Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Önerisi - İstanbul Kartal

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Caner91
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Caner91

Yeni Üye
Yeni Üye
Herkese merhabalar,

Ekte evin planını paylaşıyorum. Sarı taralı alan klimanın iç ünitesinin konumlandırılacağı duvar. Öncelik salonu soğutmak sonrasında geceleri yalnızca yatak odasının kapısını açık bırakarak ortamı bir nebze serinletmek (cam açık yatmaktan daha iyi olur diye düşünüyorum). Salonun kapısı bulunmadığı için sürekli bir kayıp olacak. Antreyi 12m2 olarak kabul edebilirsiniz. Bu bilgiler doğrultusunda bir klima önerirseniz sevinirim. Bütçe max. 50 bin diyelim (aşağı inerse güzel olur ama almışken şunu al diyeceğiniz bir öneri var ise bir tık yukarı esnetebiliriz). İyi günler dilerim.

Diğer bilgiler (belki faydası olur)
- Büyük ihtimalle klima yazın 7/24 çalışacak.
- Evde bebek var.

Ekli dosyalar

• 2024-06-03_17-55-04.png
    2024-06-03_17-55-04.png
    55.1 KB · Görüntüleme: 91
Herkese merhabalar,

Ekte evin planını paylaşıyorum. Sarı taralı alan klimanın iç ünitesinin konumlandırılacağı duvar. Öncelik salonu soğutmak sonrasında geceleri yalnızca yatak odasının kapısını açık bırakarak ortamı bir nebze serinletmek (cam açık yatmaktan daha iyi olur diye düşünüyorum). Salonun kapısı bulunmadığı için sürekli bir kayıp olacak. Antreyi 12m2 olarak kabul edebilirsiniz. Bu bilgiler doğrultusunda bir klima önerirseniz sevinirim. Bütçe max. 50 bin diyelim (aşağı inerse güzel olur ama almışken şunu al diyeceğiniz bir öneri var ise bir tık yukarı esnetebiliriz). İyi günler dilerim.

- Evde bebek var.
Ofisten çıkmak üzereyken gördüm, yarın sabah ilk iş ilgilenmek üzere kendime not olarak mesaj atıyorum :ok

Herkese merhabalar,

- Evde bebek var.
Klimanın konumu itibari ile ben yatak odasına istenen serinliğin ulaşacağını pek sanmıyorum. Ancak yatak odasından sesi duyulup rahatsız etmeyecek kadar yüksekte fanı tutabilirseniz belki ulaşabilir. Bundaki mantık direk rüzgarın ulaşması değil. Bulunduğu ortamı ne kadar homojen ısıtıp serinletirse diğer ortamlara sıcaklığın veya soğukluğun akması artıyor. Su gibi düşünün. Kapı olsa salona 12lik rahat yeter ama kapı olmamasından kaynaklı ve de işin içine yatak odası girme konusu da olunca. Esnek bir kapasite değerine sahip bir model almanızı tavsiye ederim. toplamda 12 lik az gelir. 18 likte uzak noktaya yeterse iç ünitenin bulunuduğu salona fazla gelir ve rahatsız eder hasta eder. Mümkünse 12lik olarak satılan ama 17000-22000 btuya kadar kapasitesi artabilen bir modele bakabilirsiniz.

(Solan ile antreye geçiş noktasına dekoratif görünümlü ahır kapası (kayar kapı) dedikleri kapılardan bekli takabilirsiniz. Tabi en iyisi normal kapı.)
Diğer dostlarda fikirlerini belirtirler.
Şu marka şu model şu an diyemiyeceğim. Geçen seneye göre çok şey değişti. Özellikle fiyat konusunda. Geçen sene 10-12 bin bandında satılan klima çu an 22 civarı. Kaliteli dediğimiz markalar misli ile arttırıyor fiyatı.

Herkese merhabalar,

- Evde bebek var.
Merhaba liste fiyatına bakmayın bayiye gittiğinizde en yüzde 10 indirim yaparlar ısıtma soğutma her konuda işinizi rahatlıkla çözecektir

Merhaba öncelikli düşüncem @REMZİ96 hocamla hemen hemen aynı olmakla birlikte sadece markada farklılık olarak Fujitsu 14.000 Btü Klima ve Yatak Odasını açacağınız zamanlarda kullanmak kaydı ile 1 adet hava yönlendirmek için vantilatör tavsiye ederim.
kli.jpg

Eğerki Yatak Odasınada klima konumlandırma şansınız var ise ozaman 1 adet 12.000 Btü ve 1 adet 9.000 Btü klima daha çok işinizi görecektir diye düşünüyorum.

Merhaba liste fiyatına bakmayın bayiye gittiğinizde en yüzde 10 indirim yaparlar ısıtma soğutma her konuda işinizi rahatlıkla çözecektir

Remzi bey merhaba, öneriniz için teşekkür ederim. Daikin'in servis tarafında sıkıntılı olduğu konusunda bir çok içerik okudum. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir? Servis anlamında üzmeyecek başka bir alternatif markanın ürünü var mıdır?

Ofisten çıkmak üzereyken gördüm, yarın sabah ilk iş ilgilenmek üzere kendime not olarak mesaj atıyorum :ok
İlginize teşekkür ederim Adem bey. Videolarınızı zevkle izledim ama fazla bilgi edinince de karar vermekte zorlanıyor insan :). Görüşlerinizi bekliyor olacağım.

Bu arada işçiliğine güvendiğim iklimsa bayisi bir işletme çok yakınımda. Daha önceden kendileriyle çalışma fırsatımız oldu. İklimsa ürünlerinden de önerilere açığım. Bahsettiğim firma Mitsubishi Heavy SRK45ZSP-W(S) 15.000btu modelini önermişti.

Bu arada işçiliğine güvendiğim iklimsa bayisi bir işletme çok yakınımda. Daha önceden kendileriyle çalışma fırsatımız oldu. İklimsa ürünlerinden de önerilere açığım. Bahsettiğim firma Mitsubishi Heavy SRK45ZSP-W(S) 15.000btu modelini önermişti.
Benim öneride bulunduğum Fujitsu Klimada iklimsada satılmaktadır bilginiz olsun.

Benim öneride bulunduğum Fujitsu Klimada iklimsada satılmaktadır bilginiz olsun.
Merhabalar, uzun araştırmalar sonucu 45.800TL fiyatı ve kağıt üzerindeki tüketim verileri sebebiyle Fujitsu Cool 18.000 BTU klimada karar kıldım. Bu rakam civarı için alternatif öneriniz var ise değerlendirebilirim. Yok ise Pazartesi günü alımı gerçekleştireceğim. Tecrübeli arkadaşlar değerlendirme yaparsa sevinirim. İyi akşamlar.

Merhabalar, uzun araştırmalar sonucu 45.800TL fiyatı ve kağıt üzerindeki tüketim verileri sebebiyle Fujitsu Cool 18.000 BTU klimada karar kıldım. Bu rakam civarı için alternatif öneriniz var ise değerlendirebilirim. Yok ise Pazartesi günü alımı gerçekleştireceğim. Tecrübeli arkadaşlar değerlendirme yaparsa sevinirim. İyi akşamlar.
Benim şahsi fikrim Fujitsu Klimayı gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Arkadaşların fikirlerinide alın tabiki.

22:30 - 07:30 arası 26 Setli Otomatik Fan
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri