Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Judder Effect Nedir? (TV Ekranı Görüntüde Neden Titreme Yapar?

Doğru söylüyorsunuz hocam herkese farklı gelir fakat ben yine de ayaların anlamları hakkında olabileceğini düşünüyorum sizin fikriniz nedir?

Örneğin : hdr nedir görüntüye nasıl etki eder, siyah düzeltme nasıl etki eder, motionflow açık kapalı arasındaki fark gibi ayarlar menüsündeki ayarların izlediğimiz görüntüye nasıl etki edeceğini görsel örnekler ile bir başlık altında toplayabiliriz zamanla.
Haaaa bu anlamda, şimdi daha net anladım. Bu konuda kesinlikle çok haklısınız, hatta biz çok geciktik bu konuyu ele almakta zira forumumuzda buna özel bölüm dahi açtık terminoloji olarak.

Sevgili @İlteriş Yılmaz ile bu konuyu Markalar Serisi ile birlikte yeniden ele alacağız :ok

Bu sorun, ayarları optimize ederek birçok TV için kabul edilebilir seviyeye getirilse bile problemi kökten çözmekten uzağız maalesef.

Hatta bu konuda 10-15 sene önceki 100Hz FHD TV'lerin son dönemine göre bile daha gerideymişiz gibi geliyor bana. Siz ne dersiniz Adem Hocam, sektörün içinden birisi olarak sizin gözlemleriniz daha değerli elbette?

Bu sorun, ayarları optimize ederek birçok TV için kabul edilebilir seviyeye getirilse bile problemi kökten çözmekten uzağız maalesef.

Hatta bu konuda 10-15 sene önceki 100Hz FHD TV'lerin son dönemine göre bile daha gerideymişiz gibi geliyor bana. Siz ne dersiniz Adem Hocam, sektörün içinden birisi olarak sizin gözlemleriniz daha değerli elbette?
Bu sorunlar her yazıldığında benim gözümün önüne inanırmısınız 2004 yılında Kuşadası Otogarındaki bir ofis geliyor çünkü o yıllarda satılmış bir televizyonun arıza kaydına gitmiştim, vatandaşın şikayeti görüntünün hızlı sahnelerde bulanıklaşmasıydı. E yani dönemin koşullarına göre zaten bildiğimiz sorunlardı.

Buraya bir ara parantez açayım.

Bildiğim kadarı ile 20 yılın toplamında forumlar dünyasında 50.000 üstünde mesajım var, ağırlıklı televizyon içerikli olan bu mesajlarda özellikle gizli pazarlamacılara ve marka güzelleyenlere karşı verdiğim mücadelede hep dedim ki ''Bana TFT LCD dünyasında panelin ana çalışma prensibi özelinde değişmiş tek bir kriter söyleyin.''

Tabi bu gizli pazarlamacı ve ürün güzellemecilerin teknik zerre kadar bilgisi olmaması neticesi konu her seferinde amalar fakatlar ve benim tü kaka ilan edilmelerimle sonuçlanırdı. Neticede gerçekler acıdır, TFT LCD dünyasında temel çalışma prensibinde hiçbir değişiklik olmadığı/olamadığı için bu temel prensibin kendisinden kaynaklanan tüm falsolar yazılımlar ile örtülmeye çalışılıyor.

Parantezi kapatıp devam edelim.

Şimdi yukarıdaki bilgilerden de hareketle o yazılım geliştirmelerinin bize kattığı olay bulanıklaşmayı titreşmeye evirmek olmuştur.

Aslında gönül isterdi ki bu konuları sevgili üstat Albani ile konuşabilelim ancak hislerim beni yanıltmıyorsa benden pek hoşlanmıyor o nedenle bulunduğum mecralarda yazmamayı tercih ediyor, panel konusunda ülkede bu derece bilgisi olan iki insan olarak bir araya gelememek üzücü. Yine de işin teknik kısmında biliyor olduğum halde halk dilinde anlatmakta zorlandığım bu konuda Can abinin desteğini isterdim.

Bir şeyi ne kadar kolay anlatabiliyorsan o kadar iyi biliyorsundur derler ya, işte ben de bu nedenle her fırsatta ''Ben de öğreniyorum'' demeyi tercih ediyorum. Sizlere kolay anlatamadığına göre ben de çok öğrenememişim demektir :D

Şimdi yukarıdaki bilgilerden de hareketle o yazılım geliştirmelerinin bize kattığı olay bulanıklaşmayı titreşmeye evirmek olmuştur.
O zaman bunca yıldır yazılım geliştirmelerini boşuna yapmışlar, çünkü ekranın titreşmesindense görüntünün yağ gibi akıp, sadece hareketli sahnelerde biraz bulanıklaşmasını her durumda tercih ederim.

O zaman bunca yıldır yazılım geliştirmelerini boşuna yapmışlar, çünkü ekranın titreşmesindense görüntünün yağ gibi akıp, sadece hareketli sahnelerde biraz bulanıklaşmasını her durumda tercih ederim.
Yani aslında tam olarak boşuna diyemeyiz de, geçiş süreci henüz aşılamadı diyelim.

Yani aslında tam olarak boşuna diyemeyiz de, geçiş süreci henüz aşılamadı diyelim.
Hocam peki size göre şu anki teknolojide en başarılı anakart ve görüntü işlemcisi nedir? Smart özelliği, Android, Webos, Tizen mizen önemli değil, internete bağlanmasa da olur. Sadece ve sadece en kaliteli, en pürüzsüz görüntüyü veren anakartı ve o anakartta kullanılan işlemciyi merak ediyorum.

Ağırlıklı kullanılan işlemci Mediatek ailesinden MT9638 dir. Ancak gelmesini beklediklerimiz ise aynı aileden Pentonic 1000 serisine sahip ürünlerdir.
Hatta ''pentonic 700 kullanan hangi firma var?'' deseniz ben bilmiyorum. İşte o nedenle TV üreticilerinin TAM BİLGİ vermesi için mücadele ediyoruz.

Ağırlıklı kullanılan işlemci Mediatek ailesinden MT9638 dir. Ancak gelmesini beklediklerimiz ise aynı aileden Pentonic 1000 serisine sahip ürünlerdir.
Hatta ''pentonic 700 kullanan hangi firma var?'' deseniz ben bilmiyorum. İşte o nedenle TV üreticilerinin TAM BİLGİ vermesi için mücadele ediyoruz.
Hocam işimiz MediaTek'e kaldıysa yandık demektir. Bu durum son 10-15 yıldaki kalite kaybını da açıklıyor o zaman.

Benim anlamadığım şey koca koca firmalar TV için işlemci geliştirmeyi bıraktılar mı??? 4K TV dünyasındaki en iyi işlemci nasıl MTK olabilir anlayamıyorum :(

Hocam işimiz MediaTek'e kaldıysa yandık demektir. Bu durum son 10-15 yıldaki kalite kaybını da açıklıyor o zaman.

Benim anlamadığım şey koca koca firmalar TV için işlemci geliştirmeyi bıraktılar mı??? 4K TV dünyasındaki en iyi işlemci nasıl MTK olabilir anlayamıyorum :(
Valla hangisiydi desen hatırlamam fakat bir ara festel efendinin snapdragon ile anakart yaptığını hatırlıyorum ben.
Tabi ben örnek olarak MT ailesini verdim, aklıma gelmeyen birkaç işlemci daha çok geldi geçti hatta benim MB48 den bugüne festel efendinin anakartlarından birer tane nostalji olsun diye saklamışlığım var,

Geçmiş dönemde MB11 den başlamıştım saklamaya, sonra attım ne diye saklayayım diye, şu an yanlış hatırlamıyorsam MB48 MB51 MB70 MB82 MB9X MB100 MB110 MB120 MB130 MB140 diye yukarı doğru gidiyor hatta birisinde Trident diye bir işlemci markası varmıydı bir an kafam başka yere de gitmiş olabilir, yarın o anakartların üzerine bakarım.

Sony nin kendi işlemcisini meraktan söküp parçalamıştım bir ara. Binoküler kapasitesi incelemeye yetmeyince atmıştım sonra. Sonuçta bizimki bir noktadan sonrası uzmanlık değil merak giderme çabası oluyor.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri