Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru inverter klima dış ünite motoru durur mu ?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Legolasea

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
ME noviro me
Herkese selamlar 1 hafta önce me marka noviro me model klima aldım genel olarak klimadan memnunum. Az önce bir şey farkettim.
Klimayı 27 dereceye ayarladım dışarısı 32 derece
Salonu kısa sürede 27 yaptı ve bir süre sonra dış ünitedeki pervane durdu. Bu normal bir durum mudur ? inverter klimalarda fanın durmadığını ve düşük devirde döndüğünü biliyordum.
Sizce klimada bir sorun mu var servise göstermeme gerek var mı ?
İnverter bile olsa bir süre sonra ısıyı sabit tutmak için düşemeyeci devire geldiğinde fanı kapatır mı acaba ?

Klimanın teknik verilerinde
Soğutma modunda 4777 btu ya kadar düşebildiği yazıyor
Kapasite olarakta 1.4 kw a kadar düşebildiği yazmakta.

İçerisi yeterli sıcaklığa ulaşmışsa duruyor diye hatırlıyorum. Sonra yavaş yavaş tekrar çalışmaya başlıyor. Duruma göre de hızını ayarlıyor. Otomatik fan ya da uyku modu ayarlıysa iç fanı da kısar, ama tamamen kapatmaz elinizi tutunca hafif hissedecek derecede çalıştırır iç ünite fanını.

İçerisi yeterli sıcaklığa ulaşmışsa duruyor diye hatırlıyorum. Sonra yavaş yavaş tekrar çalışmaya başlıyor. Duruma göre de hızını ayarlıyor. Otomatik fan ya da uyku modu ayarlıysa iç fanı da kısar, ama tamamen kapatmaz elinizi tutunca hafif hissedecek derecede çalıştırır iç ünite fanını.
Evet iç üniteden hafif bir esinti gelmeye devam ediyor ama dış ünitenin tamamen durması garibime gitti açıkçası

Evet iç üniteden hafif bir esinti gelmeye devam ediyor ama dış ünitenin tamamen durması garibime gitti açıkçası
Minimum değer burada etkili oluyor işte.
Bir arabanın sabit 50 km/h ile gittiğini ya da pat diye durduğunu düşünün, işte on off klima bu.

İnverter klima ise 55'e kadar çıkabiliyor, ideali 50, fakat 25'e kadar da yavaşlatabiliyor. İşte yavaşlıyor yavaşlıyor 25e kadar düştü, daha da düşmesi lazım, bu da pat diye 0'a düşüp duruyor.

Aynı özelliklerde başka bir klima ise 55'e kadar çıkabiliyor, ideali 50, fakat bu klima 15'e kadar düşebiliyor. Diğerinin 25'in altında kapan komutu verip, ısınınca "sen ufaktan bi çalış bakayım 25le başla" dediği yerde bu klima "sen 20'de çalışmaya devam et kurtarırsın" diyor.

Minimum BTU / minimum çalışma frekansı olayı işte bu.

Klimalarda şöyle bir üçkağıtçılık da gördüm, kimi marka nominal değeri klima modelinde kullanırken, kimi marka maksimum değeri klima modelinde kullanıyor.

Yani X marka ABC-12 model klima 12.000 BTU gibi lanse ediliyor, nominal BTU 10800 max BTU 12100 BTU

Y marka DEF-12 model klima da 12.000 BTU olarak lanse ediliyor, nominal BTU 12100, maksimum BTU 13200 BTU gibi değerler olabiliyor.

İnverter klima dış ünitesi de durur. Tabi tercih edilen durmamasıdır ancak durur yoksa tercih edilen ayarda dengeyi tutturabilmesi mümkün olmaz.
Kompresörün durmaması için daha da düşük devirlerde çalışması gerekir ancak burada da motorun ataleti dediğimiz durum devreye girdiği için fizik kurallarının dışına çıkılamayacağından dolayı durdurulması tercih ediliyor yazılım ile.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri