın atılamaması kaynaklı sensör tolerans değerinin hep üst limitlerde olması, kapı istediği kadar açık olsun ÖNCELİK kısmı her zaman, bulunduğu odanın tavan bölümünden yaptığı emiş olacağı için dönüş yapan havanın sıcak hava olacak olması sı sı sı sı bir sürü sı sayarız. Bu iş sadece iç ünite sensörü ile de ilgili değil aynı zamanda dış ortam sıcaklığına göre de hareket ediyor klima. Yani bu klimalara yükledikleri akıl, sizin vücut sıcaklığınıza veya hissettiğinize göre değil de ''Hade len, bu havada sana bu yeter'' kafasında çalışıyor ve kafamı da bozuyorlar çoğu zaman yalan değil.

Ayrıca o klima o alana yanlış, hem de ÇOK yanlış. Böyle bir kullanım için marka seçimi de yanlış zira senelerdir gree üretimi klimaların düşük frekansta çalışmadığını yazıp çiziyoruz.

Gree klima ısrarla belirtiyorum ki TANK gibi klimadır ama yazılımını sevmem, sevmem, sevmem.
Mühendisleri ile yanlış hatırlamıyorsam sevgili @İRFAN irtibat sağlamıştı adamlar yapamıyor değil yapmıyorz ''Yapmıyoruz, biz böyle istiyoruz, biz böyle uygun gördük'' diyorlar yani yapacak bir şey yok.

Haaa illa 18 lik olacaksa dahi Gree gibi yüksek kalorili bir ürün yerine daha düşük kalorili airfel vs tarzı bir ürün seçilmeliydi ki hem yazılım algoritması hem de min btu başarısı yanı sıra kalorisinin görece daha düşük olması nedeniyle tıngır mıngır kesintisiz çalışması durumu söz konusu olurdu.

Ayrıca 18 lik klima alınmasındaki diğer sorun zaten sevgili @ByCilo dostumuzun Mideada bile yaşadığı sorundur yani 9 12 grubu ile kıyaslandığında 18 likler daha sık termostat yapıyor çünkü genel olarak neredeyse tüm 18 lik klimalarda kullanılan kompresörün nominal kapasitesi 15000 dolayında oluyor.
Hocam gerçekten yazılımı çok garip çalışıyor. Bence kafası da sık sık karışıyor. herhangi bir planlama timer yapmama rağmen bazen kapalıyken kendiliğinden açılıyor. Göstergeyi ayarlanan sıcaklığı göstermesine ayarlamış olmama rağmen bazen 27 derecede açıkken kendi kendine 28 vs yapıyor. Ben açıkcası klimadan sabit bir sıcaklığı manuel moddayken sürekli olarak vermesini beklerdim. Sanırım olayı yanlış anlamışım. Şu an 28 derecede fan 1. seviyede ayarlı ancak arasıra duruyor. :D Yani odayı ya çok sıcak yapacağım ya da çok soğuk yapacağım onu istiyor. Ortası yok :D

24 M2 alana 18000 BTU fazlasıyla büyük gelmiş benim evimde 18000 BTU klima 50m² alandan fazlasına yetiyor. Bu günlerde benim bu 50 M2 lik alanda bile doğru düzgün çalışmıyor. Siz Antalayada olduhunuz için sıcaklık bizden bir tık fazla sizde hiç çalışmasa normaldir. 😁
Ekli dosyayı görüntüle 24768
50 metrekarede de termostat yapacaksa vay halimize :D sanırım ben bu klimayı uygun bir yere koyarsam tüm evi ısıtıp soğutabilirim. :D

Ev ortamını buraya yüklemek değil de şöyle tarif edeyim. Bir amerikan mutfak salon. Odada 2'Li uzanması olan büyük bir U koltuk var klimanın karşısında. 55 inç tv var klimanın olduğu duvarda. Kapıdan girer girmezse klima 1 metre solda kalıyor.
Klimanın konumunu öğrenmek için sormuştum. Karşı duvar etkisi yapabilir eğer yakınsa. Bir de o derecede çalıştırmak uygun değil. Isınan hava yukarı çıkar haliyle klima erken emiş yapar der ki burası ısındı durayım. 24 derece fan yüksekte flapler aşağıya bakar şekilde kapı da kapalı olsun böyle bir deneyin bakaĺım sonuç ne olacak

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri