Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Klima önerisi ve Vestel klimalar hakkında

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Densaden

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar sayın İnceleyen Adamlar. Hızlıca konuya gireyim. 30 bin lira civarına kadar bütçe ile, servis-malzeme kalitesi vesaire sıkıntı çektirmeyecek bir klima arayışındayım, wifi olması tercih sebebi olabilir. 1+1 70 mt2 civarı dubleks evimiz. 12000 BTU yeteceğini düşünüyorum, elektrik faturasına çok takılmıyorum. Çünkü yazın üst kat yanıyor tam tabiri ile.

Bu konuda bir miktar araştırma yaptım ancak kullanıcı yorumları bir hayli kafamı karıştırdı. İyi markaya kötü yorumlar var, kötü markaya iyi yorumlar var. Bilemedim gerçekten şaşmış durumdayım.

Önerileri dikkate alacağım, bundan dolayı neden alınmalı/alınmamalı sebepleriyle yazarsanız gayet memnun kalırım, her türlü cevabınız için ise şimdiden teşekkürler.

Bir de özellikle VESTEL marka klima iyi midir? Sayın Adem Helvacı üstadım vestel markasına pek yaklaşmayın demiş lakin, aklıma soru işareti kalmasın diye belirtmek isterim.

İyi forumlar sayın arkadaşlar, abiler, ablalar.

vestel pişmanlıktır. bütçeyi ufak bi arttırabilirseniz Midea extreme save arttıramazsanız 25 e kaira alıp geçin derim. Kullanacağınız alan kaç m2. tüm eve yetmez tek klima onu da belirteyim.

Dediğim gibi 70 mt2 civarı. Vestel ne için pişmanlıktır peki?
seer scop değerleri alüminyum boru kullanmaları hertürlü pişmanlık yaratır. verdiğiniz paranın hakkını alamazsınız. midea 35 ken vestelin 15 olması lazım ki tercih edilsin. 70m2 alanda 12btu yeterli gelmez. sizin salon + mutfak mı 70m2 yoksa odayı banyoyu vs mı dahil ediyorsunuz.

seer scop değerleri alüminyum boru kullanmaları hertürlü pişmanlık yaratır. verdiğiniz paranın hakkını alamazsınız. midea 35 ken vestelin 15 olması lazım ki tercih edilsin. 70m2 alanda 12btu yeterli gelmez. sizin salon + mutfak mı 70m2 yoksa odayı banyoyu vs mı dahil ediyorsunuz.
2 oda var 1+1 hocam yorumda da belirtmiştim. Üst odaya taktırmayı düşünüyorum. Özellikle yukarısı çok ısınıyor. Aşağısı her türlü çok sıcak değil zaten.

Bir de kaira klima için dış ünite çok ses çıkarıyor diyenler oluyor o konuda bilginiz var mı?

Vestel klimaya verilecek parayı LÖSEV'e bağışlayın, çocukların duları sizi vestel klimalardan daha çok rahatlatır o derece başarısızlardır klima konusunda. Bakın defalarca yazdım yine yazayım, Adam gibi klima yapsınlar, ömür boyu bedava reklamlarını yapmazsan şerefsizim daha ne diyeyim.

Bakınız daha önce de detaylarını verniştim.

X 12000btu ithal marka ile Vestel Nova İnverter klimayı karşılaştırdğımda ortaya çıkan sonuç X ithal markada kullanılan materyal ile, biraz daha zorlasak 2 tane nova inverter klima çıkar ortaya o derece malzemeden eksiltmeye gidiyorlar.

İthal ürünler %28+%3 antidamping vergisi ödüyor ve daha yüksek donanım kullanıyorken 33.500tl ye listelendiği dönemde o ek vergileri ödemeyen ve hatta üstüne %6 yerli üretim teşviki alan vestel, o kadar malzeme eksiltmesine rağmen ürününü 34.500tl den listeliyordu. Bugünün fiyatlarına bakalım.

1742060631627.webp 1742060676352.webp

Soldaki klimada 490gram gaz var. Sağdakinde 650 gram
Soldaki klimada 22 sıra evaparatör var, Sağdakinde 30
Soldaki klimada kompresör nominal değeri 10980, Sağdakinde 11019
Soldaki klima ek vergi ödemiyor, Sağdaki %28+%3 ödüyor
Soldaki klima %6 yeri üretim teşviki alıyor, sağdaki almıyor
Soldaki klima 2 tüketip 4 üretiyor, sağdaki 1 tüketip 5 üretiyor.

Şimdi siz söyleyin lütfen. Neden vestel pişmanlık olmasın bu durumda?

Vestel klimaya verilecek parayı LÖSEV'e bağışlayın, çocukların duları sizi vestel klimalardan daha çok rahatlatır o derece başarısızlardır klima konusunda. Bakın defalarca yazdım yine yazayım, Adam gibi klima yapsınlar, ömür boyu bedava reklamlarını yapmazsan şerefsizim daha ne diyeyim.

X 12000btu ithal marka ile Vestel Nova İnverter klimayı karşılaştırdğımda ortaya çıkan sonuç X ithal markada kullanılan materyal ile, biraz daha zorlasak 2 tane nova inverter klima çıkar ortaya o derece malzemeden eksiltmeye gidiyorlar.

İthal ürünler %28+%3 antidamping vergisi ödüyor ve daha yüksek donanım kullanıyorken 33.500tl ye listelendiği dönemde o ek vergileri ödemeyen ve hatta üstüne %6 yerli üretim teşviki alan vestel, o kadar malzeme eksiltmesine rağmen ürününü 34.500tl den listeliyordu. Bugünün fiyatlarına bakalım.

Ekli dosyayı görüntüle 24829 Ekli dosyayı görüntüle 24830

20250104_152459.webp
bence bu 18btu klima bile niye vestel alınmaması gerektiğini söylüyor

Ce

Ekli dosyayı görüntüle 24829 Ekli dosyayı görüntüle 24830

Cevabınız için teşekkürler sayın Adem hocam. Rakamların konuştuğu yerde fazla bir söze gerek yok, zaten yer de bırakmamışsınız takdire şayan. Aklımda vestel ile alakalı kalan tek iyi yorum televizyonlarının iyi olduğu, kaldı ki vestel tv kullanıyorum sizin önerinizle 😂

Bu durumda önerebileceğiniz bir marka var mı? Airfel, kaira, midea bu markaların 25-30k civarında olan hangi modelini önerirsiniz? Teşekkürler tekrardan.

Ce

Cevabınız için teşekkürler sayın Adem hocam. Rakamların konuştuğu yerde fazla bir söze gerek yok, zaten yer de bırakmamışsınız takdire şayan. Aklımda vestel ile alakalı kalan tek iyi yorum televizyonlarının iyi olduğu, kaldı ki vestel tv kullanıyorum sizin önerinizle 😂

Bu durumda önerebileceğiniz bir marka var mı? Airfel, kaira, midea bu markaların 25-30k civarında olan hangi modelini önerirsiniz? Teşekkürler tekrardan.
Aaaaa bak hiç günahlarını almam, Vestel TV üretimi konusunda hakikaten başarılı ve bugün halen Vestel tv öneriyorum eğer tv sorularına bakarsam (Artık pek ilgilenmiyorum tv konularıyla)

Fakat 1 Çamaşır makinesi, 2 klima
yok abi bu konuda çok berbatlr.
Eskiden yapamıyorlar zannediyordum, zaman geçtikçe anladım ki abi yapmakişlerine gelmiyor çünkü böle de satıyorlar bir şekilde ve vatandaş kasasına kozmetiğine ve servisine güvenip aldanıp satın alıyor ama gün geçtikçe vestelden yaka silkenlerin sayısı da artıp satışlar yerle bir olduğu için bak açıkladıkları zarar ne kadar kendiniz de gördünüz.

Yerli Milli diye diye gaz tenekelerini millete klima diye sata sata Milletin kanını emdiler ve beter olsunlar zerre vicdan azabı duymam.

Senin ne alacağın kısmına gelirsek.
Abi sen totalde 70m2 den bahsediyorsunbir defa zaten buradan sıkıntılıyız. Biz şimdi sana bugün ''Şunu al bunu al'' deriz sen gider alırsın sonra 70m2 alanda 12 lik klima ile verim alamayınca (ki alamazsın) gelip buraya bize kafa tutarsın ''Bana vestel aldırmadınız, vestel alsam daha iyiydi bu ne biçim klima' vs vs

Doğru alana doğru kllima seçilmke zourndadır ve olay sadece btu değil aynız amand akalori, hava devinim kapasitesi, ısı trabsfer başarısıdır.

Elektrik faturasını dert etmemişsin tamam, peki sürekli üst frekansta çalışmak zorund akalacak olan dış ünite sesi? Sürekli yüksek fan modunda çalıştırmak zorunda olduğun için içeride duyulan fan uğultu sesi? Bunları da değerlendirmeye aldın mı mesela?

12 lik klimanın hitap edeceği alan formüle edildiğinde 12x2.2=26,4. Biz 30m2 ye kadar alanlarda rahatıkla 12 lik klima öneriyoruz soğutmada ama koşullara göre de kalori kısmına bakıyoruz zorluk derecesine göre. (Isıtmada şerh düşeriz bazı ürünlerde)

Kendi testlerimizde ise 40m2 ye kadar etkili olduğunu da gördük ama bizim test ettiğimiz klimalar yüksek kalorili klimalardı aynı zamand acihaz invertere de geçebiliyordu rahatlıkla.

Şu İnvertere geçme kavramınıd a değerlendirmeniz lazım. İnverter klima alıyorsunuz ama 70m2 için 12 lik düşünüyor ve ''yeter'' diyorsunz, neye göre onu da anlayamadım zaten :) Velev ki yetti diyelim, bu cihaz hiçbir şekilde hiçbir zaman invertere geçemz çünkü otobanın başında 6000 devire bir yasladınız arabayı, otoban bitti sizin 6000 devir hiç bitmedi.

Siz hiç arabanızı sürekli 6000 devirde kullanıyor musunuz?

70m2 alan için ben 12 lik klima önerisi yapmam açık ve net söyleyeyim size.

Ya bakış açınızı ve koşulları değiştirmeniz lazım (Alan daraltmak gibi) veya bütçeyi yükseltip btu değerini arttırmanız :ok

Senin ne alacağın kısmına gelirsek.
Abi sen totalde 70m2 den bahsediyorsunbir defa zaten buradan sıkıntılıyız. Biz şimdi sana bugün ''Şunu al bunu al'' deriz sen gider alırsın sonra 70m2 alanda 12 lik klima ile verim alamayınca (ki alamazsın) gelip buraya bize kafa tutarsın ''Bana vestel aldırmadınız, vestel alsam daha iyiydi bu ne biçim klima' vs vs

Doğru alana doğru kllima seçilmke zourndadır ve olay sadece btu değil aynız amand akalori, hava devinim kapasitesi, ısı trabsfer başarısıdır.

Elektrik faturasını dert etmemişsin tamam, peki sürekli üst frekansta çalışmak zorund akalacak olan dış ünite sesi? Sürekli yüksek fan modunda çalıştırmak zorunda olduğun için içeride duyulan fan uğultu sesi? Bunları da değerlendirmeye aldın mı mesela?

12 lik klimanın hitap edeceği alan formüle edildiğinde 12x2.2=26,4. Biz 30m2 ye kadar alanlarda rahatıkla 12 lik klima öneriyoruz soğutmada ama koşullara göre de kalori kısmına bakıyoruz zorluk derecesine göre. (Isıtmada şerh düşeriz bazı ürünlerde)

Kendi testlerimizde ise 40m2 ye kadar etkili olduğunu da gördük ama bizim test ettiğimiz klimalar yüksek kalorili klimalardı aynı zamand acihaz invertere de geçebiliyordu rahatlıkla.

Şu İnvertere geçme kavramınıd a değerlendirmeniz lazım. İnverter klima alıyorsunuz ama 70m2 için 12 lik düşünüyor ve ''yeter'' diyorsunz, neye göre onu da anlayamadım zaten :) Velev ki yetti diyelim, bu cihaz hiçbir şekilde hiçbir zaman invertere geçemz çünkü otobanın başında 6000 devire bir yasladınız arabayı, otoban bitti sizin 6000 devir hiç bitmedi.

Siz hiç arabanızı sürekli 6000 devirde kullanıyor musunuz?

70m2 alan için ben 12 lik klima önerisi yapmam açık ve net söyleyeyim size.

Ya bakış açınızı ve koşulları değiştirmeniz lazım (Alan daraltmak gibi) veya bütçeyi yükseltip btu değerini arttırmanız :ok
Değerli cevabınız için teşekkür ederim hocam tekrardan. Peki 35 mt2 bir oda için diyelim o zaman iki odayı birden soğutamayacağımı anladım. Sürekli çalışmak zorunda kalacak olan dış ünite yorulacak ve muhtemelen zor durumda bırakacak bir süre sonra. Sesi de cabası olur.

Kaldı ki gerçekten klima konusunda hiç bilgim olmadan girdim araştırmaya, yeter yetmez bilmiyorum. Tek oda için öneriniz nedir hangi markadır peki?

Değerli cevabınız için teşekkür ederim hocam tekrardan. Peki 35 mt2 bir oda için diyelim o zaman iki odayı birden soğutamayacağımı anladım. Sürekli çalışmak zorunda kalacak olan dış ünite yorulacak ve muhtemelen zor durumda bırakacak bir süre sonra. Sesi de cabası olur.

Kaldı ki gerçekten klima konusunda hiç bilgim olmadan girdim araştırmaya, yeter yetmez bilmiyorum. Tek oda için öneriniz nedir hangi markadır peki?
Burada size yine alternatif sunmuş olayım, m2 bakımından ben sizin 18000btu ürün almanızı daha doğru bulur ve bütçenizi de zorlamamak adına, ve hatta diğer aklınızdkai projeye de destek olabilri diye 18000btu airfel kaira rota dayrelax ve hatta bosch climate gibi ürünlere yönelmenizi mantıklı bulurum. Yok ben 12000btu alayım ama iyi kalorili ürün olsun derseniz o zaman 12000btu Midea Xtreme derim. Doğru olanı bana göre 18 lik yukarıda yazdığım ürünlerden olur. hatta dilerseniz iklimsa güvencesinde Sigma da aralştırabilirsiniz, Gree üretimiydi diye hatırlıyorum onları, üzmez yani.

Abi Nature Plus model olan bu klimadan bende 2 tane vardı.
10912btu nominal kapasitesi olan bir kompresör ile UTANMADAN insanlara 18000btu diye bu klimaları sattılar biliyor musunuz?
Adem Abi zaten ondan dolayı paylaştım ya sizden öğrendim bu klimanın içindeki kompresörü,bilen adam bir daha asla Vestel almaz

Burada size yine alternatif sunmuş olayım, m2 bakımından ben sizin 18000btu ürün almanızı daha doğru bulur ve bütçenizi de zorlamamak adına, ve hatta diğer aklınızdkai projeye de destek olabilri diye 18000btu airfel kaira rota dayrelax ve hatta bosch climate gibi ürünlere yönelmenizi mantıklı bulurum. Yok ben 12000btu alayım ama iyi kalorili ürün olsun derseniz o zaman 12000btu Midea Xtreme derim. Doğru olanı bana göre 18 lik yukarıda yazdığım ürünlerden olur. hatta dilerseniz iklimsa güvencesinde Sigma da aralştırabilirsiniz, Gree üretimiydi diye hatırlıyorum onları, üzmez yani.
Tekrardan teşekkürler cevabınız ve önerileriniz için. Açıkçası 18000 btu maalesef bütçemi zorluyor. Maksimum 30k civarı bir bütçem var, midea klimada ücretsiz kurulum olmadığını gördüm, yanılıyor olabilirim. 26k civarı bir fiyata sahip olan Kaira DTXR35 modelini seçmeyi düşünüyorum.

Tekrardan teşekkürler cevabınız ve önerileriniz için. Açıkçası 18000 btu maalesef bütçemi zorluyor. Maksimum 30k civarı bir bütçem var, midea klimada ücretsiz kurulum olmadığını gördüm, yanılıyor olabilirim. 26k civarı bir fiyata sahip olan Kaira DTXR35 modelini seçmeyi düşünüyorum.
Şimdiden hayırlısı olsun :ok

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri