Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Isınmasını beklerken boşa giden sular

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Biz leğene dolduruyoruz. Abdest alan leğene dolduruyor sonra leğeni çamaşırlık diye kullanılan kaba boşaltıyoruz. Banyoda da su geleme kadar aynı çamaşırlığın içine akıtıyorum. Bu suyu da sabahgüneşi alan balkona koyuyoruz. Annemler çok kirli ya da az kirli çamaşırları leğende elle yıkıyorlar. Balkonda güneşte bedavadan ısınıyor su ?

Merhabalar herkese.
Biliyorsunuz ki musluktan sıcak suyun akması biraz zaman alıyor. Duşta, bulaşık yıkarken, bazen el yıkarken akıtıp duruyoruz.
Yok mu bu hususta geliştirilmiş bir icat? Çok üzüldüğüm bir durum.
Şu duruma ben de gerçekten çok üzülüyorum. Her seferinde bu kadar su israf olmasa ne var diyorum. Dişimi fırçaladıktan sonra ağzımı çalkalarken bile musluğu anlık kapatırım. Üzerinde kafa patlatıldığı taktirde çözüm/çözümler mutlaka bulunur.

Şu duruma ben de gerçekten çok üzülüyorum. Her seferinde bu kadar su israf olmasa ne var diyorum. Dişimi fırçaladıktan sonra ağzımı çalkalarken bile musluğu anlık kapatırım. Üzerinde kafa patlatıldığı taktirde çözüm/çözümler mutlaka bulunur.
Su meselesi dünya çapında bir kriz olmasına rağmen şu zamana kadar kimse uğraşmamış çok ilginç.
Kombilere entegre bir sistem olamaz mı acaba, musluğu açınca sıcak su gelmeden önce ısıtılıp musluğa sonra verilse falan ?

Su meselesi dünya çapında bir kriz olmasına rağmen şu zamana kadar kimse uğraşmamış çok ilginç.
Kombilere entegre bir sistem olamaz mı acaba, musluğu açınca sıcak su gelmeden önce ısıtılıp musluğa sonra verilse falan ?
Ben de onu düşündüm, yeterli dereceye ulaşmadan su çıkışı verilmemesi gibi bir durum olabilir. Haliyle bu da harici bir tank gerektirir. Ya da termosifon kullanılır ve yine harici bir tank üzerinden ilerler süreç.

Bir farklı bakış açısı olsun

Duş alırken çoğu temiz suyu akıtıp gidiyor

GROHE Everstream ile Tanışın: Su Sıkıntısı Çeken Bir Dünya için Yeni Çözüm​

Birçoğumuz ihtiyacımız olan suyun yerinde durduğunu ve hep duracağını varsayıyoruz. Oysa bu yaz Avrupa'yı vuran kıtlık ve kuraklığın da gösterdiği gibi, bu şekilde düşünmeye devam edemeyiz. Suyu kullanma biçimimizi değiştirmeliyiz. Üstelik buna hemen bugün başlamalıyız.

Artan dünya nüfusu kaynaklarımızı zorluyor. Bu durum iklim krizinin etkileriyle de birleşince kuraklık ve su kıtlığı dünya genelinde giderek daha fazla toplululuk için gündelik bir sorun haline geliyor. Ortalama bir yılda neredeyse her üç Avrupalıdan biri su sıkıntısından etkileniyor.* En fazla su sıkıntısı çeken 17 ülkeden 11'i ise Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da.**
Peki gezegenimizin suyunu korumaya yardımcı olmak için ne yapılabilir? Evleri ve özellikle de günlük evsel su kullanımının üçte ikisinden fazlasını oluşturan*** banyoları daha verimli hale getirmek, çözümün önemli bir parçası. Bu noktada mimarlar, müteahhitler ve inşaatçılar, daha az su kullanmak üzere tasarlanan ya da suyu nasıl kullandığımızı farklı biçimde düşünen ürünler kullanarak sorunu hafifletmeye yardımcı olabilir.
Ancak dünyayı olması gereken yere getirmek için inovatif yeni tasarımlara ihtiyaç var. LIXIL, daha sürdürülebilir ürünler geliştirmeye yönelik onlarca yıllık çalışmalarını bugün GROHE markası için insanları suyu yeniden kullanmaya teşvik eden su geri dönüşümlü duş gibi konseptlerle sürdürüyor.

Suyu yeniden kullanan GROHE Everstream, duş alışkanlıklarınıza bağlı olarak tipik bir geleneksel duşun sadece dörtte biri kadar su ve üçte biri kadar enerji tüketir. Bunun sonucunda dört kişilik bir ev için yılda %65'e varan maliyet tasarrufu ve %70'e kadar daha az CO2 emisyonu sağlayabilirsiniz.

Bu yeni teknoloji, beklentilerinizi karşılayan duş deneyimini mümkün olduğunca az temiz su kullanarak yaratmak ve suçluluk duymadan uzun duşların keyfini çıkarma fırsatı sağlamak için tasarlandı.

"Sürdürülebilir Duşun Geleceği" başlıklı bilgilendirme bültenimizde bu konsepti daha ayrıntılı olarak açıklıyoruz.

2023 yazında fiziksel dünyada prömiyeri yapılacak olan GROHE Everstream, 2024 baharında piyasaya sürülecek.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Bir farklı bakış açısı olsun

Duş alırken çoğu temiz suyu akıtıp gidiyor

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Sistem olarak oldukça güzel ama suyu sadece UV ile ne kadar temizleyebilir ki? Şampuan ve diğer kirler nereye gidecek. Oldukça basit bir sistem gibi geldi. Bir de duvarı kırıp kurulması gerekiyor, çok verimli gibi gelmedi.

Sistem olarak oldukça güzel ama suyu sadece UV ile ne kadar temizleyebilir ki? Şampuan ve diğer kirler nereye gidecek. Oldukça basit bir sistem gibi geldi. Bir de duvarı kırıp kurulması gerekiyor, çok verimli gibi gelmedi.

Bu teknolojide herhalde uzay çalışmalarından geliyor
Uluslararası Uzay İstasyonunda 1 yıl boyunca suyu çevrimi ile içe içe insanlığa yeni buluşlar geliyordur.
Bunu yapan küvet keyfiden esinlenmiş olabilir
küvetteki mantığı anlamam. içine girip keyif alırken bunu akışkanlı yapayım, devirdaim ederken temizliğide yaparım, temiz suyuda ara ara devreye sokarım düşüncesi olabilir.
hergün duş alan beyaz yakalılar öncelikli müşteri profilinden sonra yayılacaktır.

Şu var

Merhabalar herkese.
Biliyorsunuz ki musluktan sıcak suyun akması biraz zaman alıyor. Duşta, bulaşık yıkarken, bazen el yıkarken akıtıp duruyoruz.
sanırsam kombi kullanıyorsunuz?

duşa girmeden önce kombiyi Eco mod varsa konfor moduna alırsanız suyu açmadan plaka eşanjör ısıtılmaya başlanır ve boru içindeki su biter bitmez banyo da sıcak su akmaya başlar.Bu süre zarfında duşakabini veya ayaklarınızı yıkayabilir varsa kovaya doldurabilirsiniz ama normal çalışmadan çok daha kısa sürede sıcak su ulaşacağı için kombi ile banyo yakınsa buna gerek bile duymayacaksınız.

Bazı kombilerde ön ısıtma modu da olabiliyor.

Kombiler için tek çözüm entegre boylerli modellerden almak lazım onu nerden bulacaksın mesele. Termosifonlarda yanlış bilmiyorsam bu kadar israf olmaz. Suyu kovalarda depolamaktan başka bir çare gelmiyor aklıma. Ha ben ne mi yapıyorum hiçbir şey.

Termosifon ya da kazan olan sistemlerde "kullanıma kadar olan" devridaim pompasıyla sürekli bir döngüde musluğa ilk gelen su sıcak olur. Onun haricinde ne yaparsanız yapın kombi ya da ani ısıtıcılarda soğuk su kaçınılmaz. Cihaz hat üzerindeki suyu ısıtmış ve sıcak bekletiyor olsa dahi, siz musluğu açtınız ve su akışı başladı. Önce sıcak su gelecek, sensör akış algılayacak, ben çalışayım diyecek. Çalışmaya başladıktan sonra 10 derece suyu 30 dereceye getirmeye çalışırken geçen ara sıcaklıktaki su yine musluğa gelecek ve siz soğuk suyla karşılaşacaksınız.

Maalesef leğen ya da damacanadan başka çözüm bu şartlar altında yok.

Şu var

Bu da fena bir çözüm değil ama tükettiği elektrik önemli.

Termosifon ya da kazan olan sistemlerde "kullanıma kadar olan" devridaim pompasıyla sürekli bir döngüde musluğa ilk gelen su sıcak olur. Onun haricinde ne yaparsanız yapın kombi ya da ani ısıtıcılarda soğuk su kaçınılmaz. Cihaz hat üzerindeki suyu ısıtmış ve sıcak bekletiyor olsa dahi, siz musluğu açtınız ve su akışı başladı. Önce sıcak su gelecek, sensör akış algılayacak, ben çalışayım diyecek. Çalışmaya başladıktan sonra 10 derece suyu 30 dereceye getirmeye çalışırken geçen ara sıcaklıktaki su yine musluğa gelecek ve siz soğuk suyla karşılaşacaksınız.

Maalesef leğen ya da damacanadan başka çözüm bu şartlar altında yok.
Yani evet, orada musluğa ani su vermektense ikinci bir seçenek eklenebilir, yeterince suyu ısıtmadan bana gönderme gibi. Hoş bunu termosifonu belirli bir sıcaklığa getirip o sıcaklığa ulaşınca kullanarak da yapabiliriz ama bu da ciddi bir zaman kaybına yol açabiliyor. Daha yaratıcı bir çözüm bulmak lazım :hihi

Yani evet, orada musluğa ani su vermektense ikinci bir seçenek eklenebilir, yeterince suyu ısıtmadan bana gönderme gibi. Hoş bunu termosifonu belirli bir sıcaklığa getirip o sıcaklığa ulaşınca kullanarak da yapabiliriz ama bu da ciddi bir zaman kaybına yol açabiliyor. Daha yaratıcı bir çözüm bulmak lazım :hihi
Zaten tank eklenirse sisteme basit bir pompa ile çözülüyor. Sorun tank olmama durumunda ?

Merhabalar herkese.
Bizim şofben balkonda olduğu için sıcak su geç geliyor. İlk etapta kovaya dolduruyoruz sonrasında da suyu fazla kapatmamaya çalışıyoruz. Yoksa yine uzun süre su akıtmak zorunda kalıyoruz. Duş alırken biri mutfaktan suyu açıp kapatırsa banyodaki su soğumaya başlıyor. ECA servisine sorduk dakikada 14 litre olan şofbenlerden almanız gerekirdi, onlarda bu sorunu yaşamazsınız dedi. Bu da bir öneri olsun :)

Ben bu konuda kendimi duyarsızlaştırdım aynısı size de dilerim. Mantığım şöyle çalışıyor. Tüm dünya 100 tane zengini daha çok zengin etmek için çalışıyor. Bu 100 kişi inanılmaz evlerinin inanılmaz yeşil bahçelerini yeşil tutabilmek adına ayda neredeyse küçük bir şehrin suyunu harcıyor. Ben bu fanilikte bir fark yaratamayacağımı düşündüğüm için artık atık suyu umursamıyorum ve üzülmüyorum. Nitekim korkunç paralarının içinden bir inovasyon için yatırım yapıp kimse elini taşın altına koymazken ben elimi taşın altından yeni çektim. Kimsenin umurunda olmayan bu saçmalık için artık kafa yormuyorum.

Ben bu konuda kendimi duyarsızlaştırdım aynısı size de dilerim. Mantığım şöyle çalışıyor. Tüm dünya 100 tane zengini daha çok zengin etmek için çalışıyor. Bu 100 kişi inanılmaz evlerinin inanılmaz yeşil bahçelerini yeşil tutabilmek adına ayda neredeyse küçük bir şehrin suyunu harcıyor. Ben bu fanilikte bir fark yaratamayacağımı düşündüğüm için artık atık suyu umursamıyorum ve üzülmüyorum. Nitekim korkunç paralarının içinden bir inovasyon için yatırım yapıp kimse elini taşın altına koymazken ben elimi taşın altından yeni çektim. Kimsenin umurunda olmayan bu saçmalık için artık kafa yormuyorum.
Hocam mevzu duyarlı olmanın ötesinde ev ekonomisi yapabilmek. Benim umrumda değil dünya nereye gidiyor, ben bana gelen faturaya bakıyorum ?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri