Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Çözüldü Klima Montajı - Tesisat Sorunları Hk.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Melrock
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Melrock

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
30000
Marka Model Bilgisi
Midea
Merhabalar,
Kentsel dönüşümden bitmek üzere olan evimizde salona 12.000btu klima taktırmayı düşünüyoruz. salon 25m2. Müteahhidin çektiği sıva altı klima tesisatı mevcut. 2 gün önce başka bir daireye montaja gelen arçelik klima servisini görünce daireye götürüp gösterdim. tesisata bakıp birkaç olumsuzluk söyledi. açıkçası altyapısı da hazır yeni dairede hayaller kurarken moralim bozuldu.
İlk olarak kablonun 3x2.5 olduğunu ancak yeni klimaların 4'lü kablo olduğunu belirtti. o ilk sorun. 3'lü kablo artık çok az birkaç marka/modelde varmış.
İkinci olarak bakır borunun 18.000btu'ya göre kalın takıldığını ve 12.000'e uymayacağını , bunun için çevirici kullanılabileceğini söyledi.
Son olarak da klima için düşünülen yerin konumunun uymadığını, tesisatın sağda olması gerektiğini (sebebini anlattı ancak tam anlayamadım), bu sebepten klimanın sağa takılarak tesisatın soldan gelmesinin sağlanması gerektiğini söyledi. ancak dediği yer asansörün taşıyıcı beton duvarı ve oraya takılsa bile tesisat kablo/boruları iç üniteye kadar açıkta kalmış olacak.
Gerek kablo ve tesisatın resimlerini gerekse iç ünite konum resmini paylaşıyorum. sizce servisin dediği gibi tüm olumsuzluklar mevcut mu yoksa gidip gönül rahatlığı ile bir Midea Extrem Save yada benzer ayarda başka bir marka/model alabilir miyim ?

Ekli dosyalar

• IMG20241012100011.jpg
    IMG20241012100011.jpg
    35.5 KB · Görüntüleme: 76
  • IMG20241012095933.jpg
    IMG20241012095933.jpg
    89 KB · Görüntüleme: 58
  • IMG20241012095907.jpg
    IMG20241012095907.jpg
    64.6 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG20241012095950.jpg
    IMG20241012095950.jpg
    59.1 KB · Görüntüleme: 60
  • Ic_Unite_Konum.jpg
    Ic_Unite_Konum.jpg
    97.9 KB · Görüntüleme: 75

Çözüldü Klima Montajı - Tesisat Sorunları Hk.

Adem hocam İstanbul'da İsmail bey ile görüştük. kendisi eve de gelip inceledi. neticesinde biraz kırma/dökme biraz da tesisat çekme işi çıkacak olmasına rağmen sağlıklı bir şekilde montajı yapabileceklerini belirtti. bende hem salon hem de yatak odasına olmak üzere 2 adet 12.000 btu midea extreme save kurulumu için el sıkıştım. bir aksilik olmaz ise Perşembe günü montaja gelecekler. Hem ilgili ve yardımınız hem de işini bilen böyle üzgün insanlarla tanışmamıza vesile olduğunuz için çok teşekkürler.
Hakikaten tesisatı çeken tam bir beyinsizmiş. Müteahhitler eskiden uydu sistemlerini verdiklerinde de itiraz ederdik, şimdi klima tesisatlarını bile elektrikçilere çektirtiyorlar artık. Sonuç ortadan.

Biz aradaki habeleşme kablosunun 5x1,5 olması gerektiğini bile tartışırken adamlar 3x çekmişler.

25m2 alan için 1/4 - 1/2 boruya mı, kabloya mı, tesisatın çekiliş şekline mi hangi birine odaklanalım ki şimdi?

Baktım göremedim ama il ilçe bilgisi nedir?

Hakikaten tesisatı çeken tam bir beyinsizmiş. Müteahhitler eskiden uydu sistemlerini verdiklerinde de itiraz ederdik, şimdi klima tesisatlarını bile elektrikçilere çektirtiyorlar artık. Sonuç ortadan.

Biz aradaki habeleşme kablosunun 5x1,5 olması gerektiğini bile tartışırken adamlar 3x çekmişler.

25m2 alan için 1/4 - 1/2 boruya mı, kabloya mı, tesisatın çekiliş şekline mi hangi birine odaklanalım ki şimdi?

Baktım göremedim ama il ilçe bilgisi nedir?
Bina İstanbul / Kadıköy'de. Salon Kuzey ve Doğu cephelerine bakıyor diyebilirim.
Dış Ünite ve gömülü tesisatın geldiği yol da bu şekilde

Ekli dosyalar

• Tesisat_Yolu.jpg
    Tesisat_Yolu.jpg
    235 KB · Görüntüleme: 33
2.5'luk kablo yerine 1.52luk kablo yeterli olur mu acaba?
3x2.5 kablo ile 4x1.5 kabloların dış çapları aynı gibi gözüküyor. Hatta bir tık daha bile küçük. 3'lü kablo çekip çıkarılırken yerine 4'lü kablo geçirilebilir mi acaba?

Bina İstanbul / Kadıköy'de. Salon Kuzey ve Doğu cephelerine bakıyor diyebilirim.
Dış Ünite ve gömülü tesisatın geldiği yol da bu şekilde
Buna alternatif bazı çözümler üretilebilir, aklıma gelen bazı şeyler olmakla birlikte biraz beklemede kalın lütfen, bazı görüşmeler yapayım bununla ilgili :)

Şimdi birkaç ustam ile görüştüm, siz lütfen +90 535 387 72 29 numaradan İsmail Bey'e ulaşın ve benim selamımı iletin zaten anlattım sizin konuyu kendisine. 12 lik klimanın oraya uygun şekilde montajı için size gerekli bilgileri aktaracak :ok

Şimdi birkaç ustam ile görüştüm, siz lütfen +90 535 387 72 29 numaradan İsmail Bey'e ulaşın ve benim selamımı iletin zaten anlattım sizin konuyu kendisine. 12 lik klimanın oraya uygun şekilde montajı için size gerekli bilgileri aktaracak :ok
Abi bugün sadece benim bildiğim 3 kişiye nokta atışı yaptın. 👏👏👏🙋🏼‍♂️ Bu tesisatı döşeyen usta kör oldu. 😅 Oraya bordex panel koyarak düz bir alan oluşturulur.

Adem hocam İstanbul'da İsmail bey ile görüştük. kendisi eve de gelip inceledi. neticesinde biraz kırma/dökme biraz da tesisat çekme işi çıkacak olmasına rağmen sağlıklı bir şekilde montajı yapabileceklerini belirtti. bende hem salon hem de yatak odasına olmak üzere 2 adet 12.000 btu midea extreme save kurulumu için el sıkıştım. bir aksilik olmaz ise Perşembe günü montaja gelecekler. Hem ilgili ve yardımınız hem de işini bilen böyle üzgün insanlarla tanışmamıza vesile olduğunuz için çok teşekkürler.

Çözüm
Ben işlemin ne şekilde olacağını 3 aşağı 5 yukarı kestirsem de ustanın işine karışıp buraya yazmak, sizin de kafanızı bulandırmak istememiştim ama İsmail usta sizinle görüştükten sonr abeni aradı ve tabiri caiz ise durum raporu verdi çünkü takip edeceğimi kendisi de bilir :)

Şimdiden hakkınızda hayırlısı olsun gerçekten kaliteli bir ustadan çok güzel bir ürün sahibi oldunuz. :ok

Şimdiden hayırlı olsun detaylar bekliyoruz 😃🙋🏼‍♂️

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri