Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Soru Cevap Klima gaz kaçağı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ali01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ali01

Yeni Üye
Yeni Üye
Hayırlı günler değerli forum üyeleri.

Gree marka Yeni klima aldım eski klimamda gree marka onu da yatak odasına taktırmak için servisle konuştuğumda belirli bir ücret karşılığında takacaklarını söylediler. Gelip klimaları taktılar ve bağlantı kablosuyla klimaları kontrol ettiler. elektrik bağlantısını yapamayacaklarını elektrikçi çağırmam gerektiğini söylediler tamam dedim ertesi gün elektrikçi çağırdım yeni klimaya bağlantıyı yaptı sıkıntı yok yalnız eski klima için daha üniteye motora dokunmadan elektrik kablosunu duvardaki delikten geçirirken klima bağlantı yerinden fıslama sesi geldi bunu üzerine video çektim klimacıya attım elektrikçiden kaynaklı dedi sen elektriği bağlat ben gelip bakarım dedi ama kesin sorunun kendiyle alakalı olmadığını söyleyecek.

Sormak istediğim bununla alakalı gaz ücreti talep edebilir mi daha klimayı çalıştırmadım olay güzümün önünde oldu elektrikçi klima borusuna bir müdahale yapmadı delikte boşluk var zorlayacak bir durum yok çok çok eli değmiştir. Kuzenim bağlantı sırasında evdeydi söylediğine göre çırak ünite ile boruyu bağlarken tam oturtamamış daha sonrasında oturtup vidayı sıkmış kuzenimde sağlam oldu mu deyince biraz daha sıkmış. Acaba çok sıkmaktan bağlantı yeri zorlanmış en ufak dokunmada kaçak meydana gelmiş olabilir mi

Bu konuda ne yapabilirim fikirleriniz benim için önemli.

Şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

• MVIMG_20250617_134146.webp
    MVIMG_20250617_134146.webp
    25.6 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG-20250617-WA0028.webp
    IMG-20250617-WA0028.webp
    27.7 KB · Görüntüleme: 13
Hayırlı günler değerli forum üyeleri.

Gree marka Yeni klima aldım eski klimamda gree marka onu da yatak odasına taktırmak için servisle konuştuğumda belirli bir ücret karşılığında takacaklarını söylediler. Gelip klimaları taktılar ve bağlantı kablosuyla klimaları kontrol ettiler. elektrik bağlantısını yapamayacaklarını elektrikçi çağırmam gerektiğini söylediler tamam dedim ertesi gün elektrikçi çağırdım yeni klimaya bağlantıyı yaptı sıkıntı yok yalnız eski klima için daha üniteye motora dokunmadan elektrik kablosunu duvardaki delikten geçirirken klima bağlantı yerinden fıslama sesi geldi bunu üzerine video çektim klimacıya attım elektrikçiden kaynaklı dedi sen elektriği bağlat ben gelip bakarım dedi ama kesin sorunun kendiyle alakalı olmadığını söyleyecek.

Sormak istediğim bununla alakalı gaz ücreti talep edebilir mi daha klimayı çalıştırmadım olay güzümün önünde oldu elektrikçi klima borusuna bir müdahale yapmadı delikte boşluk var zorlayacak bir durum yok çok çok eli değmiştir. Kuzenim bağlantı sırasında evdeydi söylediğine göre çırak ünite ile boruyu bağlarken tam oturtamamış daha sonrasında oturtup vidayı sıkmış kuzenimde sağlam oldu mu deyince biraz daha sıkmış. Acaba çok sıkmaktan bağlantı yeri zorlanmış en ufak dokunmada kaçak meydana gelmiş olabilir mi

Bu konuda ne yapabilirim fikirleriniz benim için önemli.

Şimdiden teşekkürler

O adam beleş gaz basmaz.

Yok ya elektrikçinin suçu yok benim dış ünite plastik takozlarını takmamışlardı, ben normal kullandım klimayı birkaç hafta sonra çağırdım geldi dış üniteyi en az 10 cm sağdan soldan iki taraftan da baya kaldırıp kastırarak taktı takozlarını hiçbirşey olmadı. Keşke elektrikçi yaptıktan sonra oldu demeseydiniz, eğer demediyseniz söylemeyin gelsin yapsın kabul de etmeyin. Elektrikçi boruların rekorlarını gevsetecek halı yok ya nasıl sebep olsun.

Yok ya elektrikçinin suçu yok benim dış ünite plastik takozlarını takmamışlardı, ben normal kullandım klimayı birkaç hafta sonra çağırdım geldi dış üniteyi en az 10 cm sağdan soldan iki taraftan da baya kaldırıp kastırarak taktı takozlarını hiçbirşey olmadı. Keşke elektrikçi yaptıktan sonra oldu demeseydiniz, eğer demediyseniz söylemeyin gelsin yapsın kabul de etmeyin. Elektrikçi boruların rekorlarını gevsetecek halı yok ya nasıl sebep olsun.
Valla hocam anlamadım bende.
sonuçta sarılı çekilmiş boru. Ki servisçi kendi söylemişti elektrikçinin boruyla işi yok gelsin kabloyu çeksin diye.zaten daha elektrikçi hattı çekmeden direk aradım videosunu attım bakalım birazdan gelecek hayırlısı artık

Bu kadar basit mi yani klima hortumuna değince gaz kaçağı mı olur sonuçta boruyu bükme yok. ki elektrikçinin boruyla işi de yok sadece delikten kabloyu geçirdi.
Misal veriyorum klima borusu tozlandı silmeyecekmiyiz yaninboruya dokunmayacak mıyız😏
Merhabalar, klimaların kurulumunda vakum yapıldı mı? Her iki cihaz için de soruyorum. Bir de durumu Gree'nin müşteri hizmetlerine bildirirseniz daha iyi olur. En azından yapılan eksik veya hatalı işlerden merkezin de haberi olur.

Son düzenleme:
Merhabalar, klimaların kurulumunda vakum yapıldı mı? Her iki cihaz için de soruyorum. Bir de durumu Gree'nin müşteri hizmetlerine bildirirseniz daha iyi olur. En azından yapılan eksik veya hatalı işlerden merkezin de haberi olur.
Öncelikle alakanızdan dolayı teşekkür ederim Evet hocam vakum yapıldı. Servis geldi elektrikçiye bahane bulur gibi yaptı ama bağlantıyı yaparken fazla sıktığını söyleyince birşey demedi zaten borunun sargısını açtığında boru direk çıktı. Tekrar bağlayıp vakum yapıldı gaz basıldı ücret de talep etmediler

Öncelikle alakanızdan dolayı teşekkür ederim Evet hocam vakum yapıldı. Servis geldi elektrikçiye bahane bulur gibi yaptı ama bağlantıyı yaparken fazla sıktığını söyleyince birşey demedi zaten borunun sargısını açtığında boru direk çıktı. Tekrar bağlayıp vakum yapıldı gaz basıldı ücret de talep etmediler
Sorunun kısa sürede ve itirazsız şekilde çözülmesi sizin adınıza sevindirici bir gelişme. Umarım tekrarı yaşanmaz. Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle...

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri