Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi KLİMA DEĞİL MOBİL KLİMA :)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Furkan Bozkurt

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
5.000-8.000
Marka Model Bilgisi
FİYAT / PERFORMANS
Herkese Merhaba
Mevsim malumunuz yaz ve bu yaz biraz sıcak başladı. Foruma baktığımda herkes klima satın alma önerili konu açmış ama benim durum biraz farklı evimde klima koyacak yer yok. Hadi klima koydum motorunu koyacak cephem yok. Bu sebepten dolayı mobil klima almayı düşünüyorum. Kullananlar ya da kullanana denk gelenler bana artılarını eksilerini anlatabilir mi? Şimdiden teşekkürler

Herkese Merhaba
Mevsim malumunuz yaz ve bu yaz biraz sıcak başladı. Foruma baktığımda herkes klima satın alma önerili konu açmış ama benim durum biraz farklı evimde klima koyacak yer yok. Hadi klima koydum motorunu koyacak cephem yok. Bu sebepten dolayı mobil klima almayı düşünüyorum. Kullananlar ya da kullanana denk gelenler bana artılarını eksilerini anlatabilir mi? Şimdiden teşekkürler
Ancak sizinki gibi durumlarda tercih edilebilir sanırım çünkü normal klimalara göre eksileri çok.

Dış ünite içinde olduğu için ses sorunu var.

Dış üniteyi soğutmak için ortamdaki soğutulmuş havayı çekerek sıcak hava borusundan atıyor dolayısıyla bir yandan soguturken bir yandan da atıyor :) Bunun bir sonucu olarak da odanın kapısının altından mecburen diğer taraftaki sıcak havayı da soğutulmuş ortama çekmiş oluyor.

Pencereye sıcak hava tahliye kanalı için aparat yardımıyla montaj ve kötü görüntü.

Yoğuşma suyu için sürekli kap kontrolü de gerekiyor galiba.

Fiyat olarak da yarı fiyatı olsa hadi biraz olsun değer bari diyeceğim ama en ucuz klimadan bile pahalı oluyorlar çoğu zaman. Anca mecburiyette alınabilir yoksa verimsiz cihazlar normal klimalara göre, muhtemelen elektrik tüketimleri de daha fazladır.

Artıları, servis montajıyla uğraştırmıyor, vakum yaptı mı, takozları, drenaj hortumunu taktı mı derdi yok. İstenen odada kullanılabilir.

Düzenleme:
Bütçe mobil klima için çok düşük şimdi yazdıktan sonra farkettim siz şu mobil klima görünümlü serinletici veya vantilatörlerden bahsediyorsunuz. Bu bahsettiğim gerçek mobil klimalar en az 20-25k.

Sulu serinleticilere bulaşmayın su buharlaşır nemi artırır daha da bunaltırlar, siz düz vantilatör alabilirsiniz bu bütçede. Yaklaşık 5k fiyatta olan Mı vantilatör öneririm sessiz ve fonksiyonludur.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ancak sizinki gibi durumlarda tercih edilebilir sanırım çünkü normal klimalara göre eksileri çok.

Dış ünite içinde olduğu için ses sorunu var.

Dış üniteyi soğutmak için ortamdaki soğutulmuş havayı çekerek sıcak hava borusundan atıyor dolayısıyla bir yandan soguturken bir yandan da atıyor :) Bunun bir sonucu olarak da odanın kapısının altından mecburen diğer taraftaki sıcak havayı da soğutulmuş ortama çekmiş oluyor.

Pencereye sıcak hava tahliye kanalı için aparat yardımıyla montaj ve kötü görüntü.

Yoğuşma suyu için sürekli kap kontrolü de gerekiyor galiba.

Fiyat olarak da yarı fiyatı olsa hadi biraz olsun değer bari diyeceğim ama en ucuz klimadan bile pahalı oluyorlar çoğu zaman. Anca mecburiyette alınabilir yoksa verimsiz cihazlar normal klimalara göre, muhtemelen elektrik tüketimleri de daha fazladır.

Artıları, servis montajıyla uğraştırmıyor, vakum yaptı mı, takozları, drenaj hortumunu taktı mı derdi yok. İstenen odada kullanılabilir.

Düzenleme:
Bütçe mobil klima için çok düşük şimdi yazdıktan sonra farkettim siz şu mobil klima görünümlü serinletici veya vantilatörlerden bahsediyorsunuz. Bu bahsettiğim gerçek mobil klimalar en az 20-25k.

Sulu serinleticilere bulaşmayın su buharlaşır nemi artırır daha da bunaltırlar, siz düz vantilatör alabilirsiniz bu bütçede. Yaklaşık 5k fiyatta olan Mı vantilatör öneririm sessiz ve fonksiyonludur.
Ellerinize sağlık :ok

Teşekkür ederim ilginiz için aslında kafamda

HONEYWELL CL15AE Evaporatif Hava Soğutucu

Bu ve buna benzer ürün var. Mobil klima diye bahsettiğim buydu orada hata yapmış olabilirim. Fiyat konusuda belki örnekteki fiyattan daha düşük ve daha kaliteli bir ürün önerilir diye düşündüm.
Evet tahmin ettiğim ve yazdığım türde bı ürün bu. Ürünün yorumunda bahsettiğim nem sorununu yazmış biri. Bu yüzden normal vantilatörden daha dezavantajlı oluyor bu ürün. Bunun tam karşısında yakınına oturursanız anca vantilatör etkisi alabilirsiniz belki ama vantilatör her yere etki edebiliyor en azından. Kısaca ortamı soğutma özelliği yok aksine nemi artırıyor.

Evet tahmin ettiğim ve yazdığım türde bı ürün bu. Ürünün yorumunda bahsettiğim nem sorununu yazmış biri. Bu yüzden normal vantilatörden daha dezavantajlı oluyor bu ürün. Bunun tam karşısında yakınına oturursanız anca vantilatör etkisi alabilirsiniz belki ama vantilatör her yere etki edebiliyor en azından. Kısaca ortamı soğutma özelliği yok aksine nemi artırıyor.
Tacirler her konuda mutlaka şanslarını deniyorlar :)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri