Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Kaira Klima soğutmuyor

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Mustafa61

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Kaira Klima 12000 BTU
Merhabalar,
Klima almadan önce çok araştırdım. Ayrıca Adem Helvacı Hocanında video ve yorumlarındaki tavsiyesi üzerine 30 m2 salonum için nisan ayında 12.000 BTu' luk Kaira klima aldım. 2 aydır kullanıyorum ama ne yazık ki performansı çok düşük verim alamıyorum ve salonum soğumuyor. Dün Mitsubishi Electric servisinden keşif için gelen ustada geldi, gördü, şaşırdığını ve klimanın yeterli soğutma yapmadığını ifade etti, hatta Çin malı klima bu kadar olur dedi. Sizler bu durumda benim ne yapmamı tavsiye edersiniz.

ne yazık ki sadece m2 bir ölçüt değildir.
- eviniz çatı katımı?
-öğlen saatlerinde direk güneş alıyormu? (
-yalıtım mevcut mu?
bu gibi kriterlerde klima seçiminde önemlidir. Yukarıda ki sorulara cevabınız evet ise klima küçük geliyor olabilir. Değil se montaj esnasında gaz kaçağı olmuş olabilir. İmkanınız var ise termometre ile klima hava çıkış derecesini ölçün. Eğer 15 derece üzeri bir rakam görürseniz servise başvurmanız yararlı olabilir.

Merhabalar,
Klima almadan önce çok araştırdım. Ayrıca Adem Helvacı Hocanında video ve yorumlarındaki tavsiyesi üzerine 30 m2 salonum için nisan ayında 12.000 BTu' luk Kaira klima aldım. 2 aydır kullanıyorum ama ne yazık ki performansı çok düşük verim alamıyorum ve salonum soğumuyor. Dün Mitsubishi Electric servisinden keşif için gelen ustada geldi, gördü, şaşırdığını ve klimanın yeterli soğutma yapmadığını ifade etti, hatta Çin malı klima bu kadar olur dedi. Sizler bu durumda benim ne yapmamı tavsiye edersiniz.
Me servisi saçmalamış, ben de kullanıyorum sorun yok, binlerce kişi kullanıyor bu klimayı, her markada böyle sıkıntılar yaşanabilir.

Klimayı hangi sıcaklık ve fan ayarında kullanıyorsunuz? Hangi şehirde yaşıyorsunuz?
Eviniz klima olmadan camlar kapalıyken kaç derece ortam sıcaklığına sahip? Vereceğiniz bilgilere göre kapasite seçiminizin doğruluğunu görebiliriz.

Eğer kapasite seçiminde sorun yoksa kesinleştirmek için ağız çıkış sıcaklığını ölçmek lazım hassas problu termometreyle. Ucuzlarından temin edebilirsiniz. 8-10-12 derece civarında olursa soğutmaması için bir sebep yok bence.(Yalıtım veya ekstra ısı zaafiyeti olmadığını varsayıyorum.) eğer bu değerlerden yukardaysa gaz kaçağından şüphelenilebilir. Veya uğraşmayıp direkt servis çağırmayı deneyebilirsiniz.

ne yazık ki sadece m2 bir ölçüt değildir.
- eviniz çatı katımı?
-öğlen saatlerinde direk güneş alıyormu? (
-yalıtım mevcut mu?
bu gibi kriterlerde klima seçiminde önemlidir. Yukarıda ki sorulara cevabınız evet ise klima küçük geliyor olabilir. Değil se montaj esnasında gaz kaçağı olmuş olabilir. İmkanınız var ise termometre ile klima hava çıkış derecesini ölçün. Eğer 15 derece üzeri bir rakam görürseniz servise başvurmanız yararlı olabilir.
Merhabalar,
Nazik cevabınız için teşekkür ederim.
Başlangıçta evle ilgili eksik bilgi verdim, kusura bakmayın.
-Salonun üstü tamamen kapalı teras (Aynı binada yan komşumun daireside bizim gibi. Onlar Arçelik 15000 BTU klima kullanıyor üstelik klimaları 20 senelik ve evin diğer odalarına kadar serinletiyor)
-Ev güneşi sabah alıyor sonra arkaya doğru kayıyor. Bu sırada perdeleride kapalı tutuyoruz.
-Binada yalıtım mevcuttur
-Klima kurulumu sırasında vakumlama yapılmıştır

Me servisi saçmalamış, ben de kullanıyorum sorun yok, binlerce kişi kullanıyor bu klimayı, her markada böyle sıkıntılar yaşanabilir.

Klimayı hangi sıcaklık ve fan ayarında kullanıyorsunuz? Hangi şehirde yaşıyorsunuz?
Eviniz klima olmadan camlar kapalıyken kaç derece ortam sıcaklığına sahip? Vereceğiniz bilgilere göre kapasite seçiminizin doğruluğunu görebiliriz.

Eğer kapasite seçiminde sorun yoksa kesinleştirmek için ağız çıkış sıcaklığını ölçmek lazım hassas problu termometreyle. Ucuzlarından temin edebilirsiniz. 8-10-12 derece civarında olursa soğutmaması için bir sebep yok bence.(Yalıtım veya ekstra ısı zaafiyeti olmadığını varsayıyorum.) eğer bu değerlerden yukardaysa gaz kaçağından şüphelenilebilir. Veya uğraşmayıp direkt servis çağırmayı deneyebilirsiniz.
Merhabalar,
-her sıcaklıkta ve her fan ayarında denedim ama verim alamadım.
-Yalovadayız
-daha önce en az 4-5 farklı firmadan keşif için geldiler. hepsi 12.000 BTU yeterli dediler
-Daikinin Kaira klimalar için servislerini ağırdan aldığını/ilgilenmediğini okumuştum
Nazik cevaplarınız için teşekkür ederim.

Merhabalar,
Nazik cevabınız için teşekkür ederim.
Başlangıçta evle ilgili eksik bilgi verdim, kusura bakmayın.
-Salonun üstü tamamen kapalı teras (Aynı binada yan komşumun daireside bizim gibi. Onlar Arçelik 15000 BTU klima kullanıyor üstelik klimaları 20 senelik ve evin diğer odalarına kadar serinletiyor)
-Ev güneşi sabah alıyor sonra arkaya doğru kayıyor. Bu sırada perdeleride kapalı tutuyoruz.
-Binada yalıtım mevcuttur
-Klima kurulumu sırasında vakumlama yapılmıştır
rica ederim :) klimaların çıkabildikleri maks kapasite önemlidir. Komşunuzun kliması belki üst btu değerlerine çıkabilir ancak sizinki 12 ile sınırlı olabilir. yani komşunuz 18 lik gibi kullanabilirken siz 12 lik kullanıyor olabilirsiniz. Bana sorarsanız klima kapasitesi yetmiyor gibi ama siz yinede basit bir problu termometre ile yoksa bildiğiniz termometre ile hava çıkış sıcaklığını ölçün eğer değerler 8-10 derece ise klima yetmiyor olabilir değilse zaten servisin gelip bakması daha sağlıklı olur.

rica ederim :) klimaların çıkabildikleri maks kapasite önemlidir. Komşunuzun kliması belki üst btu değerlerine çıkabilir ancak sizinki 12 ile sınırlı olabilir. yani komşunuz 18 lik gibi kullanabilirken siz 12 lik kullanıyor olabilirsiniz. Bana sorarsanız klima kapasitesi yetmiyor gibi ama siz yinede basit bir problu termometre ile yoksa bildiğiniz termometre ile hava çıkış sıcaklığını ölçün eğer değerler 8-10 derece ise klima yetmiyor olabilir değilse zaten servisin gelip bakması daha sağlıklı olur.

buradaki resim komşunun klimasına ait, buna göre çokta fark etmemesi gerekiyor kanımca.
1721906824435.png

arada 3000 btu bir fark var etki ediyor olabilir ama siz dediğim gibi mutlaka klima hava çıkış sıcaklığını ölçün. Oşekilde yorum yapmak daha sağlıklı olur.

30.m2 salon icin 12.000btu biraz kucuk gelebilir,bizimde salonumuz 30.m2 civarı 18.000btu Arcelik klima aldık 1 ay once izmir sicaklarinda anca sogutuyor.

Merhabalar,
-her sıcaklıkta ve her fan ayarında denedim ama verim alamadım.
-Yalovadayız
-daha önce en az 4-5 farklı firmadan keşif için geldiler. hepsi 12.000 BTU yeterli dediler
-Daikinin Kaira klimalar için servislerini ağırdan aldığını/ilgilenmediğini okumuştum
Nazik cevaplarınız için teşekkür ederim.
Yalovanin neresi

Merhabalar bu gün servisten geldiler termometreyle ölçüm yapıldı değerler 3-5 arası çıktı, normalmidir.

Merhabalar,
O dangalak ME servise deseydiniz sizin klimaların kompresörü ,fan motoru , dörtyollu vanası da Çin malı.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri