Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Hoover Garanti Şartı İçin ekstra ürün

Umut Şahin

Yeni Üye
Yeni Üye
Sevgili abilerim arkadaşlarım ablalarım benim sorum şu konuda ben Hoover çamaşır ve kurutma makinası aldım az önce kuruluma geldiler ve lakin bana kireç önleyici bir musluk aparatı ve akım koruma pirizi şart koşuldu neymiş kreç elektrik akımı garantiye görmemiş motor vs geveledi kurulum ekibi bende diyorum haliyle bunlar niye fiyata dahil direkt satılmıyor garanti veremiyorsanız bunlar olmadan bilgisi olan varmı tüketici hakemiyetine uygunmu kanunen engel varmı ona göre başvuru yapıcam

Sevgili abilerim arkadaşlarım ablalarım benim sorum şu konuda ben Hoover çamaşır ve kurutma makinası aldım az önce kuruluma geldiler ve lakin bana kireç önleyici bir musluk aparatı ve akım koruma pirizi şart koşuldu neymiş kreç elektrik akımı garantiye görmemiş motor vs geveledi kurulum ekibi bende diyorum haliyle bunlar niye fiyata dahil direkt satılmıyor garanti veremiyorsanız bunlar olmadan bilgisi olan varmı tüketici hakemiyetine uygunmu kanunen engel varmı ona göre başvuru yapıcam
Servisler asla ve asla bu tip ürünler satılması yoluyla sizi garantiden çıkmakla tehdit edemezler. Kanuna uygun değil, yasal değil, hukuki değil. Kireç önleyicinin de işe yarar bir ürün olduğuna inanmıyorum.

Nedense benim başıma hiç gelmiyor. Kıl adamı biliyorlar herhalde.

Eşimin arkadaşı kızcağıza akım korumalı priz satmaya kalkmışlar. Gereksiz ve garanti ile alakasızdır, alma, garanti için şart yoksa geçersiz olur falan derlerse almıyorum de, ve Servis formuna “akım korumalı priz olmadığından ve alınmadığından garanti geçersizdir. “ yazdırt ve imzalat dedim.

Bunu söyleyince hık mık deyip kıvırıp hiç bir şey satamadan gitmişler.

Sıkıyorsa garantiyi geçersiz bırakan şerhi düşsünler. :)

Sen ver kardeşim bana o servisin bilgilerini, çek o makinenin videosunu ve yolla bana, ben ticaret bakanlığını da etiketleyip "Kardeşim sizin kanunlarınız mı geçerli yoksa bu zibidilerin dayatmaları mı?" Diye sorayım bak gör bakalım birisinin kudreti yetiyor mu senin makineni garanti dışı bırakmaya..

Sen ver kardeşim bana o servisin bilgilerini, çek o makinenin videosunu ve yolla bana, ben ticaret bakanlığını da etiketleyip "Kardeşim sizin kanunlarınız mı geçerli yoksa bu zibidilerin dayatmaları mı?" Diye sorayım bak gör bakalım birisinin kudreti yetiyor mu senin makineni garanti dışı bırakmaya..
Abi ben Türk liranın hukukun her şeyden üstün olduğuna inanaraktan yine de taktırdım güncel olarak takip edemiyorum sürekli alırken de sürekli araştırma yaptım ben gerekli başvuruları yapıp gerekli bilgileri de size ileteceğim çok teşekkür ederim Adem abi ve forumdaki diğer kişilerede

Kendileri ile şimdi görüşme sağladım ve yarıda ses kaydı açtım bunuda kendilerine söyledim ayrıca bilir kişilerle sesi paylaşacağım ı söyleyip asla geri adım atmadım burası bir Türk ülkesi ve elin italyanı benim hukukumu çiğneyemez dedim tüm detayları paylaşacağım

elin italyanı benim hukukumu çiğneyemez
Üzücü olan ne biliyor musunuz? Bunu yapan elin İtalyanı değil sizin bizim kendi insanımız.
Eskişehirde montajlanan ve yönetim ekibi tamamen Türk olan, kararları da bu ekibin verdiği bir ürün elinizde şu an.
Biz bu muhterem(!) ekibe ulaştık sevgili @İlteriş Yılmaz aracılığı ile ve benim ürettiğim içeriklerden rahatsız olduklarını belirtip bizimle diyalog kurmak istemediler.

Yani emin olun ki elin İtalyan'ı bize bunlardan daha fazla değer veriyordur bence.

Halbuki bu iletişim kurmamızın tek amacı vardı o da satış sonrasında yaşanan sorunları birlikte analiz edip tüketiciye daha iyi hizmet sunulabilmesini sağlamak amacıyla birlikte çalışma önerisiydi.

Sakın bu oyunlara gelmeyin. 2018'de buzdolabını aldığımızda Arçelik servisi de bize akım korumalı priz sattı. Inverter motor var kartı yanarsa pahalı vs zırvalayıp babamı ikna ettiler (halbuki dolap standart kompresörlü).Şimdi karışmak istemedim, yarın öbür gün bir şey olsa keşke alsaydık muhabbeti geçecekti :) Servislere ayar çekilmiş sanırım televizyon aldığımda "akım korumalı priz kullansanız iyi olur" şeklinde öneri yaptılar :))

Son düzenleme:
Üzücü olan ne biliyor musunuz? Bunu yapan elin İtalyanı değil sizin bizim kendi insanımız.
Eskişehirde montajlanan ve yönetim ekibi tamamen Türk olan, kararları da bu ekibin verdiği bir ürün elinizde şu an.
Biz bu muhterem(!) ekibe ulaştık sevgili @İlteriş Yılmaz aracılığı ile ve benim ürettiğim içeriklerden rahatsız olduklarını belirtip bizimle diyalog kurmak istemediler.

Yani emin olun ki elin İtalyan'ı bize bunlardan daha fazla değer veriyordur bence.

Halbuki bu iletişim kurmamızın tek amacı vardı o da satış sonrasında yaşanan sorunları birlikte analiz edip tüketiciye daha iyi hizmet sunulabilmesini sağlamak amacıyla birlikte çalışma önerisiydi.
Ben kendilerini sizden bahsettim zaten abi üstü kapalı bir şekilde çok bilinmiyormuş gibi ben sizden bir mail adresi rica ediyorum ses kayıtlarını ileteceğim daha sonrasında garanti belgesi evraklar ve çamaşır makinesinin video ve fotoğraflarını atacağım size öncelikle ses kayıtlarını incelemeniz için bir mail alabilir miyim sayın Adem helvacı abim

Sakın bu oyunlara gelmeyin. 2018'de buzdolabını aldığımızda Arçelik servisi de bize akım korumalı priz sattı. Inverter motor var kartı yanarsa pahalı vs zırvalayıp babamı ikna ettiler (halbuki dolap standart kompresörlü).Şimdi karışmak istemedim, yarın öbür gün bir şey olsa keşke alsaydık muhabbeti geçecekti :) Servislere ayar çekilmiş sanırım televizyon aldığımda "akım korumalı priz kullansanız iyi olur" şeklinde öneri yaptılar :))
Aynısını ben de söyledim kendilerine ayrıca rekabet kuruluna aykırı hareket ettiklerini kendi ürünlerini kullanmayı zorunlu kıldıklarını ve kendilerinin çok da büyük marka değeri olmayan bir firma olduklarını Philips gibi devlerin olduğunu ve onların dahi çok uygun fiyatlara akım korumalı priz sattığını söyledim tabii kendileri geri durmadı sözde eskişehir'den Fatih Bey aradı beni görüştüğüm ilk hanımefendi yeterli bilgiye sahip olmadığı için onları arattılar beni ben elimden geldiğince tüm bilgilerimi üzerlerine gitmeye çalıştım haklı olduğuma dair ve kendilerini şunu da ekledim madem böyle bir şey var neden ürünün içerisinde fiyata dahil olarak satılmıyor madem kireç ve diğer durumları Garanti veremiyorsunuz ürününüzü buna göre üretmiyorsunuz diye veyahut bunları ürünün paketinde ekstradan garantiye dahil bir şekilde neden fiyata dahil bir şekilde satmıyorsunuz ayrıca bunlar vergi ve KDV dahil bir şekilde düzgünce inceleniyor mu ekleniyor mu o da benim için merak konusu ben de Adem helvacı ile birlikte güzel abimin destekleriyle cimer'den rekabet kuruluna tüketici hakem heyetine ve gerekli Adem helvacı'nın söyleyeceği her yere şikayette bulunacağım ve şikayetimin asıl amacı ülkemde bu tür dispiratörlerin veyahut firmaların insanları haksızca muamele göstermelerini istemiyor olmak bu ülkeye evlatları yetiştirecek olmam bu ülkede adil Özgür hakkaniyetli bir şekilde yaşamak istiyor olmam yaşayacak nesiller olmasını istiyor olmam ve bu tür insanların bu yüzsüzlükleri yapmaya devam etmemeleri için gerekli cezayı işlemleri alaraktan önüne geçmek istiyor olmak

Aynısını ben de söyledim kendilerine ayrıca rekabet kuruluna aykırı hareket ettiklerini kendi ürünlerini kullanmayı zorunlu kıldıklarını ve kendilerinin çok da büyük marka değeri olmayan bir firma olduklarını Philips gibi devlerin olduğunu ve onların dahi çok uygun fiyatlara akım korumalı priz sattığını söyledim tabii kendileri geri durmadı sözde eskişehir'den Fatih Bey aradı beni görüştüğüm ilk hanımefendi yeterli bilgiye sahip olmadığı için onları arattılar beni ben elimden geldiğince tüm bilgilerimi üzerlerine gitmeye çalıştım haklı olduğuma dair ve kendilerini şunu da ekledim madem böyle bir şey var neden ürünün içerisinde fiyata dahil olarak satılmıyor madem kireç ve diğer durumları Garanti veremiyorsunuz ürününüzü buna göre üretmiyorsunuz diye veyahut bunları ürünün paketinde ekstradan garantiye dahil bir şekilde neden fiyata dahil bir şekilde satmıyorsunuz ayrıca bunlar vergi ve KDV dahil bir şekilde düzgünce inceleniyor mu ekleniyor mu o da benim için merak konusu ben de Adem helvacı ile birlikte güzel abimin destekleriyle cimer'den rekabet kuruluna tüketici hakem heyetine ve gerekli Adem helvacı'nın söyleyeceği her yere şikayette bulunacağım ve şikayetimin asıl amacı ülkemde bu tür dispiratörlerin veyahut firmaların insanları haksızca muamele göstermelerini istemiyor olmak bu ülkeye evlatları yetiştirecek olmam bu ülkede adil Özgür hakkaniyetli bir şekilde yaşamak istiyor olmam yaşayacak nesiller olmasını istiyor olmam ve bu tür insanların bu yüzsüzlükleri yapmaya devam etmemeleri için gerekli cezayı işlemleri alaraktan

İletişim bilgilerinizi elde ettim sayın helvacı kusura bakmayın kontrol edince profilinizde olduğunu görüntüledim

Senin avatar ne oldu ? :alala

Ben kendilerini sizden bahsettim zaten abi üstü kapalı bir şekilde çok bilinmiyormuş gibi ben sizden bir mail adresi rica ediyorum ses kayıtlarını ileteceğim daha sonrasında garanti belgesi evraklar ve çamaşır makinesinin video ve fotoğraflarını atacağım size öncelikle ses kayıtlarını incelemeniz için bir mail alabilir miyim sayın Adem helvacı abim
[email protected]

Kireç önleyici aparat gerçekten işe yarıyor mu
Bilmiyorum kreçden önlemek için garantiye bunu şart koştuklarına göre önlüyor ki olumsuz genel yorumlar adem abiden haber bekliyorum ses kayıtlarını attım kendilerine hayır ben akım koruması alıp neden sadece onlara ait bir ürünle elektirik hususunda sadece garantiden o şekilde yararlanabiliyor um gerçekden anlamıyorum

Dinlerken aşağıya aldığım notlar.

Okutmak zorunda değil - Fatih Koçak
Kendisi Garanti Belgesi Yönetmeliğini Okumamış.
Gök gürültüsünden ürün korkarsa garanti kapsamı dışındadır diye kendileri yazsa o da geçerli olacak zannetmişler.
''Kireç kaynaklı problemi karşılamak zorunda değil'' diyemez.
''Hoover Kireç önleyiciyi kime ürettirir beni ilgilendirmez'' demiş tabiri caiz ise kıvırmış.
''Kararını siz veremezsiniz'' dediği kısımda kararı kendisi de veremez, sözleri kanun değil neticede.
18 Yıldır işin içindeymiş ama bazı konularda çok boş yapmış.
Adem Helvacı Bizim teknisyenlerimiz kadar uzman mı demiş :kiskis (Teknisyenlerini sana katar cebimden çıkartırım hergele :kop)
''Bu cihazı sana zorla mı sattılar'' ifadesi bu hergelenin karakterini gayet net ortaya koymuş bence

Evet dinlerken yukarıya aldığım kendimce notları aktardım. Siz çok yanlış bir şahısla çok gereksiz bir 17 dakikalık zaman kaybına girmişsiniz. Bunlar kendilerini firmanın tetikçisi gören zbidilerdir benim gözümde.
Sanki babasının fabrikaları da ''Onu da biz satın aldık' diyecek kadar beyni yanmış ilgili kişinin :D

Lan senin markanı çakmak cebinden çıkartacak şirkjetler var Borsada, bu kendisini hakikaten darı ambarında görmüş :kiskis

Sizin beyanlarınız içerisindeki DAYATMA ifadesi durumu en net özetleyen ifade diyebilirim.
Aynı konuyu seneler önce LG servisi yaptığında benim yayınım sonrası ortalık biraz alevlenince yetki belgesini iptal etmişlerdi çünkü onlar da tüketiciye zorla akım koruma prizi satmışlardı tehdit ile.

Tabi bazı servisler mecbur bırakılıyor, bazılarına da haram para tatlı geliyor ve seve seve dayatıyorlar o ayrı konu.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri