- Marka Model Bilgisi
- Kaira
Oturma odam 20 metrekare 12 BTU kaira var. Normal zamanlar cok memnunum. Ama şöyle 8-9 kişi oturunca boğuluyor resmen. Soğutmamaya başlıyor. Neden böylr?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Gündüz mü aksam mi? Birde doğal olarak sıcak çay da vardir dogru mudur?Oturma odam 20 metrekare 12 BTU kaira var. Normal zamanlar cok memnunum. Ama şöyle 8-9 kişi oturunca boğuluyor resmen. Soğutmamaya başlıyor. Neden böylr?
Sizce de normal bir durum değil mi buOturma odam 20 metrekare 12 BTU kaira var. Normal zamanlar cok memnunum. Ama şöyle 8-9 kişi oturunca boğuluyor resmen. Soğutmamaya başlıyor. Neden böylr?
Ağzina saglik diyebilir miyimSizce de normal bir durum değil mi bu
20 metrekare odada 10 kişi olsa ben bile bunalırım. Normal şartlarda 20 metrekare bir alan için 12lik klima yeterli hatta duruma göre fazla bile olabilir. Bunun hesaplaması yapılırken Kişi sayısı, güneş gören cephe, camların büyüklüğü, ısı yalıtımı, hava kalitesi gibi birçok etken mevcut.
Sizin durumunuz özelinde, kişi sayısı, hava kalitesi değişkenleri farklılık gösteriyor. Bu da klima da verim düşüşüne sebep oluyor.
8-9 kişinin ortama yaydığı sıcaklık (kişi başı 37 derece) , ortama saldığı karbondioksit göz önüne alınınca, klima kendini kapatıp 2 kadehte bana koyun, ben çalışmıyorum bugün demiyorsa şükretmek lazımortamda artan nem ve hava kalitesindeki kötülükten bahsetmiyorum bile.
Böyle bir ortamda normal koşullarda size 25 derecede otomatik fan hızında yetiyorken, duruma göre belki 20 derecede son fan hızında çalıştırmak bile yetmeyebilir.
kalabalikken kapiyi kapali tuttunuz mu ?Haklısınız. Peki 12 yerine misal 24’lük olsaydı bunu daha iyi mi karşılardı?
Hayır hocam.kalabalikken kapiyi kapali tuttunuz mu ?
Her insan ortama yaklaşık 600 btu ek yük demek. Yaklaşık 5000 btu ek yük gelen bir ortamda 7000 btu bir klimanız varmış gibi düşünün.Oturma odam 20 metrekare 12 BTU kaira var. Normal zamanlar cok memnunum. Ama şöyle 8-9 kişi oturunca boğuluyor resmen. Soğutmamaya başlıyor. Neden böylr?
Tam bende aynısını yazıcaktımHer insan ortama yaklaşık 600 btu ek yük demek. Yaklaşık 5000 btu ek yük gelen bir ortamda 7000 btu bir klimanız varmış gibi düşünün.![]()

3 Damat eşleri ile 6 kisiHayır hocam.
E ben bunu bilsem 12 BTU’nun üstünü alırdım. Çünkü misafir odasında klima yok diye burada oturuyoruz. Nasıl yapalım? Değişmek mi lazımHer insan ortama yaklaşık 600 btu ek yük demek. Yaklaşık 5000 btu ek yük gelen bir ortamda 7000 btu bir klimanız varmış gibi düşünün.![]()
Bu seferde normal kullanımda sorun yaşarsınız sürekli kapanır açılır klima.E ben bunu bilsem 12 BTU’nun üstünü alırdım. Çünkü misafir odasında klima yok diye burada oturuyoruz. Nasıl yapalım? Değişmek mi lazım
Misafir geldiğinde, bu şekilde kalabalık bir ortam oluştuğunda ya da öncesinde dereceyi düşürüp dengeleme yapmayı deneyebilirsiniz.E ben bunu bilsem 12 BTU’nun üstünü alırdım. Çünkü misafir odasında klima yok diye burada oturuyoruz. Nasıl yapalım? Değişmek mi lazım
Doğrudur kapı kapanıcak sürekli açık kalmayacak fanı yüksekte tutarsinız. Sonra geri dönüşünüzü bekliyor oluruzYani şöyle ki diyelim misafirlerin gelmesi akşam 19:00 ise zaten öğlen 16:00 gibi açılmış oluyor klima. 24-25 derecelerde. O zaman ben 20’lere çekip kapıyı kapatsam çözülür mü bu iş
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.