Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Gree Fairy Klima dış ünite vibrasyon sesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

alpera_18

Meraklı
Meraklı
Marka Model Bilgisi
Gree
Merhaba

Arkadaşlar klimanın kompresörü akşamları uğultu sesi veriyor duvara ve uğultudan uyulmuyor ayrıca apartmandaki diğer insanlardan tepki oluyor bu uğultu nasıl kesilir ?

Camı açıp bakılınca kompressor çok sessiz ama duvara doğru uğultu olduğundan sorun oluyor. Servisi aradım bina kaynaklı dediler geçtiler. Tecrübesi ve bilgisi olan kişilerden destek beklemekteyim.

Tuğla duvar ve dış çepe kapmalası bulunmakta sadece ayaklarda takoz yok ince bir lastik var ama dış ünite sessiz.

Ekli dosyalar

• 20240624_122022.jpg
    20240624_122022.jpg
    68.6 KB · Görüntüleme: 122
Takozlardan şüpheliyim ben parlak duruyor yumuşak takozun mat durması lazım bakma şansınız varmı tırnakla bastırınca sertmi yumuşak mi?
Takozların esnekliği yerinde duruyordu gelen arkadaş sana özel aldık vs diye gösterdi kıyaslama yapacak kadar bilgim yok ama görüntüde iyiydi.

Abi bence çözüm yolu dış üniteyi bir şekilde duvardan ayırıp sağlam demir iskelet üzerine koyup yumusak yapılı takozlarla tabana ve dış ünitenin ayaklarına kullanılması lazım.

Gördüğüm kadarıyla orası bir balkon yani ayak basacak yeri var gibi duruyor oraya dış ünite ölçülerinde ayaklı taşıyıcı yapilirsa duvar ile işi kalmaz çözülür diye umut ediyorum.

Yine irfan abide güzel çözüm önermiş
@alpera_18 Sorun komşu ise dış ünite zaten orada duruyor ayakları yere basan bir iskelet yapılsa ona ne diyebilirki ?
Desteklerin için öncelik ile teşekkür ediyorum. Burası balkon değil maalesef, tam tersi evin yan binaya bakan cephesi bahsi geçen herşeyi komşumun alanı içerisinde yapmak durumunda kalıyorum ve oda artık bu durumdan rahatsızlık duyduğunu dile getirmeye başladı 😅

Merhaba

Arkadaşlar klimanın kompresörü akşamları uğultu sesi veriyor duvara ve uğultudan uyulmuyor ayrıca apartmandaki diğer insanlardan tepki oluyor bu uğultu nasıl kesilir ?

Camı açıp bakılınca kompressor çok sessiz ama duvara doğru uğultu olduğundan sorun oluyor. Servisi aradım bina kaynaklı dediler geçtiler. Tecrübesi ve bilgisi olan kişilerden destek beklemekteyim.

Tuğla duvar ve dış çepe kapmalası bulunmakta sadece ayaklarda takoz yok ince bir lastik var ama dış ünite sessiz.
Ben klimacıların yaptığını bilmem o siyah lastik parçası sadece olsun diye takılmış; büyük ihtimal önceki takozlarda tedarik sorunu var yoğun kurulumlardan kaynaklı böyle bir çözüme kaçıyorlar. Önceki takozları ta kusurlu buluyorum zaten. En iyi titreşim izolasyonu ancak metali metale temas etmeden bağlama yolundan geçiyor.
Dışarıdan kendiniz merdiven kullanmadan dış üniteye ulaşabilir misiniz?

Bu daşarda olmayıp oda içindeki ses olayı aynı telli çalgılardaki rezonans kutusu gibi mantığı. Mesala saz da yuvarlak karpuz gibi kızmı çıkarın sadece teller kalsın doğru dürüst ses duyamazsınız. O tellerdeki titreşimi ses olarak yukselten o karpuz şeklindeki içi boş kutu diyeyim. Evlerde de bu işi duvar yapıyor. Bunun için dış ünite ile ayak arasındaki yalıtımı iyi yapamazsanız bunun bir çözümü yok. Tüm klimalarda geçerli belki bazılarında az bazıların çok olabilir.

Ben klimacıların yaptığını bilmem o siyah lastik parçası sadece olsun diye takılmış; büyük ihtimal önceki takozlarda tedarik sorunu var yoğun kurulumlardan kaynaklı böyle bir çözüme kaçıyorlar. Önceki takozları ta kusurlu buluyorum zaten. En iyi titreşim izolasyonu ancak metali metale temas etmeden bağlama yolundan geçiyor.
Dışarıdan kendiniz merdiven kullanmadan dış üniteye ulaşabilir misiniz?

Bu daşarda olmayıp oda içindeki ses olayı aynı telli çalgılardaki rezonans kutusu gibi mantığı. Mesala saz da yuvarlak karpuz gibi kızmı çıkarın sadece teller kalsın doğru dürüst ses duyamazsınız. O tellerdeki titreşimi ses olarak yukselten o karpuz şeklindeki içi boş kutu diyeyim. Evlerde de bu işi duvar yapıyor. Bunun için dış ünite ile ayak arasındaki yalıtımı iyi yapamazsanız bunun bir çözümü yok. Tüm klimalarda geçerli belki bazılarında az bazıların çok olabilir.
Dış ünite ulaşılabilir yerde sayılır, elimdende teknik işler gelir önerilerini denemeye hazırım abi (=

Dış ünite ulaşılabilir yerde sayılır, elimdende teknik işler gelir önerilerini denemeye hazırım abi (=
Tanıdık klimaci varsa gidin hurda 24 veya 48 lik klimalardan çıkan kompresör ayaklarındaki lastiklerden 4-5 tane alın. Yıpranmış olmamasına dikkat edin. Sıfırı kadar etkili olmayacaktır ama mevcut halinden iyi olacağını düşünüyorum. Bedelsiz verirlerse 10 numara olur. O lastiğin ortasindaki deliğe Uygun hirdavatcilardan veya cıvata satan yerden 4-5 santim uzunluğunda cıvata ile uçlarına 1 er tane somun alıyorsunuz. Klimanın başka yerine müdahale etmeden eski lastikleri çıkarıp dediğimi takiyorsunuz. Dikkat edin montaj bitince klimanın kendi ayağı ile montaj ayağı aldığınız cıvatalar ile bağlanmış olmasına rağmen metal olarak bağlı olmamalı. Görsel bulursam eklerim.

1000169361.jpg

Son düzenleme:
bendede var ama sürekli değil tam kapasite değilde daha çok kıstığında uğultu oluyor sonra tekrar sesizleşiyor ve ara ara tekrarlıyor
hocam hatırladığım kadarıyla senin klima Mitsubishi elektrik orijinal seri olması lazım.
bize görüşlerini ölçme şansın varsa yakıt tüketimini klimanın iklimlendirme huyunu çalışma prensibini genel yorumunu vaktin oldukça yeni konu açıp yada midea kullanıcı lokalinde anlatır mısın
@Adem Helvacı ne dersin abi fena olmaz değil mi hem bizimde merakımız gider 😀

bendede var ama sürekli değil tam kapasite değilde daha çok kıstığında uğultu oluyor sonra tekrar sesizleşiyor ve ara ara tekrarlıyor
Takoz takıldıkdan sonra bende de aynı durum oluyor ama gece uykudan uyandıracak dercede oluyor. İşitme kaybım var sağardan halliceyim ama çok etkiliyor 🙂

Tanıdık klimaci varsa gidin hurda 24 veya 48 lik klimalardan çıkan kompresör ayaklarındaki lastiklerden 4-5 tane alın. Yıpranmış olmamasına dikkat edin. Sıfırı kadar etkili olmayacaktır ama mevcut halinden iyi olacağını düşünüyorum. Bedelsiz verirlerse 10 numara olur. O lastiğin ortasindaki deliğe Uygun hirdavatcilardan veya cıvata satan yerden 4-5 santim uzunluğunda cıvata ile uçlarına 1 er tane somun alıyorsunuz. Klimanın başka yerine müdahale etmeden eski lastikleri çıkarıp dediğimi takiyorsunuz. Dikkat edin montaj bitince klimanın kendi ayağı ile montaj ayağı aldığınız cıvatalar ile bağlanmış olmasına rağmen metal olarak bağlı olmamalı. Görsel bulursam eklerim.

Ekli dosyayı görüntüle 17347
Tanıdık bir klimacı yok ama sıfırını araştırırım artık abi teşekkür ederim. En son gelen ekip takozları görseldekiyle değiştirdi. Aralarında çok fark olurmu yalıtım acısından ?

Hep dış ünite duvar etkisi diyoruz ya birde dış ünite arkasına yalıtım için birşey koysam etkisi olurmu ?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240704-203740_Chrome.jpg
    Screenshot_20240704-203740_Chrome.jpg
    323.9 KB · Görüntüleme: 12
Tanıdık bir klimacı yok ama sıfırını araştırırım artık abi teşekkür ederim. En son gelen ekip takozları görseldekiyle değiştirdi. Aralarında çok fark olurmu yalıtım acısından ?

Hep dış ünite duvar etkisi diyoruz ya birde dış ünite arkasına yalıtım için birşey koysam etkisi olurmu ?
Fotoğraftaki takozun içinden emin olmamakla birlikte yivli kısımlar tek parça diye biliyorum. Parçalayıp içine bakmadım açıkçası. Bir fark oldu mu önceki ile.

mitsubishi ile ilili testleri ilk fırsatta yapıcam bu aralar düğün dernek işleri ile meşgulum misafir geldi gitti derken pek vakit ayıramıyorum

bendeki takozlar gayet kaliteli ama genede dediğim gibi arada uğultu yapıyor dış ünitenin takılı olduğu duvar ince perde beton dış kısımda bina yalıtım iç kısımdada hafif yalıtım ve sıva yapılmış klima tam yükte çalışırken bile hiç ses yok (1KW ) ancak güç 550W --450W arasında çalışırken uğultu oluyor 450W altınadüştümü gene sesyok malesef binadan kaynaklı yatak odasında eski bir Daikin var oda hemen hemen aynı

Merhaba, konuyla çok alakasız bir soru olabilir, öyleyse özür dilerim ama deprem konusunda hassaslaştığımız için sanırım dış ünitenin duvarda yarattığı titreşim çok rahatsız edici geliyor, duvara yakın oturduğum koltukta da hissediyorum bu titreşimi hatta duvara yakın balkonun metal koruma kısmında da hissediliyor malesef. Bu tehlikeli bir durum mudur böyle titreşim olması/hissedilmesi normal midir? Daha önce farkında değildim son birkaç gündür dikkatimi çekmeye başladı her zaman böyle miydi bilmiyorum. Zaman ayırdığınız için teşekkürler.

mitsubishi ile ilili testleri ilk fırsatta yapıcam bu aralar düğün dernek işleri ile meşgulum misafir geldi gitti derken pek vakit ayıramıyorum

bendeki takozlar gayet kaliteli ama genede dediğim gibi arada uğultu yapıyor dış ünitenin takılı olduğu duvar ince perde beton dış kısımda bina yalıtım iç kısımdada hafif yalıtım ve sıva yapılmış klima tam yükte çalışırken bile hiç ses yok (1KW ) ancak güç 550W --450W arasında çalışırken uğultu oluyor 450W altınadüştümü gene sesyok malesef binadan kaynaklı yatak odasında eski bir Daikin var oda hemen hemen aynı
Sizin üniteler tij ilemi yutturulmuş yoksa dübel vida şeklinde mi ?

Merhaba, konuyla çok alakasız bir soru olabilir, öyleyse özür dilerim ama deprem konusunda hassaslaştığımız için sanırım dış ünitenin duvarda yarattığı titreşim çok rahatsız edici geliyor, duvara yakın oturduğum koltukta da hissediyorum bu titreşimi hatta duvara yakın balkonun metal koruma kısmında da hissediliyor malesef. Bu tehlikeli bir durum mudur böyle titreşim olması/hissedilmesi normal midir? Daha önce farkında değildim son birkaç gündür dikkatimi çekmeye başladı her zaman böyle miydi bilmiyorum. Zaman ayırdığınız için teşekkürler.
Bir çok kişide buna benzer şilayetler var çözümü üzerine yogunlaşıyoruz umarım el birliği ile çözüme kavuşuruz.

İşin kötü tarafı ister istemez klimayı dinlerken buluyorum kendimi psikolojik olarak rahatsız edici.

Bir çok kişide buna benzer şilayetler var çözümü üzerine yogunlaşıyoruz umarım el birliği ile çözüme kavuşuruz.

İşin kötü tarafı ister istemez klimayı dinlerken buluyorum kendimi psikolojik olarak rahatsız edici.
Gerçekten rahatsız edici hocam, zaten anksiyetenin sınırını zorladığım günlerdeyim mersin sıcağında kapattım şimdi klimayı durumu anlayana kadar sıcaklarla aramı düzeltmeye çalışacağım :) çok teşekkür ederim cevabınız için.

Aylar sonra Gree firması beni aradı ve şikayet vardaki şikayetimi sorun giderildiyse kaldırmamı istedi. Bende şikayetimin giderilmedigini beyan ettim tekrar ekip yönlendireceklerini söylediler.
Bu kez bayi sahibi geldi sese kendiside şahit oldu. Firma baskı yapmasa asla gelmiyeceginide beyan etti (İST HB klima). Hatta sıcak havada bu ses katkat arttı. Montaj ile alakalı sorun olabilecegini ve başka yere taşıyacaklarını beyan edip 2 gün sonra ekip yönlendirecegini söyledi. 1 aydır ne gelen var nede giden (=

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri