Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Kayseri Kaira Klima Montaj Deneyimi – Vakum Saati -1’e İnmedi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Corecheck38

Yeni Üye
Yeni Üye
IMG_1773.webp
Merhaba herkese, iyi forumlar.
Yaz dönemi yaklaşmasıyla birlikte montaj yoğunluğu başlamadan klima arayışına girdim. Daha önceden Adem Helvacı abinin içeriklerini sıkı takip ettiğim için model araştırırken yaklaşık 2 sene önce oturma odasına Kaira 9.000 BTU klima taktırmıştım. Memnun kaldığım için bu sefer de riske girmeden odam için 12.000 BTU’luk Kaira Plus modelini tercih ettim.

Odam yaklaşık 20 m², konum Kayseri.

Cihaz kısa sürede teslim edildi ancak montaj için daha önceki montajımı da yapan, forumda daha önce adı geçen Alemdar Isıtma Soğutma, şantiye yoğunluğu nedeniyle gelemeyince montajı AES Teknik Servis’e devretmek durumunda kaldık.

AES teknik servisden Ahmet ve Nisan usta montajı gerçekleştirdi. Servis kaydı oluşturulduktan sonra hızlı şekilde iletişime geçip randevu verdiler.

Boru mesafesinin kısa olması ve oda içinde tesisatın görünmemesi adına montajı pencerenin solundaki duvara yaptırmayı tercih ettim.

Duvar panç ile ve dışa doğru eğimli şekilde delindi. Klima boruları dış üniteye kadar dekoratif bant ile tamamen sarıldı, açıkta bakır boru bırakılmadı.
Dış ünite, pencere önündeki mantolamaya vida ile sabitlendi. Daha önceki montajda diğer usta risk almamak adına tij kullanmıştı. Bu montajda ise ustalar, vida tutmazsa tij kullandıklarını, aksi durumda tijin esneme yapabildiğini ve gerekmedikçe tercih etmediklerini belirttiler.

Artan bakır boru kesilmeyip dış ünitenin arkasına sarmal şekilde bırakıldı.

Gelelim benim için en kritik kısma: vakum işlemi. Daha önce Mitsubishi Electric taşeron montajında vakum yapılmaması nedeniyle sorun yaşamış biri olarak bu konuya özellikle dikkat ettim. Ayrıca Adem abinin vakumla ilgili anlattıklarını uzun süredir takip ediyorum.

Vakum sırasında servis portuna hortum bağlandı ve vakum cihazı çalıştırıldı. Ancak manometre değeri 0’da kaldı ve -1 bar seviyesine düşmedi. Buna rağmen ustalar vakumun çekildiğini belirttiler.

Toplamda yaklaşık 15 dakika vakumlama yapıldı. Ayrıca 5-10 dakikalık bir bekleme testi de yapılmadı.

Daha önce Alemdar Isıtma Soğutma’dan Yalçın usta vakum yaptığında saatin -1’e yaklaştığını bizzat gördüğümü de belirttim. Bu durumun cihazdan mı yoksa manometreden mi kaynaklı olabileceğini sorduğumda, saatin sağlıklı göstermediğini ve vakumun alındığını ifade ettiler.
Sonrasında gaz açıldı.

Genel olarak işçilik, düzen ve boru sarımı açısından temiz bir montaj yapıldı. Delik eğimi, tesisat ve uygulama kısmı başarılıydı. Ancak vakum sırasında saatin hiç düşmemesi ve bekleme testinin yapılmaması kafama takıldı.

Uzun kullanımda yaşadığım deneyimleri de ilerleyen süreçte paylaşacağım.

Bu vakum durumu sizce normal midir? Saat arızalı olabilir mi yoksa eksik bir işlem yapılmış olma ihtimali var mıdır? Görüşlerinizi merak ediyorum.

Vakum saati ile ilgili videoyu da ekliyorum.

72d544ae-5f10-4c2e-8f0e-fa3f545b3537.webp
IMG_1785.webp
IMG_1786.webp
IMG_1783.webp
IMG_1778.webp
IMG_1776.webp

@Adem Helvacı @İlteriş Yılmaz @NBKpro

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri