Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru karelenme sorunu

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

maxud

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
daewoo 50dm54ur
selamlar. televizyonda görüntüde karelenme neden oluşur. bunun hakkında açıklayıcı bir bilgiye ulaşamadım. tv daewoo 50dm54ur. kartı modül ile kablo tv de kullanıyorum ve sinyal kalitesi ile seviyesi iyi durumda.

Selamlar

KabloTV de karelenme ancak soket bağlantılarında temassızlıkta karşılaştım.

Her kanalda karelenme yapmaz. Yüksek netlikteki kanallar arasında yaşanır. Başkent, Beykent gibi düşük netliklerde sorun yaşamıyorsunuzdur.

Bağlantı soketlerinde en ufak temasta düşüklük, karelenmeyi arttırır. F konnektör içinde tam yüzeyei saramama.

KabloTV panosundan çoğaltıcıya, evin içinde ek kablolarda bağlantı yerlerinden olabileceği gibi.

En çok TVye gelen kablosunun TV soketine dik gelip, kablonun ağırlığı ile aşağıya baskı yapması tam teması engelliyor.

eğer kabloda çok bükülme oluyorsa

580300554_.jpg

Duvar ile televziyon arasındaki ara kablonun bükülmesi.

Tesisatınızdan emin iseniz. KabloTVden ölçüm cihazı ile gelmelerini isteyin. (nedendir anlamam o cihaz atölyede durur) KabloTV panelinden ayar düğmesi ile istenen ölçüye getirirler.

Televizyonda kalite kontrol ettiğiniz yer Kablotv nin kontrol sinyalini karşılaştırı. Her kanal için yapmaz.

Birde yakın zamanda fazla kabloyu üst üste sardıysanız oda karelenme yapar.

Kablo tv deneme şansım hiç olmadı bir türlü denk gelemedik kendisi ile hep bir sokak veya cadde girdi aramıza :) amma velakin uydu kullanımında benzer sorunlar hep var özellikle kanal D yi senelerdir sorunlu hattı yeniledim tv kartı vardı uydu alıcısı aldım dahili uydu alıcılı tv aldım hatları değiştim (diğer odaya giden kabloyu kendi odama yönlendirdim) bana mısın demedi. Hal böyle olunca son çare bir bilene başvurdum lnb sağlam dedi çanak çok yukarıda bu nedenle dengesi çabuk bozuluyor yönde sapma buna bağlı sinyal kayıpları meydana gelir dedi, çanağın bağlı olduğu direği kısalttı yeni destek unsurları ekledi. Sonuç kanal d ve aynı frekansta yayın yapan diğer kanallar yine yoklar hatta bu ayın başlarında iki üç gün TRT kanalları yok oldu :) kışın alıştım da yazın olunca garipsiyor insan.

Çok uzman sayılmam ama bağlantı kaynaklı bir karelen me konnektör alıcıya bağlanırken fark ediliyor, yuvalar birbirini tam karşılamaz ve veya gevşek kalırsa ilk anlarda karelenmeler görünür kablo ucu kısa ise yada geride kalırsa sinyal gidiyor ve birde alıcının hassasiyeti konusu var vestel markasına pat diye oturttuğum kablo ucunu philipis te saç baş yolarak ayarlayabiliyorum :) keza LGde de çok uğraşmadan ayarlayabiliyorum. Bizzat evimde kullanmasam da kullanan yakınlarımın evlerinde gördüğüm kadarı ile kablo tv uydudan çok farklı değil :)

Bireysel candır gerisi heyecan tekil çanak alıp güzelce montajını yaptırıp kullanacaksın.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri