merhabalar geçen haftasonu kaira plus 18000 btu klimamın kurulumu yapıldı. kurulumdan sonra sadece cool modda ve fanlar otomatikte kullandım. birkaç gün önce deneme amaçlı otomatik moda aldığımda bir süre sonra iç üniteden titreme sesi başladı(daha iyi anlaşılması için çok kısa bi video koydum). cool moduna geri aldığımda düzeldi. biraz ayarları kurcalayarak bunun fan hızıyla alakalı olduğu kanısına vardım çünkü otomatik moda geçince fan hızını arttırıyordu cihaz. titreşim varken tek parmağımla iç üniteye çok hafif basınç uyguladığımda bu titreşim sesi kesiliyor. sebebi iç ünitenin montajıyla alakalı diye düşünüyorum ama başka bir sebebi de olabilir bilmiyorum bunun için servisi mi aramalıyım yoksa kendim halledebilir miyim?
bir sorum daha olacak klima soğutma modunda fan hızı otomatikte örneğin 26 derecede soğuk şekilde üflüyorken birden fan hızını azaltıp ılık üflemeye başlıyor ve hafif de olsa garip bir kokusu oluyor bu havanın, bekleyince düzeliyor mu bilmiyorum çünkü 5 dakikadan fazla beklemedim. bu durum dur-kalk denilen durum mu yoksa bir arıza mı onu öğrenmek istiyorum ilk kez klima kullandığım için hiç tecrübe etmedim bir de dur-kalk olayını otomatik moda özgü bir durum diye biliyordum.
bir sorum daha olacak klima soğutma modunda fan hızı otomatikte örneğin 26 derecede soğuk şekilde üflüyorken birden fan hızını azaltıp ılık üflemeye başlıyor ve hafif de olsa garip bir kokusu oluyor bu havanın, bekleyince düzeliyor mu bilmiyorum çünkü 5 dakikadan fazla beklemedim. bu durum dur-kalk denilen durum mu yoksa bir arıza mı onu öğrenmek istiyorum ilk kez klima kullandığım için hiç tecrübe etmedim bir de dur-kalk olayını otomatik moda özgü bir durum diye biliyordum.