Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Kaira Klima Montaj Sonrası Kalan Malzemeler

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

KayaBahadir

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Kaira Plus DTXR50KP
Bugün sabah Kaira Plus DTXR50KP klimanın kurulumunu Adana'dan Bursa'ya geçici gelen Gökhan Ablak-Gök Isıtma ve Soğutma yaptı.

Klima'yı elektrik hattını yapmadığımız için şimdilik test edemedim ama kurulum sorunsuz geçti ve kurulum sonrası 5 dakikalık bir testte soğuk ufledigini hissettik.

Vakumlama işlemini 10-15 dakika falan yaptılar.

Birkaç konu hariç genel olarak şu an için memnun kaldım.

Öncelikle, montaj sonrası borunun evin içinden çıkışı ve dış duvarında boruyu gizleyen hiçbir işlem yapılmadı. Sorduğum halde yapmadı. "Macun var ama 2 ay sonra çatlayıp dökülüyor o yüzden yapmadım." dedi. İç taraftaki deliği duvarda gizleyecek plastik bir aparatın kutuda olduğunu gördüm. Bunu kullanıp en azından içerideki deliği gizleyebilirlerdi ama yapmamışlar, onlar gittikten sonra gördüm arta kalan malzemeleri. Duvardaki deliği tam köşeden atmak yerine kenarlardan 7-8 cm boşluk bırakarak yapsaydı bu gizleyici aparat çok rahat yerine otururdu. Kendim duvardaki deliği büyütüp takmak için uğraştım ve her yeri sıfırdan kirletmek dışında bir işe yaramadı çünkü delik çok kenardaydı ölçüler denk gelmedi.

Şimdi kafama takılan durumlarla ilgili sorularım sorularım şöyle:

1. Foto 1'de gördüğünüz kurulum sonrası arta kalan malzemeler var. Bunlar önemli şeyler mi? Neden montajda kullanılmadı? Bilenlerin yorum yapmasını istiyorum. Bir tanesi içinden kablo geçecek kadar ortası boşluklu halka şeklinde mıknatıs var içinde Önemli bir parçaya benziyor ama anlamadım. Bunu özellikle merak ediyorum.

2. Foto 2 ve Foto 3 duvardaki bu delikleri en güzel şekilde nasıl kapatırım? Evde beyaz derz var. Derz ile kapatmak uygun olur mu? Veya köpük silikon alıp onu içine sıkıp üstüne mi derz dolgu yapmalı? Bir de kullanmayıp bıraktığı macun gibi malzeme var. Bunu mu kullanmalı yoksa?

3. 4. Fotoda klima dış ünitesinde fan demirleri üzerinde böyle sürtme ve ezilmeler olmuş bunu onlar gittikten sonra gördüm. İleri dönük olarak bir sorun mudur yoksa önemsiz mi?

Tecrübeli kişilerden yorum bekliyorum. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Foto 1.webp
    Foto 1.webp
    213.5 KB · Görüntüleme: 123
  • Foto 2.webp
    Foto 2.webp
    13.9 KB · Görüntüleme: 139
  • Foto 3.webp
    Foto 3.webp
    189 KB · Görüntüleme: 127
  • Foto 4.webp
    Foto 4.webp
    175.8 KB · Görüntüleme: 137
Bol serinlikli günler olsun

Bunlar dış ünite kullanılacaklar. Elektrikçiniz montaj yaparken

İşaretli olan mesela kablonun sallanıp, klemensten kopmasını engeller

Elektrikçiye bu parçaları gösterin.

Beyaz boruda duvar içi.

Foto 1.webp

Normaldir. Çok yoğun olsa sorun olurdu. İstenirse klima tarağı ile düzleştirebilirsiniz.

videodaki gibi içe gömük olsa sorun.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Bol serinlikli günler olsun

Bunlar dış ünite kullanılacaklar. Elektrikçiniz montaj yaparken

İşaretli olan mesela kablonun sallanıp, klemensten kopmasını engeller

Elektrikçiye bu parçaları gösterin.

Beyaz boruda duvar içi.

Ekli dosyayı görüntüle 27104
Hocam

1. Soldaki gri plastik nedir?
2. Altındaki metal yüzeyi içi siyah plastik parça nedir?
3. Sağ alttaki mıknatıslı halkalı parça nedir?

Beyaz boruyu duvar içine koymadılar mesela, artık onu kullanmak için çok geç yani değil mi? Veya ben ortadan yarıp kendim koyayım mı duvarın içine?

Hocam

1. Soldaki gri plastik nedir?
2. Altındaki metal yüzeyi içi siyah plastik parça nedir?
3. Sağ alttaki mıknatıslı halkalı parça nedir?

Beyaz boruyu duvar içine koymadılar mesela, artık onu kullanmak için çok geç yani değil mi? Veya ben ortadan yarıp kendim koyayım mı duvarın içine?
2. parça iç ünitede elektrik hattının kapağı. onu bile mi takmamışlar

Si
Nedense çoğu takmıyor. birde götürmüyorlarda metal hurdası biriksinde yok.
Biraz araştırdım attığınız linki görerek. Klimayı kışın kullanmak için bu parçanın takılıp tahliye hortumun bağlanmasi gerekiyormuş. Benimkinde sadece 1 tane iç ünitede gelen tahliye hortumu var. Başka yok. Bu pipo denilen parça da altta takılı mı değil mi hiç bilmiyorum dış ünite balkon dış duvarında. Yarın aşağıdan bir bakayım takılı mı değil mi diye.

Videonun 03:19 dakikasında kapağın görevi

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Videonun 03:19 dakikasında kapağın görevi

Teşekkürler hocam. Anladım. Kablo kelepçesi ve panel kapağını takmamış yani. Parazit önleyici mıknatısı şalterin çıkışına takıyım mı? Duvar içi boruyu takmamış mesela. Onun amacı boruları zarar görmeden duvarın içinde itebilmek diye düşünüyorum. Bunu koysa rahatça itebilirdi duvarın içinde zarar görmeden.

Son olarak şu gri plastik parça kullanılmıyor galiba. Boru hattını geçirmek için içeriden çıkarılan bir parça herhalde.

Bir de dış ünitenin altına pipo gider hortumu ve borusu takılmamış. Onu net gördüm aşağı inip bakınca. Delik boş. Neden yapmadılar bilmiyorum. Bunun için servise haber verip gelip yapmalarını istemeli miyim sizce? Kışın ısıtma amaçlı da kullanma durumumuz yüksek. Aşağıya çok su akıtır mi? Akıtırsa başkasının klimasının dış ünitenin üzerine akacak bu sular. Ne yapmalı sizce?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri