Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Klima 10 dakika da bir kapanıyor.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mertshk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

mertshk

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Airfel
Oda 17 m2, klima airfel 12000 btu gündüz sıcaklarda çok uzun calısıyor fakat güneş gittikten sonra 10 dakikada kendi kapatıyor ve 30 dakika sonra açıyor. Kullandığım derece 26 böyle olmaması için ne yapmam gerekir? Dereceyi dis ortam sıcaklığına göre sürekli ayarlamak mi gerekiyor acaba?

Daha düşük dereceleri deneyin 25, 24. Bu derecelerde üşürseniz veya sorun devam ederse kapıyı açık kullanıp tekrar sırayla 26, 25, 24 şeklinde deneyin belki sık dur kalkı önlemiş olursunuz, hem de fazla üşümeyebilirsiniz. Deneyip ideal kullanım şeklini bulmaktan başka çare yok. Deneyebilirsiniz yazdıklarımı sırayla. Eğer kiracıysanız ileriyi düşünerek aldıysanız neyse de, ev sahibiyseniz kapasite seçimi çok hatalı olmuş verimli kullanım açısından.

Daha düşük dereceleri deneyin 25, 24. Bu derecelerde üşürseniz veya sorun devam ederse kapıyı açık kullanıp tekrar sırayla 26, 25, 24 şeklinde deneyin belki sık dur kalkı önlemiş olursunuz, hem de fazla üşümeyebilirsiniz. Deneyip ideal kullanım şeklini bulmaktan başka çare yok. Deneyebilirsiniz yazdıklarımı sırayla. Eğer kiracıysanız ileriyi düşünerek aldıysanız neyse de, ev sahibiyseniz kapasite seçimi çok hatalı olmuş verimli kullanım açısından.
Kiraciyim hocam dediğiniz gibi derece düşürüp deneyeceğim olmazsa kapıyı açıcam artık çok teşekkürler

Şuan kapıyı açtım 26c ayarlı fan en yüksekte toplam Alan 30m2 yapıyor. Çok üst frekansta oldukça gürültülü calısıyor bakalım 24 saatin sonunda hala böyle mi çalışacak merakla bekliyorum.

Şuan kapıyı açtım 26c ayarlı fan en yüksekte toplam Alan 30m2 yapıyor. Çok üst frekansta oldukça gürültülü calısıyor bakalım 24 saatin sonunda hala böyle mi çalışacak merakla bekliyorum.
Fanı otomatik dereceyi de 25 yapıp denersen daha iyi olur. 30m2 de 12k btu için biraz fazla alan :hihi

Buzhane oldu 27 yaptım. ses kesildi gayet tatlı bir hava oldu yardımın için çok teşekkür ediyorum
Rica ederim. Eğer klimayı 7/24 kapatmadan kullanıyorsanız yarın falan diğer alanın soğukluğu iyice oturunca 27de de termostat sıklaşabilir, eğer öyle olursa dereceyi yine sırayla 26 ve 25e düşürerek denersiniz, O zaman ortam sıcaklığı oturacağı için klima yine kendini kısar ve bu kadar üşütmez. ( Tahminim böyle olma ihtimali yüksek. Çünkü bu denemenizde diğer taraf sıcak olduğu için klima algılayıp anlık yüksek frekansta çalıştı 10 derecenin altında hava üflediğinden dolayı üşüdünüz.)

Yok eğer ihtiyaç oldukça aç kapa şeklinde kullanıyorsanız zaten yine 27 de devam edersiniz.

Rica ederim. Eğer klimayı 7/24 kapatmadan kullanıyorsanız yarın falan diğer alanın soğukluğu iyice oturunca 27de de termostat sıklaşabilir, eğer öyle olursa dereceyi yine sırayla 26 ve 25e düşürerek denersiniz, O zaman ortam sıcaklığı oturacağı için klima yine kendini kısar ve bu kadar üşütmez. ( Tahminim böyle olma ihtimali yüksek. Çünkü bu denemenizde diğer taraf sıcak olduğu için klima algılayıp anlık yüksek frekansta çalıştı 10 derecenin altında hava üflediğinden dolayı üşüdünüz.)

Yok eğer ihtiyaç oldukça aç kapa şeklinde kullanıyorsanız zaten yine 27 de devam edersiniz.
7/24 kullanıyorum bakalım duruma göre dediğiniz gibi yapicam. Diğer türlü bir üşütuyordu bir terletiyordu böyle baya iyi oldu.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri