Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Gürültü hangi cihazla ölçülür?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

mustafa_cinar

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
x
Merhaba,
Evimde uzun süredir devam eden bir gürültü problemi var. Site yönetimi sesin önce havalandırmadan sonrada su hidroforundan geldiğini söyleyip bakımlar yaptı, ancak ses gitmedi. Gece sessizliğinde başınızı yastığa koyduğunuzda hiç bitmeyen sürekli gelen uğultu şeklinde bir ses. Bu süreçte mahkemeye gitmeyi düşünüyorum,
bu uğultuyu en sağlıklı hangi alet ile ölçebilirim ve hangi aralıklar dava için yeterli olur?

Şimdiden teşekkürler.

Merhaba

Sizin ölçümler mahkemede işe yaramayacaktır. Bilirkişiye yönlenecektir. Üst mahkemeden dönmesin diye bilirkişi raporunu mahkeme isteyebilir.

Ya mahkeme üzerinden avukat tutmadan sadece bilirkişi ile tespit edersiniz. sonrasında hukuki terimlerden avukat tutarak site yönetimine açabilirsiniz. Mahkemeden önce uzlaşmaya yönlendirileceğinizi unutmayın.

Google arama yapıp

kiralama ve raporlama yaptırabilirsiniz. Bunun mahkemede geçerli olacağını sanmıyorum.

Akustik cihazlar almak yerine kiralama daha ucuz yöntem olur. Şehrinizdeki ses sistemleri kiralamalrda konserler için odaklı mikrofon olan olabilir.

Uuu önce sesin kaynağı kesin olarak bulunalı ve sonrasında yasal dayanak olarak kabul edilebilecek resmiyette bir ölçüm yaptırılmalı. Hatta ücreti karşılığı resmi ekiplr bile bu işi yapabilir mi bilemiyorum. Neticede Disco ve Bar gibi yerlerde yasal ses sınırını ölçen ekipler var.

Merhaba

Sizin ölçümler mahkemede işe yaramayacaktır. Bilirkişiye yönlenecektir. Üst mahkemeden dönmesin diye bilirkişi raporunu mahkeme isteyebilir.

Ya mahkeme üzerinden avukat tutmadan sadece bilirkişi ile tespit edersiniz. sonrasında hukuki terimlerden avukat tutarak site yönetimine açabilirsiniz. Mahkemeden önce uzlaşmaya yönlendirileceğinizi unutmayın.

Google arama yapıp

kiralama ve raporlama yaptırabilirsiniz. Bunun mahkemede geçerli olacağını sanmıyorum.

Akustik cihazlar almak yerine kiralama daha ucuz yöntem olur. Şehrinizdeki ses sistemleri kiralamalrda konserler için odaklı mikrofon olan olabilir.
Teşekkürler geri dönüş için.
Yapacağım ölçüm mahkeme için değil öncelikle mahkemeyi kazanacak kadar yeterli mi bu gürültü onu tespit etmeye çalışıyorum. Boş yere uğraşmak istemiyorum.

Internet de 1-2 k arasında satılan desibel ölçme cihazları var sanırım onlardan alıp deneyeceğim.

Sanırım şehir dışı gece yatak odası desibel sınırı 35 dba olarak gözüküyor.

Uuu önce sesin kaynağı kesin olarak bulunalı ve sonrasında yasal dayanak olarak kabul edilebilecek resmiyette bir ölçüm yaptırılmalı. Hatta ücreti karşılığı resmi ekiplr bile bu işi yapabilir mi bilemiyorum. Neticede Disco ve Bar gibi yerlerde yasal ses sınırını ölçen ekipler var.
Ses çok büyük ihtimalle sisteme su basan hidrofor dan geliyor.

Bildiğim kadarıyla amatörce desibel ölçümleri yapmak için cep telefonlarında kullanılabilen uygulamalar mevcut. Yanlız bu uygulamalar kesin sonuçlar vermiyorlar , hassas durumlar için yeterli değil ama tespit için deneyebilirsin ev içerisinde odaları telefon ile dolaşarak desibelin artığı yeri tespit edip daha sonra profosyonele yönelebilirsiniz.

Bir tanesinde şöyle bir kullanıcı yorumu var;
Google kullanıcısı
7 Şubat 2020
Bu uygulama çok iyi hem dışarıdan hem içeriden gelen seslerin db'lerini birbirine karıştırmıyor.Ve Mesela sesin yüksekliğini bulduğu zaman otomatik nereden geldiğini algılıyor örneğin ben TV'nin sesini hemen TV olduğunu algıladı diğer uygulamalarda bu özellikleri göremedim.

Tesisatlarda kullanılan borular, hava kanal malzemeleri, mekanik odadaki cihazlar milyonluk (eskiden milyonluk daireler azdı, eskiye göre konuşuyorum) residence yapılarda göz ardı edildi hepsi mahkemelik olacaklardı. Heleki yüksek katlı aralarda mekanik oda olan daireleri görseniz, cahil işiyle inşaatı yapıyorlar mekanik ve elektrik kısmına para harcamamak için “sismik ve vibrasyon” konularına hep “ne gerek var burası deprem bölgesi değil, bina falanca şiddete dayanıklı…vs” gibi yaklaşımda bulunuyorlar. Sonuç hep aynı, acil gelin ve bu sesi çözün oluyor :)

Sismik ve vibrasyon tedbiri almak tek başına yeterli değil çünkü ses kaynağını sönümlüyorsunuz lakin sıfıra indiremezsiniz.

Yüzer döşeme, şap altı akustik ürün kullanımı…vs yapılmadıysa geçmiş olsun o sesi sürekli olarak çekmek zorundasınız.

Site yönetimine,hatta ulaşabilirseniz en tepedeki isime bu sesten rahatsız olduğunuzu tekrar dile getirip (yazılı olarak), çözüm üretilmemesi halinde proforyonel bir ekipçe ölçüm yaptırıp hukuki yollara başvuracağınızı yazarsanız kayıtsız kalamazlar.

Kalırlarsa kendileri kaybeder ama @evrenatabek dediği gibi kendi kendinize değil bu işi hakkıyla yapan cihaz kalibrasyon ve sertifikasyonları tam özel bir ekiple çalışın ki mahkemede işiniz daha rahat olsun.

Tesisatlarda kullanılan borular, hava kanal malzemeleri, mekanik odadaki cihazlar milyonluk (eskiden milyonluk daireler azdı, eskiye göre konuşuyorum) residence yapılarda göz ardı edildi hepsi mahkemelik olacaklardı. Heleki yüksek katlı aralarda mekanik oda olan daireleri görseniz, cahil işiyle inşaatı yapıyorlar mekanik ve elektrik kısmına para harcamamak için “sismik ve vibrasyon” konularına hep “ne gerek var burası deprem bölgesi değil, bina falanca şiddete dayanıklı…vs” gibi yaklaşımda bulunuyorlar. Sonuç hep aynı, acil gelin ve bu sesi çözün oluyor :)

Sismik ve vibrasyon tedbiri almak tek başına yeterli değil çünkü ses kaynağını sönümlüyorsunuz lakin sıfıra indiremezsiniz.

Yüzer döşeme, şap altı akustik ürün kullanımı…vs yapılmadıysa geçmiş olsun o sesi sürekli olarak çekmek zorundasınız.

Site yönetimine,hatta ulaşabilirseniz en tepedeki isime bu sesten rahatsız olduğunuzu tekrar dile getirip (yazılı olarak), çözüm üretilmemesi halinde proforyonel bir ekipçe ölçüm yaptırıp hukuki yollara başvuracağınızı yazarsanız kayıtsız kalamazlar.

Kalırlarsa kendileri kaybeder ama @evrenatabek dediği gibi kendi kendinize değil bu işi hakkıyla yapan cihaz kalibrasyon ve sertifikasyonları tam özel bir ekiple çalışın ki mahkemede işiniz daha rahat olsun.
Tesekkur ederim cevaplar icin. Tam anlattigimiz gibi bir sorunumuz var. Bilimden uzak yapilmis uygulamanin sonucunu cekiyoruz. Oncelikle tebligat cekecegim bu konuda tebligat icerisine desibel vs… olcumu koyabilirsem etkili olur diye dusunuyorum.

Internette desibel tablolarından tahmin edebilirsiniz...
Hergun aynı tekrarlanan seslerse işiniz kolay.Zabitada ilgilenir...
Iş güvenliği uzmanlarına danışabilirsiniz ordaki mühendisler ölçüm yapabilirler.

Belediyeyi aradım. Belediye apartman yönetimine kendisi ulaştı(ihtarname mi çekti bilmiyorum.). Yönetim daha ciddi sorunla ilgilendi 1 haftadır çeşitli düzeltmeler yapıyorlar. En son pompalara giden vana contalarını değiştirdiklerini söylediler sorun giderildi gibi gözüküyor.

Bilgilendirme için yazdım.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri