Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Isınmasını beklerken boşa giden sular

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Herkese merhaba, hazır bu konuyu görmüşken sormak istiyorum. Daha önce hep merkezi sistem kullandım. Son 10 gündür kombili eve giriş yaptık. Kombiyi yeni taktırdım (30 kw), bina ve tesisat yeni. İlk defa kombi kullanıyoruz. Sıcak suyu açtığımız zaman önce sıcak su oluyor sonra soğuyor belli bir süre sonra tekrar ısınıyor, arada soğuyup ısınması normal mi? Bir de sıcak suyu açınca petekler de soğuma oluyor bu da normal mi acaba? Şimdiden çok teşekkürler.

Su meselesi dünya çapında bir kriz olmasına rağmen şu zamana kadar kimse uğraşmamış çok ilginç.
Kombilere entegre bir sistem olamaz mı acaba, musluğu açınca sıcak su gelmeden önce ısıtılıp musluğa sonra verilse falan ?
Bazı kombilerde buna benzer bir özellik var aslında. İsterseniz suyu istediğiniz sıcaklıkta hazır tutuyor. Suyu açtığınızda ordan geliyor su. Buda tabi ekstradan yakıt maliyeti demek oluyor.

Herkese merhaba, hazır bu konuyu görmüşken sormak istiyorum. Daha önce hep merkezi sistem kullandım. Son 10 gündür kombili eve giriş yaptık. Kombiyi yeni taktırdım (30 kw), bina ve tesisat yeni. İlk defa kombi kullanıyoruz. Sıcak suyu açtığımız zaman önce sıcak su oluyor sonra soğuyor belli bir süre sonra tekrar ısınıyor, arada soğuyup ısınması normal mi? Bir de sıcak suyu açınca petekler de soğuma oluyor bu da normal mi acaba? Şimdiden çok teşekkürler.
Merkezi sistemde daha önceki mesajlarda bahsettiğim kazanlı sistem vardır. Tank içerisinde ve ana şaft borularında sıcak su sürekli döner. Siz musluğu açtığınızda daire içindeki suyu ardından da ana şaft borularındaki hazır bekleyen sıcak suyu alırsınız. Bu sebeple sıcak suya ulaşım hızlı ve kesintisiz olur.

Daire içi kombili sistemlerde ise sıcak suyu açtığınızda önce kombi ve hat içindeki ortam sıcaklığındaki su gelir. Ardından akış sensörü kombiye ateşleme sinyalini verip, hattaki suyu ısıtıp, size ulaştırana kadar hat içerisindeki soğuk suyu musluktan alırsınız. Her musluğu açıp kapama sırasında bunu yaşamanız normal.

Kullanım suyunu açtığınızda kombi tam gücü kullanım suyuna verecektir. Valf sistemi bu şekildedir. Bu sebeple musluğu açtığınızda ve özellikle duş alma gibi uzun bir kullanım suyu olan zaman diliminde radyatörlerde soğuma olması normaldir.

Zamanında boşa akan suları akvaryumun su değişimi için kullanıyordum, akvaryumdan çıkan suyuda tuvalete kullanıyordum :) Sizde kendi ihtiyacınıza göre bu şekilde çözüm bulabilirsiniz. Aksi halde sular boşa akacak çok değil belki 10 sene sonra su savaşları çıkacak. Şu anda suyum ücretsiz olmasına rağmen o kadar dikkatli kullanıyorum ki anlatamam.

Halk olarak diş fırçalarken veya eli sabunlarken boşa akan suyu engellesek yeter de artar.
Duş az olur, ama diş fırçalama ile her seferinde 3 4 duş öncesi o israf kadar suyu fırçalama esnasında boşa akıtıyoruz.
Basit olanı yapamıyorken zor olanı kimse yapmaz.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri