Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Haier çamaşır makinesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

RoTaSıZ KaPTaN

Süper Üye
İnceleyen Kulüp
Bütçe
30000
Marka Model Bilgisi
Haier
Herkese iyi akşamlar haier 9kg çamaşır makinesi almayı düşünüyorum haier HW90 B14939S8 kodlu direct motion motor kullandığını söylüyor yani kayışsız motor. Alınabilir mi kullanan veya marka hakkında bilgisi olan uzun vadede bosch Siemens profilo gibi dayanıklı olur mu

Herkese iyi akşamlar haier 9kg çamaşır makinesi almayı düşünüyorum haier HW90 B14939S8 kodlu direct motion motor kullandığını söylüyor yani kayışsız motor. Alınabilir mi kullanan veya marka hakkında bilgisi olan uzun vadede bosch Siemens profilo gibi dayanıklı olur mu

Haier, Hoover'in de sahibi. Hoover Dacia ise Haier Renault'dur diyebiliriz. Buna göre değerlendirin. Hoover'in Türkiye'de Kurutma makinesi, fırın vb üretimi var. Çamaşır makinesi var mı bilmiyorum ama bu Haier'ler büyük olasılıkla ithal. Kötü cihaz olduğunu sanmıyorum ama Türkiye satışı çok az ve satış sonrası hizmetleri, yedek parçası faan sıkıntı. Benim evde Hoover kurutma, yazlıkta da ocak ve fırını var. Genel olarak memnunum, parasına göre gayet iyiler ama ilk kurulum bile biraz sıkıntılı yürüdü.

Yerli üretim Hoover'lerin bile parçaları az bulunur ve pahalı. Haier daha da kötüdür bu anlamda. Ben Hoover kurutmasını aldım, zira fiyatı çok iyiydi. Ayrıca, bozulduğunda beni ortada bırakamaz, zira çamaşır makinem de kurutmalı. Ama çamaşır makinesi ve buzdolabı gibi arızası ve yokluğu rezil edici ürünlerde maceraya girmezdim.

Yerinizde olsam, Türkiye'de yaygın satılan, desteği olan, orijinal-uyumlu-çıkma-çakma parçası bol ve ulaşılabilir markaları tercih ederdim.

Haier, Hoover'in de sahibi. Hoover Dacia ise Haier Renault'dur diyebiliriz. Buna göre değerlendirin. Hoover'in Türkiye'de Kurutma makinesi, fırın vb üretimi var. Çamaşır makinesi var mı bilmiyorum ama bu Haier'ler büyük olasılıkla ithal. Kötü cihaz olduğunu sanmıyorum ama Türkiye satışı çok az ve satış sonrası hizmetleri, yedek parçası faan sıkıntı. Benim evde Hoover kurutma, yazlıkta da ocak ve fırını var. Genel olarak memnunum, parasına göre gayet iyiler ama ilk kurulum bile biraz sıkıntılı yürüdü.

Yerli üretim Hoover'lerin bile parçaları az bulunur ve pahalı. Haier daha da kötüdür bu anlamda. Ben Hoover kurutmasını aldım, zira fiyatı çok iyiydi. Ayrıca, bozulduğunda beni ortada bırakamaz, zira çamaşır makinem de kurutmalı. Ama çamaşır makinesi ve buzdolabı gibi arızası ve yokluğu rezil edici ürünlerde maceraya girmezdim.

Yerinizde olsam, Türkiye'de yaygın satılan, desteği olan, orijinal-uyumlu-çıkma-çakma parçası bol ve ulaşılabilir markaları tercih ederdim.
Yorumunuz için teşekkür ederim benzer özelliklere sahip makinelere baktığımızda, o fiyat bantlarında ürün bulmak zor oluyor özellik bakımından ve kayışsız motor bakımından (direct motion motor) olması cezbedici geliyor ve gelecek yıllarda çoğu marka sanki bu motora geçecek gibi gözüküyor bu yüzden daha yakınım şuan almaya.

Yorumunuz için teşekkür ederim benzer özelliklere sahip makinelere baktığımızda, o fiyat bantlarında ürün bulmak zor oluyor özellik bakımından ve kayışsız motor bakımından (direct motion motor) olması cezbedici geliyor ve gelecek yıllarda çoğu marka sanki bu motora geçecek gibi gözüküyor bu yüzden daha yakınım şuan almaya.

Kayışsız motor benim bildiğim otuz senedir var. Hatta Arçelik dünyada ilk yapıp patentlemişti "DirectDrive" diye. Sonra LG ile mahkelemelk oldu, uzlaştılar vs vs. Patentin de süresi dolmuş olmalı. Ama yaygınlaşacağını düşünmüyorum, böyle concik teknolojiler bir eşiği geçemez. "Ciriti dönerek atacağım" demekten pek farkı yok. Peformans, maliyet, fayda vb taraflarından bakınca çok bir getirisi yok bence.

Yanlış anlamayın, canınız istiyorsa, mutlu olacaksanız alın geçin. Ama uçmasını kaçmasını, mucizeler yaratmasını falan beklemeyin. Çamaşır makinesi en nihayetinde, ne kadar iyi veya kötü olabilir ki? Tercih meselesi. Ben şahsen oturmuş yaygın markanın oturmuş teknolojisini, sıkıntı çıktığında hızlı, kolay ve ucuz çözülebilecek olanını tercih ederim. Başkası da sıradışı, teknolojik oyuncak tarzı olanı tercih edebilir, hepsi mümkün. Ama "gelecek yıllarda hepsi bu motora geçecek" diye almam. Geçerlerse o vakit bakarım ihtiyaca göre.

Concik teknoloji demişken, LG buzdolabında dönme yerine ileri geri giden kompresör yaptı. Tüketime faydası olmadığı gibi, bir sürü kronik sorunları çıktı. Samsung bulaşık makinesinde dönen pervane yerine her köşeye ulaşmak için ray üstünde ileri geri giden püskürtme şeysi yaptı, yürümedi. Bilhassa uzakdoğulular böyle cin fikirler ile çıkar gelirler ama sonu genelde fos çıkar, başkaları hiç bulaşmaz. Bunun bir anlamı var. Bazen bir şey zaten eskiden beri mümkün olan en iyi şekilde yapılıyordur, uğraşmaya değer mi? Misal, tekerlek için daireden daha iyi bir şekil arayan var mı? bunun gibi bir şey.

Pazar sabahı erken kalktım, çenem de düştü. Öyle işte :)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri