Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Hangi marka klimayi almaliyim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan melih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

melih

Meraklı
Meraklı
Bütçe
20-25 bin tl
Marka Model Bilgisi
Airfel, bosch vs ...
Arkadaslar biktiginiz bir konu olabilir ama ben de danismak istedim:)
Evdeki antika ama 25 yilda tek ariza yapmamis klimayi degistirecegim. Cok buyuk beklentilerim yok, param da yok zaten:)
Amacim, az yaksin, kombiye destek olsun, bozulup durmasin.
Hepsiburada cok satanlara girdim. Guncel sira: airfel, bosch,baymak,samsung seklindeydi.
Samsung pek hoslanmam. Baymak 29.500 tlydi pahali geldi.
Airfel in 10 yil onceki modelini kullandim, memnundum. Plastigi biraz uyduruktu tabi mitsubishi den sonra neye ellesek uyduruk geliyor:)
Bosch deyince bir guven geliyor insanin icine.
Vestel de bir kampanya ile aklimi celebilir.
12.000 btu inverter bir klima alacagim, yardimlarinizi rica ederim:)

Bosch Airfel iyidir, boschun kumandası bazı fonksiyonları airfelden daha iyidir. Kairayla aynı fiyatsa kaira değilse Bosch sonra Airfel derim. 3 üde neredeyse aynı klima. Diğer dediklerinizi boşverin. Servis yorumları ve görüşmenizde hangisi daha çok güven verirse yine o da tercih edilebilir.

Merhabalar, bütçeniz dahilinde birçok marka/model mevcut. Her markanın/modelin de kendine has artıları ve eksikleri var. Arıza konusu ise tamamen şansınıza kalmış bir durum. Ben size bütçeniz dahilinde alınabilecek tüm modelleri sıralayayım. İhtiyaçlarınıza, bölgenizdeki servis yapılanmalarına ve memnuniyet durumlarına göre aralarından seçim yapabilirsiniz:
  • Airfel: Midea tarafından üretilmektedir ve Prime modelinin altyapısına sahiptir. Servis hizmeti sağlayıcısı Daikin'dir ve oldukça yaygındır. Wi-Fi özelliği yoktur (opsiyonel).
  • Bosch CL2000U: Midea tarafından üretilmektedir ve Prime modelinin altyapısına sahiptir. Servis hizmeti Bosch Home Comfort departmanı tarafından sağlanmaktadır. Wi-Fi özelliği yoktur (opsiyonel), kumandası Airfel'e göre daha estetiktir ve daha fonksiyoneldir.
  • Rota Seal: Midea tarafından üretilmektedir ve Prime modelinin altyapısına sahiptir. Kendi bayi ve servis ağı bulunmaktadır. Wi-Fi özelliği yoktur (opsiyonel). Yazılım konusunda iddialı bir markadır.
  • E.C.A. Spylos Pro / Ecotech: İki model de fiyat - performans dengesi bakımından mantıklıdır. Markanın kendi servis ağı vardır; ancak yukarıdaki markalara kıyasla nispeten daha zayıftır. Ecotech modeli, özellik bakımından oldukça doludur.
  • Baymak Elegant Soft: Piyasaya bu sezon sürülen; performans, verimlilik gibi konularda oldukça iddialı bir modeldir. “Rüzgarsız serinlik” özelliğiyle öne çıkmaktadır; ancak bu özelliği, Samsung’un WindFree serilerindeki kadar başarılı değildir. Yine de fiyatına göre tercih edilebilir bir modeldir.
  • TCL Elite Plus: Performanslı, verimli ve özellik bakımından oldukça dolu bir cihazdır. Ancak markanın satış sonrası hizmet ve servis yapılanması gibi konularda eksikleri bulunmaktadır. Bölgenizdeki servis ağı ve kullanıcı memnuniyeti durumuna göre tercih edilebilir. Oldukça cazip fiyatlara bulunabilmektedir.

Merhabalar, bütçeniz dahilinde birçok marka/model mevcut. Her markanın/modelin de kendine has artıları ve eksikleri var. Arıza konusu ise tamamen şansınıza kalmış bir durum. Ben size bütçeniz dahilinde alınabilecek tüm modelleri sıralayayım. İhtiyaçlarınıza, bölgenizdeki servis yapılanmalarına ve memnuniyet durumlarına göre aralarından seçim yapabilirsiniz:
  • Airfel: Midea tarafından üretilmektedir ve Prime modelinin altyapısına sahiptir. Servis hizmeti sağlayıcısı Daikin'dir ve oldukça yaygındır. Wi-Fi özelliği yoktur (opsiyonel).
  • Bosch CL2000U: Midea tarafından üretilmektedir ve Prime modelinin altyapısına sahiptir. Servis hizmeti Bosch Home Comfort departmanı tarafından sağlanmaktadır. Wi-Fi özelliği yoktur (opsiyonel), kumandası Airfel'e göre daha estetiktir ve daha fonksiyoneldir.
  • Rota Seal: Midea tarafından üretilmektedir ve Prime modelinin altyapısına sahiptir. Kendi bayi ve servis ağı bulunmaktadır. Wi-Fi özelliği yoktur (opsiyonel). Yazılım konusunda iddialı bir markadır.
  • E.C.A. Spylos Pro / Ecotech: İki model de fiyat - performans dengesi bakımından mantıklıdır. Markanın kendi servis ağı vardır; ancak yukarıdaki markalara kıyasla nispeten daha zayıftır. Ecotech modeli, özellik bakımından oldukça doludur.
  • Baymak Elegant Soft: Piyasaya bu sezon sürülen; performans, verimlilik gibi konularda oldukça iddialı bir modeldir. “Rüzgarsız serinlik” özelliğiyle öne çıkmaktadır; ancak bu özelliği, Samsung’un WindFree serilerindeki kadar başarılı değildir. Yine de fiyatına göre tercih edilebilir bir modeldir.
  • TCL Elite Plus: Performanslı, verimli ve özellik bakımından oldukça dolu bir cihazdır. Ancak markanın satış sonrası hizmet ve servis yapılanması gibi konularda eksikleri bulunmaktadır. Bölgenizdeki servis ağı ve kullanıcı memnuniyeti durumuna göre tercih edilebilir. Oldukça cazip fiyatlara bulunabilmektedir.
Bosch a sicak bakiyorum simdilik. Yalniz saticilar urun bilgilerini yazmaya mi uşeniyorlar bilmiyorum da bosch un bilgileri sınırlı. Airfel de adam normal inverter lardan bile %20 az elektrik ceker ve 1 wat ozelligi gibi seyler yazmis. Bosch da bu fonksiyonlari goremedim.

Bosch a sicak bakiyorum simdilik. Yalniz saticilar urun bilgilerini yazmaya mi uşeniyorlar bilmiyorum da bosch un bilgileri sınırlı. Airfel de adam normal inverter lardan bile %20 az elektrik ceker ve 1 wat ozelligi gibi seyler yazmis. Bosch da bu fonksiyonlari goremedim.
Temelde birebir aynı cihazlar oldukları için kendi sitelerinden baksanız da verilerde bir fark göremezsiniz. Kumanda fonksiyonelliği bakımından Bosch daha avantajlı. Bu sebeple ekstra birkaç özelliği daha kullanabiliyorsunuz. Aslında bu özellikler Airfel'de de mevcut ama kumanda üzerinde bu özellikleri barındırmadığı için aktif edemiyorsunuz. Bu sebepten dolayı, fiyatlar benzer seviyede ise Bosch'u tercih etmek daha mantıklı. Tabii ki bölgenizdeki servis durumunu göz önünde bulundurmak kaydıyla.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri