Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Klima kullanım ve enerji tüketimi hakkında

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

irfanbora

Araştırmacı
Araştırmacı
Marka Model Bilgisi
Tcl Elite 12btu
Merhaba,

Klima kullanım konusunda maksimum verim ve minumum enerji serfiyatı mottosuyla klimada bulunan bir takım özelliklerin ve kullanımların enerji olarak bizi ne şekilde etkilediğini merak ediyorum.

1-Fan hızı tüketimi ne denli etkiler ve turbo değil fakat genelde en yüksek fan hızında kullanmak daha mı avantajlıdır ?
2- Eco mod gerçekten eco mudur yoksa ismimi ecodur ?
3- Yazın 3 ay boyunca 7/24 açık olacak bir klima için kullanım şekli ne gibi olmalıdır ?

Not: TCL Elite 12btu klima sahibiyim.

Bu vesileyle hep birlikte bir beyin fırtınası yapmış olalım.

Teşekkürler.

Merhaba,

Klima kullanım konusunda maksimum verim ve minumum enerji serfiyatı mottosuyla klimada bulunan bir takım özelliklerin ve kullanımların enerji olarak bizi ne şekilde etkilediğini merak ediyorum.

1-Fan hızı tüketimi ne denli etkiler ve turbo değil fakat genelde en yüksek fan hızında kullanmak daha mı avantajlıdır ?
3- Yazın 3 ay boyunca 7/24 açık olacak bir klima için kullanım şekli ne gibi olmalıdır ?

Teşekkürler.
Forumda edindiğim bilgiler ışığında cevap vermeye çalışayım.
1. Fan hızı özellikle ısıtmada en yüksek ayarda olmalı çünkü düşük fan hızında iç ortam ve dış ortam arasında ki ısı farkı azalacak ve komprasör frekans yükseltip daha fazla elektrik harcayacak. Bununla ilgili Adem abinin yorumu vardı bir konuda.
2. Eco mod akşam, gece tüketimi düşürüyor ancak öğlen vakti heleki eviniz güneş alır ve çatı katısnızdır klima kendini kısmaya çalışacağı için zararı olabilir bununla ilgili daha bilgili arkadaşlarım yorum yapacaktır.
3. Olarak İdeal kullanım klimanın 7/24 esaslı 25 - 26 decede sürekli açık kalıp odanın kütle ısısını düşürmesidir ancak burada yine klima gücü, evinizin güneş görmesi, çatı katı olması ve yalıtımı gibi faktörler öne çıkacaktır.

Ben Eco Mod hakkında resimli bir örnekleme yapayım yorumu size bırakayım;

25 Derece Set Normal Mod
25 Set.jpg

25 Set 1.jpg

25 Derece Set ECOO Mod

Eco 25.jpeg

Eco 25 1.jpeg

23 Derece Set Eco Mod
Exo 23.jpg

Eco 23 1.jpg

Ben bu şartlarda artık eco mod kullanmıyorum çünkü 23 Eco mod 25 derece normal mod'a yakın bir performans veriyor. Fan hızı meselesine gelirsek Fujitsu klima özünden konuşursam fan düştükçe yakıt ve kima performansı düşüyor fan arttıkça yakıt ve klima performansı artıyor. Yatak odasında kullanmama rağmen otomatik fanda kullanmak zorunda kalıyorum çünkü sessiz modda klima çok düşük amperde çalıştığı için rahatsız edici bir ortam sıcaklığı oluşuyor.

Merhaba,

Teşekkürler.
1-Genelde fan hızı yükseldikçe enerji tüketimi düşer.
2-Eco mod genelde sadece ismi ecodur
3-Set 26 da oda kapısı kapalı klima kanadı yukarı bakacak şekilde

Ben cihaz aldim ölçüm için fakat ne yalan soylim bilerek bağlamiyorum neden der iseniz bu sıcaklara feda olsun yaksın ama benim motivasyon ve stresimi artirmasin sağlıgimi parayla alamam o yuzden hiç ölçüm yapma geregi duymuyorum 😅
Hocam bir ara deneyinde aydınlatın bizi. Bende açıkçası yakarsa yaksın yeter ki işlevini iyi yapsın modundayım ama bilerek hareket etmekte ayrı bir keyif olur

1-Genelde fan hızı yükseldikçe enerji tüketimi düşer.
2-Eco mod genelde sadece ismi ecodur
3-Set 26 da oda kapısı kapalı klima kanadı yukarı bakacak şekilde

Kime göre hangi klimaya göre 😀Benim klima fan düştükçe tüketim düşüyor 😀😀
Anlık bir düşüş görmüşsündür abi genelde öyle olmaz mantıken zaten klima fanını düşürdüğünde içerisi daha uzun sürede soğuyup ısıyacağı için tüketim artar fan yükseldikçe daha hızlı soğuyup ısınacağı için tüketim düşer :)

Anlık bir düşüş görmüşsündür abi genelde öyle olmaz mantıken zaten klima fanını düşürdüğünde içerisi daha uzun sürede soğuyup ısıyacağı için tüketim artar fan yükseldikçe daha hızlı soğuyup ısınacağı için tüketim düşer :)
Anlık düşüş değil Remzi benim klima fana göre çalışıyor. 1 kademe standrt bir watt aralığı örnek 180 200 watt 2. Kademe 280 300 watt gibi kademe artarsa watt artıyor düşerse watt düşüyor. İstersen 18 derece setle 1 kademeye aldığında 180 200 watt arasında oynuyor sabit 24 saat aç istersen. 😀

@REMZİ96 sen böyle bir tüketim değeri gördünmü hiç hayatında?
Screenshot_20240723_231222_com.tplink.iot.jpg

Saat 23:00 den sabah 07:50 ye kadar çektiği güç hep 100 watt larda.

bu klima başka iklimlere göre ayarlı gibi birşey şuan.
parametre ile ayarları değişiyor yani normal bir klima gibi davranmıyo.
Normalde bizim klimalarda işler senin dediğin şekilde işliyor ama bunda öyle değil.

Ekli dosyalar

• IMG_9334.png
    IMG_9334.png
    93.4 KB · Görüntüleme: 28
bu klima başka iklimlere göre ayarlı gibi birşey şuan.
parametre ile ayarları değişiyor yani normal bir klima gibi davranmıyo.
Normalde bizim klimalarda işler senin dediğin şekilde işliyor ama bunda öyle değil.
Valla benim prizde ölçüm cihazı vb olmadığı için gelen faturaya göre bir çıkarım yapacağım 😅 Genellikle yüksek fan hızı, 26 derecede 20 saat sürelerinde bir fiil açık kullanıyorum. Kapı pencere açınca havalandırmak için o sıra 22-23 bandına çekiyorum. Bakalım ne olacak 🤔

Valla benim prizde ölçüm cihazı vb olmadığı için gelen faturaya göre bir çıkarım yapacağım 😅 Genellikle yüksek fan hızı, 26 derecede 20 saat sürelerinde bir fiil açık kullanıyorum. Kapı pencere açınca havalandırmak için o sıra 22-23 bandına çekiyorum. Bakalım ne olacak 🤔
Abi 4 saat neden kapatıyorsun ki ?

Anlık düşüş değil Remzi benim klima fana göre çalışıyor. 1 kademe standrt bir watt aralığı örnek 180 200 watt 2. Kademe 280 300 watt gibi kademe artarsa watt artıyor düşerse watt düşüyor. İstersen 18 derece setle 1 kademeye aldığında 180 200 watt arasında oynuyor sabit 24 saat aç istersen. 😀
Pek verimli olmuyordur diye tahmin ediyorum abi öyle kullanınca neden böyle yaptın neyi test ediyorsun :)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri