Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Kalabalıkta Klimam Yetersiz Kalıyor

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Caner Ergin

Süper Üye
Araştırmacı
Marka Model Bilgisi
Kaira
Oturma odam 20 metrekare 12 BTU kaira var. Normal zamanlar cok memnunum. Ama şöyle 8-9 kişi oturunca boğuluyor resmen. Soğutmamaya başlıyor. Neden böylr?

Oturma odam 20 metrekare 12 BTU kaira var. Normal zamanlar cok memnunum. Ama şöyle 8-9 kişi oturunca boğuluyor resmen. Soğutmamaya başlıyor. Neden böylr?
Sizce de normal bir durum değil mi bu :)

20 metrekare odada 10 kişi olsa ben bile bunalırım. Normal şartlarda 20 metrekare bir alan için 12lik klima yeterli hatta duruma göre fazla bile olabilir. Bunun hesaplaması yapılırken Kişi sayısı, güneş gören cephe, camların büyüklüğü, ısı yalıtımı, hava kalitesi gibi birçok etken mevcut.

Sizin durumunuz özelinde, kişi sayısı, hava kalitesi değişkenleri farklılık gösteriyor. Bu da klima da verim düşüşüne sebep oluyor.

8-9 kişinin ortama yaydığı sıcaklık (kişi başı 37 derece) , ortama saldığı karbondioksit göz önüne alınınca, klima kendini kapatıp 2 kadehte bana koyun, ben çalışmıyorum bugün demiyorsa şükretmek lazım :) ortamda artan nem ve hava kalitesindeki kötülükten bahsetmiyorum bile.

Böyle bir ortamda normal koşullarda size 25 derecede otomatik fan hızında yetiyorken, duruma göre belki 20 derecede son fan hızında çalıştırmak bile yetmeyebilir.

Ortamın normale binmesi için zaman lazım
Helede çay zamanı nem havada uçuşur
kabalık olduğu esnada klima set değerini aşağı çekiyormusunuz ?

Arkadaşların dediği gibi bu durum normal aynı şeyi bende yaşıyorum

Bunu şöyle düşünün ortam normal ama bir anda kalabalık oldu o sırada o kalabalığın yaydığı sıcaklığın tavana ulaşması için zaman lazım sensör sıcaklığı algılayacakta klimanın kompresörü gazlayacak ve ortamın nemini alıp karşılamaya çalışacak.
Klima algılayıp gazlasa veya seti aşağı cekseniz bile nem atılıp normale binmesi biraz zaman alır.

Sizce de normal bir durum değil mi bu :)

20 metrekare odada 10 kişi olsa ben bile bunalırım. Normal şartlarda 20 metrekare bir alan için 12lik klima yeterli hatta duruma göre fazla bile olabilir. Bunun hesaplaması yapılırken Kişi sayısı, güneş gören cephe, camların büyüklüğü, ısı yalıtımı, hava kalitesi gibi birçok etken mevcut.

Sizin durumunuz özelinde, kişi sayısı, hava kalitesi değişkenleri farklılık gösteriyor. Bu da klima da verim düşüşüne sebep oluyor.

8-9 kişinin ortama yaydığı sıcaklık (kişi başı 37 derece) , ortama saldığı karbondioksit göz önüne alınınca, klima kendini kapatıp 2 kadehte bana koyun, ben çalışmıyorum bugün demiyorsa şükretmek lazım :) ortamda artan nem ve hava kalitesindeki kötülükten bahsetmiyorum bile.

Böyle bir ortamda normal koşullarda size 25 derecede otomatik fan hızında yetiyorken, duruma göre belki 20 derecede son fan hızında çalıştırmak bile yetmeyebilir.
Ağzina saglik diyebilir miyim👏👏😅

Her insan ortama yaklaşık 600 btu ek yük demek. Yaklaşık 5000 btu ek yük gelen bir ortamda 7000 btu bir klimanız varmış gibi düşünün. 😄

3 Damat eşleri ile 6 kisi
1kayinpeder eşi 2kisi
2 cocuk
1eniste ve eşi 2kisi
1dayi ve eşi 2kisi

Yani 13-14 kişiydik totalde 27m2 salon 12bin btu t-pro var, kapı acıkken derece hep artmaya basladi bende kapiyi kapali tutmalarini rica ettim sonra derece düsmeye basladi. Kapi kapaliyken 26.3 sabit kaldi ne terletiyor ne pisiririyordu ortasiydi. Kapi acikken 27.5 28 dereceleri gördük.

Yani şöyle ki diyelim misafirlerin gelmesi akşam 19:00 ise zaten öğlen 16:00 gibi açılmış oluyor klima. 24-25 derecelerde. O zaman ben 20’lere çekip kapıyı kapatsam çözülür mü bu iş

bahsettiğiniz kalabalık durum her gün olsa dediğiniz olurdu, ama arada sırada olan bir şey için yatırım yapmak uygun olmazdı.
ort. btu hesaplaması(1000*Oda mt2/2,2) yaparsak, 12000btu klima 20mt2 + 5 kişi ye yetmeli.

Yani şöyle ki diyelim misafirlerin gelmesi akşam 19:00 ise zaten öğlen 16:00 gibi açılmış oluyor klima. 24-25 derecelerde. O zaman ben 20’lere çekip kapıyı kapatsam çözülür mü bu iş
Doğrudur kapı kapanıcak sürekli açık kalmayacak fanı yüksekte tutarsinız. Sonra geri dönüşünüzü bekliyor oluruz 🤌👏

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri