Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

KAFASI KARIŞMIŞ BİR VATANDAŞ 65 inç tv tavsiyesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

anatolyus

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba tv almayı yaklaşık 2 aydır planlıyorum evde çok tv seyredilmiyor toplasanız günde 3 4 saat ve ps5 alabilirim kızıma o yüzden hz de önemli benim için. Aklımda sony-saMsung-ve tcl vardı bugünde biraz mağaza gezeyim dedim. samsung un 65qn90B modeline baktım hoşuma gitti fiyatı yaklaşık 36000 e gelecek tcl de ise 65c735 düşünüyordum. birde aklımın hep bir ucunda sony var. Son dakika mediamarkt a girdiğimde aklımı çok karıştırdılar oled qledden renk konusunda daha iyi olduğunu samsungun o modelini alacağınıza sony alın dediler. Adem bey sizden ricam beni yönlendirir misiniz? Aldıktan sonra pişman olmak istemiyorum.Şimdiden teşekkürler
edit : samsung un kumandasına bayılıyorum 85 tane tuş yerine ufacık zarif her şeyi halledebilen kumanda tam benlik :)

Merhaba; SONY konusunda benim tavrım nettir. Negatif bakarım çünkü ben olaya çooook farklı pencerelerden bakıyorum.

Satan kişi kendi penceresinden bakıyor çünkü ürün satması lazım, Alan kişi kendi penceresinden bakıyor çünkü inanacak birisini ve iyi bir ürün arıyor, mağazalarda yetkili(!) sıfatı ile dolanan dostlar da tüketicinin bu zaafını dilediği yönde yani hangi ürünün satışından kendisine bir çıkar var ise o doğrultuda kullanıyor.

Ben ise ne üretici, ne satıcı, ne alıcı, ne de komisyon kapıcı olmadığım için ürüne, teknolojiye, ithalatçısına, servisine, servis yapılanmasına, satış sonrası hizmet kalitesine, marka değeri adı altında tüketicinin afedersiniz yolunup yolunmadığına göre değerlendiriyorum konuları ve bu nedenle SONY nin ülkemizde artık sadece İSİM SATTIĞINI ancak tüketicinin hak etmiş olduğu hem mal hem de hizmet kalitesini vermediğini iddia ediyorum.

Yeri geldiğinde aynı yorumları SAMSUNG için de yaparım ve daha dün yine bu forumda bir QN85B konusunda tüketiciye ''yahu ürünü Koreli Samsung diye alıp da içinden Çin'li BOE panel çıkınca ben verdiğim paraya üzülebiliyorum'' dedim ve bence ben haklıyım bu konuda.

Tamam BOE kötü bir üretici değil ok ama neden AUO değil? Haaa ''ADS veya IPS kullanmaları gerekiyordu Quantumdot algoritması için'' diye düşünülebilir, o zaman daha üst modellerde neden AUO panel kullanılmış? Demek ki AUO ile de istenen elde edilebiliyormuş.

Bunları sorgulayınca biz marka düşmanı olmuyoruz, o nedenle mağazada satıcıların ne dediklerinden ziyade ürünlerin üretiminde neler kullanıldığını araştırmanız gerektiğini yazıp çizip duruyoruz.

Şu olsa anlarım, Tamam yine BOE kullan ama BOE kullanmış gibi para iste. Yooooo bunlar bu tv nin önünde Samsung yazıyor diye burunlarından da kıl aldırmıyor.

SONY için de durum aynı, adamlar panelleri ya Samsung ya TCL ya LG veya AUO dan alıyor ki panel bir televizyonun en önemli donanımıdır. Sony mühendisliğine olan saygımızı art niyeti kullanıp Çin menşei donanımı bize Japon malı parasın satıyor. Buradan bizi kazıkladığı yetmezmiş gibi servis yapılanmasına da gerekli özen gösterilmiyor. Daha az önce yine yazdım bir mesajda, Yahu Muğla İLİNDE ve daha birçok İlde servisleri yok adamların.

Kardeşim bu adamlar kaç yıldır bu ülkede mal satıyor sizin haberiniz var mı? Bu adamlar ne kadar yükse bedeller ile ürün satıyor ve Ülkede bir servis yapılanmasına dahi bütçe ayırmıyorlar farkında mısınız?

Bütün yükü ''Japon malı ya, ondan yedek parçası da pahalı'' algısı ile tüketicinin omuzlarına yüklediklerini kimse fark etmiyor mu?

SONY benim zamanımdaki SONY değil o nedenle istisna veya özel bir durum yok ise benden kolay kolay SONY tavsiyesi çıkmaz.

TCl de iyidir hoştur ama servis ve müşteri memnuniyeti konusunda ne yazık ki o da halen istediğimiz yerde değil o nedenle güvenli liman olarak gördüğüm ve model olarak da nokta atışı yapmış olduğunuz Samsung burada en makul seçenek olur.

Adem bey çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Aklımın bi ucunda hep sony vardı ama şuan tamamen silindi. Yarın samsunga uğrama vakti :) iyi günler diliyorum
Mutlaka sonuç bilgisi bekliyoruz sizden :ok

Siz yine de SONY tv lere de bakın, ben sadece sizlere doğruları gerçekleri ve bilinmeyenleri aktarıyorum, yine de içiniz SONY ile rahat edecekse aklınızda kalmamalı :ok

Dayanamadım akşam gittim samsung bayiisine kapalıydı sabah uğrayacam inş kalmıştır stokta. Hocam özellikle sony tercihim değil sadece biraz araştırma yapsam hep karşıma şu cümle çıkıyordu '' tv bir sony değil ama yine de güzel '' sizin gibi üstadın fikirleri benim için çok değerli. Ürünü alıp sizi de bilgilendiririm bu arada eski videounuza denk geldim orada yansıma konusuna değinmişsiniz keşke olmasaydı ama çokta sorun olacağını sanmıyorum. Saygılar iyi geceler

Dayanamadım akşam gittim samsung bayiisine kapalıydı sabah uğrayacam inş kalmıştır stokta. Hocam özellikle sony tercihim değil sadece biraz araştırma yapsam hep karşıma şu cümle çıkıyordu '' tv bir sony değil ama yine de güzel '' sizin gibi üstadın fikirleri benim için çok değerli. Ürünü alıp sizi de bilgilendiririm bu arada eski videounuza denk geldim orada yansıma konusuna değinmişsiniz keşke olmasaydı ama çokta sorun olacağını sanmıyorum. Saygılar iyi geceler
Saygı bizden. İlk fırsatta bilgi bekliyoruz :)

Saygı bizden. İlk fırsatta bilgi bekliyoruz :)
Adem hocam merhaba 1 yılı aşkın sürenin sonunda yine geldim. Geçen sene malesef bi önceki yorumumda olduğu gibi yarın uğrarım gittim kapalıymış dedim ancak bir gün sonra yani 7 şubat sabaha karşı deprem olunca malesef bütün hayaller suya düştü deprem bizi de vurdu alamadık ama şükür can sağlığımız yerinde. Şuan geçen sene alacağım tv 65qn90c 72K olmuş. Bir başka modeli var samsungun 65S90C oled 64 k ve son olarakta mini led teknolojisi olan tcl 65c845 ve fiyatı diğer mini ledlere göre ucuz 62k ve amazon güvencesi var 2 yıl... siz değerli yorumunuz çok önemli gönlüm hala samsungdan yana ama tcl de kafamı çok karıştırdı amazon olunca. Sizce hangisini tercih edeyim . Şimdiden teşekkür ederim

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri