Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

İnternetten alınan robot süpürge iade olur mu *Cevap Videosu Eklendi*

Semih-Dost

Araştırmacı
Gold Üye
Adem hocam öncelikle yeni siteniz hayırlı olsun burada buldum size. Evet 3 gün önce Vodafone her şey yanımda uygulamasından satıcı Vodafone olan mop 2 Pro Xiaomi robot süpürge aldım haritalandırma vs yaptım ama süpürge sürekli yanlış odaya falan gidiyor ve şarj süresi bayağı uzun geldi kısacası memnun olmadım internette alınan ürün 14 gün içinde iade olur diye biliyorum ama Vodafone her şey yanımda müşteri hizmetleri: "kutusu açıldığı için hijyen kuralları gereği iade olmuyor 2. el statüsüne düşüyor size geri yollanır kabul edilmez" dediler sizce doğru bilgimi yoksa beni yanıltmak için midir yardımcı olursanız sevinirim. @Adem Helvacı

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Moderatör tarafında düzenlendi:
mesafeli satış sözleşmesi ilgili bölüm

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2023-05-26 saat 17.33.32.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-05-26 saat 17.33.32.jpg
    104.1 KB · Görüntüleme: 17
  • WhatsApp Görsel 2023-05-26 saat 17.33.33.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-05-26 saat 17.33.33.jpg
    103.1 KB · Görüntüleme: 11
  • WhatsApp Görsel 2023-05-26 saat 17.33.336.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-05-26 saat 17.33.336.jpg
    81.8 KB · Görüntüleme: 10
kutusu açıldığı için hijyen kuralları gereği iade olmuyor 2. el statüsüne düşüyor size geri yollanır kabul edilmez
bu bahaneyle hiçbir iade almayalım o zaman :) öyle bir şey mi olur. elin değdi alamam der gibi. Ama keyfe keder olarak da iade edilmesine karşıyım. O İkinci el ürün ne olacak mesela? Siz satıcı olsanız kabul eder miydiniz? Size alınıp beğenilmemiş bir ürün gönderilse, paketi açılmış olsa ama sıfır o dense ne tepki verirdiniz? Gerçek-Etik-Hukuki üçgenini iyi kurmak gerek.

bu bahaneyle hiçbir iade almayalım o zaman :) öyle bir şey mi olur. elin değdi alamam der gibi. Ama keyfe keder olarak da iade edilmesine karşıyım. O İkinci el ürün ne olacak mesela? Siz satıcı olsanız kabul eder miydiniz? Size alınıp beğenilmemiş bir ürün gönderilse, paketi açılmış olsa ama sıfır o dense ne tepki verirdiniz? Gerçek-Etik-Hukuki üçgenini iyi kurmak gerek.
Evet keyfe keder iadeye bende karşıyım ama bir asgari ücret para verdim insan üzülüyor değişik hareketleri sonucunda bende hukuki hakkımı öğrenmek böyle bir şey diğer arkadaşların başına gelirse ne olacak diye görmeleri açısından bir konu olsun bilgi olsun diye sormak istedim adem hocam beni tanır izmitten daha önce bir lg tv kırmızı elma satıcısı ile bir tartışmamda yardımcı olmuştu sağolsun bu siteyi de yeni öğrenince tekrar üye olayım dedim adem hoca lg oled tv bölümü açılırsa biz oled kullanıcıları klubu açalım yada hp victus laptop kullacıları yada samsung s23 hepsini kullanıyorum deneyim bilgi birikimler paylaşırız

Evet keyfe keder iadeye bende karşıyım ama bir asgari ücret para verdim insan üzülüyor değişik hareketleri sonucunda bende hukuki hakkımı öğrenmek böyle bir şey diğer arkadaşların başına gelirse ne olacak diye görmeleri açısından bir konu olsun bilgi olsun diye sormak istedim adem hocam beni tanır izmitten daha önce bir lg tv kırmızı elma satıcısı ile bir tartışmamda yardımcı olmuştu sağolsun bu siteyi de yeni öğrenince tekrar üye olayım dedim adem hoca lg oled tv bölümü açılırsa biz oled kullanıcıları klubu açalım yada hp victus laptop kullacıları yada samsung s23 hepsini kullanıyorum deneyim bilgi birikimler paylaşırız
Hukuki bir hak varsa zaten kullanılmaması için sebep yoktur, o bir lütuf değil tanınmış bir "hak"tır yanlış anlamayın konuyu sizin özelinizde yazmadım.

Dostlar sizleri çok iyi anlıyor olmakla birlikte bazı ürünlerin sırf bu nedenle istisnalar listesinde olduğunu hatırlatmak isterim.
Özellikle günümüzde virüs ve bakterilerin bu derece korkutucu olduğu bir ortamda sizin evinizde 3 dakika dahi olsa temizlik amaçlı devreye girmiş olan o ürün, ortamdaki partikülleri kendi içerisine çeker ve hiçbir şekilde onları oradan arındıramazsınız. Bunun yanı sıra ana gövde için firmanın inisiyatif kullandığını düşünelim, hepa bölüm dahil tüm filtre ve hazne bölümünün değiştirilerek yeniden satışa sunulması gerekir ki bu da firmaya maddi yük demektir bu nedenle kabul edeceklerini düşünmüyorum.

Küpe mesela, kulağınıza bir kere takıp baktınız diye eskimez fakat hijyen grubundadır ve hiçbir şekilde iadesi olmaz.

Masaj aleti örneği de verebilirim zira resmi olarak elimde bir masaj aleti iade talep dosyası var, ret yazıyorum elbette zira bir ten teması durumu söz konusu.

Yani temizlik ürünleri, masaj aletleri, iç çamaşırları, takı toka ürünleri ve buna benjzer tüm türevler aynı sakıncayı barındıran ve cayma hakları istisnası listesine girecek ürünlerdir.

''Kutusu açılmış'' kısmının ve hatta ''Ama şimdi ikinci el oldu yaaaaa'' kısmının bende (Tabi ki Hukukta da) kesinlikle karşılığı olmamakla birlikte sizin ürün bir temizlik aygıtı olması nedeniyle cayma hakkı istisnaları kapsamında reddedilmesi haklı bir üründür. Çok üzgünüm :(

Dostlar sizleri çok iyi anlıyor olmakla birlikte bazı ürünlerin sırf bu nedenle istisnalar listesinde olduğunu hatırlatmak isterim.
Özellikle günümüzde virüs ve bakterilerin bu derece korkutucu olduğu bir ortamda sizin evinizde 3 dakika dahi olsa temizlik amaçlı devreye girmiş olan o ürün, ortamdaki partikülleri kendi içerisine çeker ve hiçbir şekilde onları oradan arındıramazsınız. Bunun yanı sıra ana gövde için firmanın inisiyatif kullandığını düşünelim, hepa bölüm dahil tüm filtre ve hazne bölümünün değiştirilerek yeniden satışa sunulması gerekir ki bu da firmaya maddi yük demektir bu nedenle kabul edeceklerini düşünmüyorum.

Küpe mesela, kulağınıza bir kere takıp baktınız diye eskimez fakat hijyen grubundadır ve hiçbir şekilde iadesi olmaz.

Masaj aleti örneği de verebilirim zira resmi olarak elimde bir masaj aleti iade talep dosyası var, ret yazıyorum elbette zira bir ten teması durumu söz konusu.

Yani temizlik ürünleri, masaj aletleri, iç çamaşırları, takı toka ürünleri ve buna benjzer tüm türevler aynı sakıncayı barındıran ve cayma hakları istisnası listesine girecek ürünlerdir.

''Kutusu açılmış'' kısmının ve hatta ''Ama şimdi ikinci el oldu yaaaaa'' kısmının bende (Tabi ki Hukukta da) kesinlikle karşılığı olmamakla birlikte sizin ürün bir temizlik aygıtı olması nedeniyle cayma hakkı istisnaları kapsamında reddedilmesi haklı bir üründür. Çok üzgünüm :(
Çok teşekkür ederim hocam. Hiç üzgün olmayın bir şey daha öğrenmiş olduk ne güzel. Çünkü almadan önce de çok araştırdım iade var mı diye bulamadım sizin bu cevabınız internette bu konu ile ilgili cevap arayanlara bir ışık olur. Çok teşekkür ederim, hayırlı uğurlu olsun yeni siteniz. Bu robot süpürge ve LG oled TV deneyimlerimi paylaşabilirim sitede başka sizin için elimizden ne gelirse yapmaya hazırım hocam iyi ki varsınız.

Çok teşekkür ederim hocam. Hiç üzgün olmayın bir şey daha öğrenmiş olduk ne güzel. Çünkü almadan önce de çok araştırdım iade var mı diye bulamadım sizin bu cevabınız internette bu konu ile ilgili cevap arayanlara bir ışık olur. Çok teşekkür ederim, hayırlı uğurlu olsun yeni siteniz. Bu robot süpürge ve LG oled TV deneyimlerimi paylaşabilirim sitede başka sizin için elimizden ne gelirse yapmaya hazırım hocam iyi ki varsınız.
Şu nahif geri dönüşünüz dahi çok kıymetli bizler adına.

Tüketicilerin Gerçek ve doğru bilgiye ulaşabilmeleri sizler gibi gerçek kullanıcıların tecrübelerini burada paylaşması ile mümkün olabiliyor.

Madem böyle bir içerik yokmuş, o halde bana düşen, hemen bu başlığın aynısı ile bir kısa video çekip tüketicileri bu konuda uyarmak olur. :ok

Şu nahif geri dönüşünüz dahi çok kıymetli bizler adına.

Tüketicilerin Gerçek ve doğru bilgiye ulaşabilmeleri sizler gibi gerçek kullanıcıların tecrübelerini burada paylaşması ile mümkün olabiliyor.

Madem böyle bir içerik yokmuş, o halde bana düşen, hemen bu başlığın aynısı ile bir kısa video çekip tüketicileri bu konuda uyarmak olur. :ok
Bu konular önemli abi her ürünün iadesi olduğu düşünülüyor

Merhaba hocam robot süpürge ile ilgili acil bir sorum olacaktı bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Pttavm sitesinden xiaomi s10t bir robot aldim. Sipariş verdikten bir gün sonra satıcı ürünün outlet bir ürün olduğunu ufak kılcal cizikleri oldugunu yinede ürünü istiyormusunuz diye sordu garantisi varsa ufak tefek ciziklerse çalışmasında problem yoksa sorun değil dedim. Sorunlu bir ürün olsa iade ederim diye düşündüm. Ürün 10.01.2024 tarihinde elime geldi kontrol amaçlı calistirdigimda fircadinsdan takılma sesi geliyor satıcıya söyledim ürünün servis numarasıni verdi servisle görüştüğümde o modelin servisine bakmıyoruz dedi saticay sorduğumda ürünün seri numarasıni söyleyin kontrol etsinler garantisini dedi. Ve gerçekten bakmadiklarini öğrendim. Bundan dolayı pttavm aradım destek birimine durumu mail atmami soylediler. Bende 10.01.2024 saat 23.10 gibi ürünün resimlerini kutusunu çekerek bantlı mobunun kullanmış olduğunu gösteren resimlerle ürünün outlet ürün olduğunu ve çalışırken fırçası dan ses geldiğini ürünü iade etmek istediğimi mail attım. Ürün ilanda outlet olarak belirtilmemisti. Alo 175 aradığımda durumu anlattığım da ürünün faturasını isteyip sonra 14 günlük cayma hakkınız yada ayıplı ürün olduğundan dolayı iade edebilirsiniz dedi.saticidan fatura istediğimde ofisde değilim diye beni oyalamasindan dolayı maliye şikayette bulundum. Sonra faturayı verdi ürünü servis raporsuz iadesini kabul etmiyecegini soyleyerek kapatti cayma hakkımı dile getiren mailleri satıcıya ve pttavm attip ürünü 11.01.2024 tarihinde iade ettim.
12.01.2024 tarihinde ürün satıcıya ulaştı ve pttavm den ürün kullanılmış olup servis raporu olmadığından dolayı iade talebiniz red edilmiştir maili geldi. Ve ürünü satıcı tekrar bana şuan kargoladi tahminim 15.01.2024 tarihinde bana gelir 175 aradığımda ürünü teslim almayın tüketici hakem heyetine başvurun dedi. Bu durumda ne yapmalıyım ürünü teslim almazsam ürün tekrar satıcıya gitse ne olur. THH başvurduğumda kaybetsem ne olur bilemedim. Yol gösterirseniz çok sevinirim.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri