Bu sorun, ayarları optimize ederek birçok TV için kabul edilebilir seviyeye getirilse bile problemi kökten çözmekten uzağız maalesef.
Hatta bu konuda 10-15 sene önceki 100Hz FHD TV'lerin son dönemine göre bile daha gerideymişiz gibi geliyor bana. Siz ne dersiniz Adem Hocam, sektörün içinden birisi olarak sizin gözlemleriniz daha değerli elbette?
Bu sorunlar her yazıldığında benim gözümün önüne inanırmısınız 2004 yılında Kuşadası Otogarındaki bir ofis geliyor çünkü o yıllarda satılmış bir televizyonun arıza kaydına gitmiştim, vatandaşın şikayeti görüntünün hızlı sahnelerde bulanıklaşmasıydı. E yani dönemin koşullarına göre zaten bildiğimiz sorunlardı.
Buraya bir ara parantez açayım.
Bildiğim kadarı ile 20 yılın toplamında forumlar dünyasında 50.000 üstünde mesajım var, ağırlıklı televizyon içerikli olan bu mesajlarda özellikle gizli pazarlamacılara ve marka güzelleyenlere karşı verdiğim mücadelede hep dedim ki ''Bana TFT LCD dünyasında panelin ana çalışma prensibi özelinde değişmiş tek bir kriter söyleyin.''
Tabi bu gizli pazarlamacı ve ürün güzellemecilerin teknik zerre kadar bilgisi olmaması neticesi konu her seferinde amalar fakatlar ve benim tü kaka ilan edilmelerimle sonuçlanırdı. Neticede gerçekler acıdır, TFT LCD dünyasında temel çalışma prensibinde hiçbir değişiklik olmadığı/olamadığı için bu temel prensibin kendisinden kaynaklanan tüm falsolar yazılımlar ile örtülmeye çalışılıyor.
Parantezi kapatıp devam edelim.
Şimdi yukarıdaki bilgilerden de hareketle o yazılım geliştirmelerinin bize kattığı olay bulanıklaşmayı titreşmeye evirmek olmuştur.
Aslında gönül isterdi ki bu konuları sevgili üstat Albani ile konuşabilelim ancak hislerim beni yanıltmıyorsa benden pek hoşlanmıyor o nedenle bulunduğum mecralarda yazmamayı tercih ediyor, panel konusunda ülkede bu derece bilgisi olan iki insan olarak bir araya gelememek üzücü. Yine de işin teknik kısmında biliyor olduğum halde halk dilinde anlatmakta zorlandığım bu konuda Can abinin desteğini isterdim.
Bir şeyi ne kadar kolay anlatabiliyorsan o kadar iyi biliyorsundur derler ya, işte ben de bu nedenle her fırsatta ''Ben de öğreniyorum'' demeyi tercih ediyorum. Sizlere kolay anlatamadığına göre ben de çok öğrenememişim demektir