Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Diğer Sorular Klima dış ünite yaz-kış güneş görmesi-görmemesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan grave
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

grave

Meraklı
Meraklı
Merhaba arkadaşlar; klima dış ünitesinin yaz aylarında güneş görmesi tüketimi çok ciddi arttırdığının farkındayım fakat;

Kış ayı geldiğinde klima dış ünitesinin güneş görmesi tüketimi düşürür mü artırır mı yoksa aynı mı kalır? aynı kalır derken kışın gölgede kalmasıyla güneşte kalması arasında ne gibi fark olur?

Mantıken düşürmesi gerekiyor ama bilmiyorum

Şartları ne kadar zorlaştırırsaniz o kadar fazla tüketir yaz içinde aynı kış içinde aynı,yeriniz müsait değilse mecburen en sağlıklı olan seçim klimanın hava sirkülasyonu rahat yapacağı sağlam duracağı bir yer olması çatıda dahi duruyor olsa
(Kapalı balkon, klimanin dış ünite saran hava almasını zorlaştıran kutu gibi panel vb. Şeylerden kaçınılmalı)

Benim klimanın biri güney cephe dış duvarda takılı.Yazları güneş ışığını direk görmesinden dolayı,geçtiğimiz yaz klimanın üzerine yan yana 2 adet plastik laminant parke bağladım.Kışın yağmurdan,yazın direkt güneş ışığından koruyor.Bayağı faydası oldu.

Şartları ne kadar zorlaştırırsaniz o kadar fazla tüketir yaz içinde aynı kış içinde aynı,yeriniz müsait değilse mecburen en sağlıklı olan seçim klimanın hava sirkülasyonu rahat yapacağı sağlam duracağı bir yer olması çatıda dahi duruyor olsa
(Kapalı balkon, klimanin dış ünite saran hava almasını zorlaştıran kutu gibi panel vb. Şeylerden kaçınılmalı)
hocam balkon açık herhangi bir kaplama mevcut değil dediğinizi anladım son zamanlarda herkes cam kaplıyor fakat balkonda yere koymayı düşünüyorum yukarı monte etmek yerine en azından dış ünite temizliğini yaparken daha kolay olacağını düşünüyorum balkonun ölçüsü 4 metreye 1-1.2 metre civarında uzun ama pek geniş değil sorun olur mu acaba?

hocam balkon açık herhangi bir kaplama mevcut değil dediğinizi anladım son zamanlarda herkes cam kaplıyor fakat balkonda yere koymayı düşünüyorum yukarı monte etmek yerine en azından dış ünite temizliğini yaparken daha kolay olacağını düşünüyorum balkonun ölçüsü 4 metreye 1-1.2 metre civarında uzun ama pek geniş değil sorun olur mu acaba?
Dış ünite arka kondenser bölümünden Güneş almadığı sürece bir zararı olmaz
Yerde olursa duvardan gelen titreşim sesini önlemiş olursunuz sıkıntı olmaz hatta daha iyi olur

Kışın güneşin tüketime faydası olur fakat kış güneşi yaz güneşi gibi uzun süreli ve yakıcı olmadığı için kışın vereceği kazanç ihmal edilebilir diye düşünüyorum. Klima sadece kışın kullanılacaksa güneşe koyulabilir ama yaz ve kış kullanılacaksa güneşe koymak bence mantıklı olmaz. Ayrıca güneş yazın aşırı ısınmaya neden olabileceği için dikkat etmekte fayda var eğer yanlış hatırlamıyorsam klimamın kullanma klavuzunda eğer dış ünite aşırı ısınırsa klima kendini korumak için kapalı olsa bile dış ünite fanını çalıştırabilir diyordu. Yani yazın hava sıcakken ve dış ünite güneş görüyorken klima kullanılmasa bile şalteri açık tutmak bu açıdan fayda sağlayabilir.

Son düzenleme:
Yerde olursa duvardan gelen titreşim sesini önlemiş olursunuz sıkıntı olmaz hatta daha iyi olur
Evet yere koymak mantıklı geliyor, balkonu tozlandığı zaman daha doğrusu yıkacağım zaman balkonu, yıkarken dikkat etmem gerekiyor umarım dış ünitesine su çarpıp paslanma yapmaz. Onun dışında temizliği daha kolay olur dış ünitenin hemen yerde olacağı için ama yerden de ödün vermem gerekecek balkon 4x1 metre çünkü. Bakalım ürünü almadan önce yetkili servise keşifte yaptıracağım.

Kışın güneşin tüketime faydası olur fakat kış güneşi yaz güneşi gibi uzun süreli ve yakıcı olmadığı için kışın vereceği kazanç ihmal edilebilir diye düşünüyorum. Klima sadece kışın kullanılacaksa güneşe koyulabilir ama yaz ve kış kullanılacaksa güneşe koymak bence mantıklı olmaz. Ayrıca güneş yazın aşırı ısınmaya neden olabileceği için dikkat etmekte fayda var eğer yanlış hatırlamıyorsam klimamın kullanma klavuzunda eğer dış ünite aşırı ısınırsa klima kendini korumak için kapalı olsa bile dış ünite fanını çalıştırabilir diyordu. Yani yazın hava sıcakken ve dış ünite güneş görüyorken klima kullanılmasa bile şalteri açık tutmak bu açıdan fayda sağlayabilir.
Haklısınız hocam kışın kullanır mıyım evin dışı mantolu sanırım taş yünü muhtemelen doğalgaz ile hafif destekli kullanabilirim klimayı örneğin doğalgaz ile 20-21 derecelerde kullanıp oda ısısını 25 derece ortalama tutmak mantıklı geliyor o da artık kışın test edebileceğim bir olay olacak :)

Haklısınız hocam kışın kullanır mıyım evin dışı mantolu sanırım taş yünü muhtemelen doğalgaz ile hafif destekli kullanabilirim klimayı örneğin doğalgaz ile 20-21 derecelerde kullanıp oda ısısını 25 derece ortalama tutmak mantıklı geliyor o da artık kışın test edebileceğim bir olay olacak :)
20-21 derece derken bütün evi o seviyede tutarken sık kullandığım odayı 24-25 yapmak için hafif bir klima desteğini test edeceğim

Hocam arka kondenser bölümünden değil de ön taraftan güneş görebilir bu klimanın tüketeceği enerjiyi artırır mı peki? yazın yaşadığım yer inanılmaz sıcak, bazen türkiye rekorları kırılıyor bazen değil çoğu zaman kırılıyor diyebilirim. ve nem yazın %3-5 oranında çok kuru bir hava oluyor yazın şimdi bu değerleri göz önünde bulundurunca ön tarafının bile güneş görmemesi çok iyi olur diye düşünüyorum

Hocam arka kondenser bölümünden değil de ön taraftan güneş görebilir bu klimanın tüketeceği enerjiyi artırır mı peki? yazın yaşadığım yer inanılmaz sıcak, bazen türkiye rekorları kırılıyor bazen değil çoğu zaman kırılıyor diyebilirim. ve nem yazın %3-5 oranında çok kuru bir hava oluyor yazın şimdi bu değerleri göz önünde bulundurunca ön tarafının bile güneş görmemesi çok iyi olur diye düşünüyorum
Evet Güneş gören dış ünite ile gölgede duran dış ünite arasında şartlarin zorluğundan dolayı illaki fark olur ama siz dış ünite rahat nefes alıp vereceği şekilde bunu sağlayabilirsiniz tabiki daha iyi olur

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri