Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima iç ünitede titreşim sesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan engin16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

engin16

Yeni Üye
Yeni Üye
merhabalar geçen haftasonu kaira plus 18000 btu klimamın kurulumu yapıldı. kurulumdan sonra sadece cool modda ve fanlar otomatikte kullandım. birkaç gün önce deneme amaçlı otomatik moda aldığımda bir süre sonra iç üniteden titreme sesi başladı(daha iyi anlaşılması için çok kısa bi video koydum). cool moduna geri aldığımda düzeldi. biraz ayarları kurcalayarak bunun fan hızıyla alakalı olduğu kanısına vardım çünkü otomatik moda geçince fan hızını arttırıyordu cihaz. titreşim varken tek parmağımla iç üniteye çok hafif basınç uyguladığımda bu titreşim sesi kesiliyor. sebebi iç ünitenin montajıyla alakalı diye düşünüyorum ama başka bir sebebi de olabilir bilmiyorum bunun için servisi mi aramalıyım yoksa kendim halledebilir miyim?

bir sorum daha olacak klima soğutma modunda fan hızı otomatikte örneğin 26 derecede soğuk şekilde üflüyorken birden fan hızını azaltıp ılık üflemeye başlıyor ve hafif de olsa garip bir kokusu oluyor bu havanın, bekleyince düzeliyor mu bilmiyorum çünkü 5 dakikadan fazla beklemedim. bu durum dur-kalk denilen durum mu yoksa bir arıza mı onu öğrenmek istiyorum ilk kez klima kullandığım için hiç tecrübe etmedim bir de dur-kalk olayını otomatik moda özgü bir durum diye biliyordum.

Ekli dosyalar

• IMG_0925.mov
    3.9 MB
merhabalar geçen haftasonu kaira plus 18000 btu klimamın kurulumu yapıldı. kurulumdan sonra sadece cool modda ve fanlar otomatikte kullandım. birkaç gün önce deneme amaçlı otomatik moda aldığımda bir süre sonra iç üniteden titreme sesi başladı(daha iyi anlaşılması için çok kısa bi video koydum). cool moduna geri aldığımda düzeldi. biraz ayarları kurcalayarak bunun fan hızıyla alakalı olduğu kanısına vardım çünkü otomatik moda geçince fan hızını arttırıyordu cihaz. titreşim varken tek parmağımla iç üniteye çok hafif basınç uyguladığımda bu titreşim sesi kesiliyor. sebebi iç ünitenin montajıyla alakalı diye düşünüyorum ama başka bir sebebi de olabilir bilmiyorum bunun için servisi mi aramalıyım yoksa kendim halledebilir miyim?

bir sorum daha olacak klima soğutma modunda fan hızı otomatikte örneğin 26 derecede soğuk şekilde üflüyorken birden fan hızını azaltıp ılık üflemeye başlıyor ve hafif de olsa garip bir kokusu oluyor bu havanın, bekleyince düzeliyor mu bilmiyorum çünkü 5 dakikadan fazla beklemedim. bu durum dur-kalk denilen durum mu yoksa bir arıza mı onu öğrenmek istiyorum ilk kez klima kullandığım için hiç tecrübe etmedim bir de dur-kalk olayını otomatik moda özgü bir durum diye biliyordum.

Büyük ihtimal duvardan kaynaklı.Ok ile işaretlediğim yerlere kağıt sıkıştırıp deneyin.Oda kaç metrekare ?

Ekli dosyalar

• Başlıksız 1.webp
    Başlıksız 1.webp
    50.5 KB · Görüntüleme: 73
Büyük ihtimal duvardan kaynaklı.Ok ile işaretlediğim yerlere kağıt sıkıştırıp deneyin.Oda kaç metrekare ?
kağıt sıkıştırmaya çalışırken oturttum herhalde. kağıda da gerek kalmadan sesi kesildi teşekkür ederim. oda 15 m2 klima hole bakıyor ve kapı açık şekilde kullanıyoruz. bu dur-kalk olarak düşündüğüm durum da her zaman olmuyor, genelde akşam 10’dan sonra 26-27 derecedeyken oluyor. daha düşük dereceye alınca veya otomatik moda alınca yine normal çalışmasına dönüyor.

kağıt sıkıştırmaya çalışırken oturttum herhalde. kağıda da gerek kalmadan sesi kesildi teşekkür ederim. oda 15 m2 klima hole bakıyor ve kapı açık şekilde kullanıyoruz. bu dur-kalk olarak düşündüğüm durum da her zaman olmuyor, genelde akşam 10’dan sonra 26-27 derecedeyken oluyor. daha düşük dereceye alınca veya otomatik moda alınca yine normal çalışmasına dönüyor.
Dur kalk ve koku normal. Klima durunca evaptaki nemin kokusu yayılır kuruyana kadar. Ekstra kötü koku oluşmaması için klimayı her kapatırken 1 saat yüksek fan modunda çalıştırın kurusun iyice. Fan moduna alıp timer off tuşuyla 1 saate ayarlarsanız otomatik kapanır.

drenaj nereye bağlandı. gidere bağlandıysa koku o sebeple oluyor olabilir.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri