Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

GTX 1660 Tİ'nin muadili nedir?

faikkivrak

İnce Eleyen
Araştırmacı
Merhabalar, geçtiğimiz günlerde bilirkişinin beni haklı bulduğunu ancak firmayla anlaşamama durumunda icra ile ilgili bir konu paylaşmıştım. Konu: Ekran kartı değişiminde icra nasıl yapılmalı?. Öncelikle sevgili @Adem Helvacı Bey'in önerisi üzerine firmayla anlaşmaya çalışacağım. Aksi takdirde kıymet takdiri devreye girecek tabii ki hakkımızı bırakmayacağız. Bu noktada önceden bilgilenmek ve kozun benim elimde olmasını istiyorum. Benim ekran kartım Msi GTX 1660 Ti Gaming 6G modelidir. 16 Serisinin en güçlü kartıdır. Stoklarda olmadığı için misli değişim yapılması gerekecek. Bildiğim kadarıyla satıcının elinde Asus Dual 1660 Ti OC model kart var ancak Msi Gaming modelinin Asus tarafındaki karşılığı ROG Strix'tir. Dual serisi Msi'daki Ventus modele denktir. Bu arada Asus Dual 1660 Ti ile benim modelime en yakın alt model olan Msi 1660 Super Gaming X arasında güncel fiyatta 1400 tl fark var. Bu durum benim adıma ekonomik eksiklik doğuracaktır. O yüzden böyle bir teklif karşısında anlaşamayacağız. Beni yanlış anlamayın, benim aldığım dönemde bahsettiğim model ile Rog Strix'in denk olmasında bile arasında 300-500 tl arasında fiyat değişiyordu. Biraz uzun ve karışık oldu üzgünüm. Sorum şu ki karşı taraftan talebim hangi kart olursa hem benim için bir eksiklik doğurmaz hem de adilane ve etik olur? Değerli yorumlarınız benim için önemli şimdiden teşekkür ederim.

Asus Dual teklifi gelirse kabul et. Asus’un soğutması çok çok iyi. Sonuç belli olunca bi teklif gelirse konuya beni etiketle, karar veriririz.

Ben mesajı yazmışım, gönder tuşuna basmamışım :D

Ben olsam teklif gelince ücretinden çok teknik özelliklerini kıyaslardım. Çünkü benim ikinci el satma huyum yok bu nedenle fiyatıyla ilgilenmem ve maddi kayıp olarak görmem. Dahası teknik özelliklerinin daha iyi olduğu bir ürün gelirse kullanacağım için bu işime daha çok yarar. Ancak herkesin bu konuda düşüncesi farklı olabilir.

Şu anki ekran kartının tam modeli ve teklif ettikleri ürünün tam modeli belliyse karşılaştırma testlerine bakalım. Olmadı benzer fiyattaki ürünlerden liste çıkarırız.

İşin özüne bakarsak 1660 ti kartların çoğu aynı bir iki görsel ve çok küçük size uygulamada performans farkı yaratmayacak kayıplar var

eğer 1660 istemiyorsanız yerine rtx 2060 veya rtx 3060 ikiside 192 bit veriyoluna sahip kartlar bu ikisi olabilir fakat firma bunları kabul edermi bilemeyiz

Hatta mümkünse fark verip rtx 3060 a geçmeniz daha faydalı olur tabi size ne teklif edecekler oda önemli

RTX3060 ile GTX1660Ti arasında çok fark var, firmanın kabul edeceğini sanmam. Ancak fiyat farkını iki taraf da kabul ederse, bence de RTX3060 daha iyi. %30 hızlı ve RTX hızlandırıcı donanımı mevcut.

GTX1660Tİ'lar arasındaki hız farkı hissedilmeyecek kadar az, %5 ya oynar ya oynamaz. Ancak bazı kartların soğutma performansı kötü, bazılarının soğutma performansı çok iyi olduğundan thermal throttling yaşama olasılığı hızı çok etkiliyor.

Bakalım durum ne olacak, açıkçası içime hiç sinmiyor dual :(. Firma ile görüşmeye çalışacağım sonuçları ve süreci aktarırım mutlaka.

Bakalım durum ne olacak, açıkçası içime hiç sinmiyor dual :(. Firma ile görüşmeye çalışacağım sonuçları ve süreci aktarırım mutlaka.
Normalde bana birebir aynı ürün Asus mu MSI mı deseler, Asus derim. MSI OC sürümü %1 daha hızlı deseler yine Asus derim :) Asus çoğu bilgisayar parçası modelinde daha kaliteli bana göre.

Bende tam tersi ya, sistemimi msi odaklı kurdum. Asus'tan bir kez notebook aldım pc ilk günden son güne kadar kasıyordu. Servise gitti parça değişti, hala kasıyordu ve serviste ekranı tutan plastiği kırmışlar uğraşamam dedim, bir bilgisayarcıya böyle böyle şu fiyattan alırsan vereyim dedim o halde sattım. 2 sene önce de bir monitör aldım 4 kez değiştirdim yine sorun var. Bu talihsizlikler yüzünden içime sindiremiyorum bir türlü :(.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri