Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klima önerisi.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Smhclk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Smhclk

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
20000
Marka Model Bilgisi
Vestel hariç
merhabalar.
Evimde 3 tane klima var.
18btu lg
18btu altus
12btu baymak

Çocuklarımın odasına 9-12 arası bir klima arıyorum.
Forumda konuları inceledim biraz.
konuyu biraz daha “ucuz ve iyi” klima tercihi olarak belirtmek isterim. Şayet bir çok kişi bunu arıyor tahminimce ☺️

Şuan piyasa da
Altus
Tcl elite
kaira
Airfell
windsor
regal
Digitsu

Bunların arasında en alınabilir hangisi?
Veya bunlara yakın markalar da olabilir.

Hem bilgi edinmek istiyorum hemde diğer insanlar araştırmak istediğinde konu yeteri kadar açıklayıcı olsun istedim.

Teşekkür ediyorum tüm cevaplar için.

Yaşadığınız şehir, kullanılacak odanın metre karesi, yalıtım durumu, cephesi vs. Vs gibi durumlarıda yazarsanız size nokta atışı tercih yapabilirler hocam.
Hocam antalya şehir. Odanın m2 aşağı yukarı 12 m2.
Yalıtım şuan yapılıyor ama ben güveniyorum eski bina. Cephe daire güneye bakıyor oda kuzey de kalıyor ama antalya olunca dert nem zaten.
Ben normalde tek klima ile evi soğutuyorum. 3+1 ev. Çocuk odasını ve yatak ve odasını kapatıyorum. Lg ile. (Mutfak ve salonda kapı yok. Diğer oda da çocukların oyun odası ve klima orada. Altus salonda ancak o genelde tek başına tam soğutuyor diyemem)
Çok çok sıcak olur ise Altus lg birlikte açıyorum. Geceleri yatak odasında sadece baymak yetiyor.
Çocukların odasını ayırdığımız için mecbur onlara da alınacak klima. Odalarının kapısını açık bırakabilirim evet bir seçenek ama 2 klima çalıştırmam şart olur geceleri kapılar açık olacağı için

Hemen hemen hepsi de birbirine yakın ürünler.

Kaira = Airfel ve Windsor = Regal diyebiliriz.

Öncelikle tercihimiz Midea üretimi ve Daikin servis güvencesinde olduğundan dolayı Kaira Airfel'di. Fakat görüyoruz ki servis konusunda bunlar da biraz gevşemeye başladı.

TCL ve Dijitsu markasının ürünlerini sevsek de SERVİS YAPILANMASINI tam olarak oturtamamaları nedeniyle geri duruyoruz. Elbette ki Dijitsu ürünlerinin fiyatları uygun. Bunu da göz ardı etmemek gerek. Eğer uygun fiyata bulursanız, bölgenizdeki Dijitsu Klima servisi ile görüşüp dijitsu klima alma niyetiniz olduğunu kendilerinin ne şekilde montaj yaptığını, VAKUM MOTORU İLE VAKUM YAPILMASINI teyit ettikten sonra almakta bir sakınca yok bence.

ALTUS bildiğimiz Arçelik ürünü. Yine fiyat avantajı var ise evdeki ana klima değil de çocuk odası kliması olacağı için tercih edilebilir. Ortalama kalitede ürünler. Fakat aynı ya da yakın fiyatlara başka ürünler varsa mukayese edilip tercih edilir ya da edilmez diyebiliriz.

Windsor - Regal ikisi de Vestel ürünü. Bu cihazlarla aramız çok iyi değil çünkü diğer markalara göre isteklerimizi daha az karşılıyor. İstek karşılamaktan kastımız şu ki 18.000 BTU klimalarının kompresörü yetersiz mesela. Serinletebiliyor ama ısıtma konusunda sorunlar çıkabiliyor bu yüzden. 9000 BTU için fazla bir sakınca görmüyorum. Şunu da unutmamak gerek ki piyasaya göre gayet uygun fiyata insanları serinletebiliyorlar, e servis yapılanması desen diğer firmalara göre daha iyi durumda Vestel'in, dağın başındaki köy bile olmayan 2-3 ev bulunan yere bile gidiyorlar. Hem ürünün kendisi hem de servis ücretleri ucuz. Bu nedenle de ne idüğü bilinmeyen bazı markalara göre tercih edilebilir.

Açıkçası evdeki ana klima değil çocuk odası kliması olacağı için (ki anladığım kadarıyla çok sık kullanılmayacak) e şimdi yani toplasan yılda 70-80 gün kullanılacaksa öyle ekstra özellikli bir ürüne gerek yok. Fiyat ve ürün dengesi beklentileri karşılıyorsa alınıp geçilebilir hepsi.

9000 BTU bir ürünün de 12 metrekare için yeteceğini söyleyebilirim.

Kıytırık bi 9000'lik klima bile 18.000 TL olmuş ki muhtemelen sıcakların ortasında 22.000 TL'lerden bahsedeceğiz. An itibariyle Windsor, hepsiburada'da 15.000 TL fiyatı ile "Ben Buradayım" diyor resmen. Arkasından da Kaira takip ediyor 18.0000 TL ile.

Bakalım başka yorumlar ne şekilde olacak.

@NBKpro dostumuz nokta atışı bilgiler paylaşmış.
Çok zorlu koşullarınız olmaması, m2 nin küçük olması gibi detaylar çerçevesinde Windsor satın alınmasına ben de sıcak bakabilirim.
Evet beğenip onayladığımız bir ürün değil, özellikle elektrik tüketimi konusunda beklentilerimizi karşılayacak ürün hiç değil fakat bu fiyatlara da klima bulunmadığı ortada.

Hemen hemen hepsi de birbirine yakın ürünler.

Kaira = Airfel ve Windsor = Regal diyebiliriz.

Öncelikle tercihimiz Midea üretimi ve Daikin servis güvencesinde olduğundan dolayı Kaira Airfel'di. Fakat görüyoruz ki servis konusunda bunlar da biraz gevşemeye başladı.

TCL ve Dijitsu markasının ürünlerini sevsek de SERVİS YAPILANMASINI tam olarak oturtamamaları nedeniyle geri duruyoruz. Elbette ki Dijitsu ürünlerinin fiyatları uygun. Bunu da göz ardı etmemek gerek. Eğer uygun fiyata bulursanız, bölgenizdeki Dijitsu Klima servisi ile görüşüp dijitsu klima alma niyetiniz olduğunu kendilerinin ne şekilde montaj yaptığını, VAKUM MOTORU İLE VAKUM YAPILMASINI teyit ettikten sonra almakta bir sakınca yok bence.

ALTUS bildiğimiz Arçelik ürünü. Yine fiyat avantajı var ise evdeki ana klima değil de çocuk odası kliması olacağı için tercih edilebilir. Ortalama kalitede ürünler. Fakat aynı ya da yakın fiyatlara başka ürünler varsa mukayese edilip tercih edilir ya da edilmez diyebiliriz.

Windsor - Regal ikisi de Vestel ürünü. Bu cihazlarla aramız çok iyi değil çünkü diğer markalara göre isteklerimizi daha az karşılıyor. İstek karşılamaktan kastımız şu ki 18.000 BTU klimalarının kompresörü yetersiz mesela. Serinletebiliyor ama ısıtma konusunda sorunlar çıkabiliyor bu yüzden. 9000 BTU için fazla bir sakınca görmüyorum. Şunu da unutmamak gerek ki piyasaya göre gayet uygun fiyata insanları serinletebiliyorlar, e servis yapılanması desen diğer firmalara göre daha iyi durumda Vestel'in, dağın başındaki köy bile olmayan 2-3 ev bulunan yere bile gidiyorlar. Hem ürünün kendisi hem de servis ücretleri ucuz. Bu nedenle de ne idüğü bilinmeyen bazı markalara göre tercih edilebilir.

Açıkçası evdeki ana klima değil çocuk odası kliması olacağı için (ki anladığım kadarıyla çok sık kullanılmayacak) e şimdi yani toplasan yılda 70-80 gün kullanılacaksa öyle ekstra özellikli bir ürüne gerek yok. Fiyat ve ürün dengesi beklentileri karşılıyorsa alınıp geçilebilir hepsi.

9000 BTU bir ürünün de 12 metrekare için yeteceğini söyleyebilirim.

Kıytırık bi 9000'lik klima bile 18.000 TL olmuş ki muhtemelen sıcakların ortasında 22.000 TL'lerden bahsedeceğiz. An itibariyle Windsor, hepsiburada'da 15.000 TL fiyatı ile "Ben Buradayım" diyor resmen. Arkasından da Kaira takip ediyor 18.0000 TL ile.

Bakalım başka yorumlar ne şekilde olacak.
Hocam eline koluna sağlık. Gerçekten harika bir açıklama oldu. Senden harika klimacı olur ☺️
Dijitsu müşterinin evine yeni taktırdık servis resmen yamyam. Kompresörlü falan geçtim adam su tahliye hortumuna 300 tl istedi.
Hepsini tek tek inceleyip kararı veriyorum hocam. Herkes için harika bir yanıt olduğuna eminim. Gerçekten çok çok teşekkür ediyorum

@NBKpro dostumuz nokta atışı bilgiler paylaşmış.
Çok zorlu koşullarınız olmaması, m2 nin küçük olması gibi detaylar çerçevesinde Windsor satın alınmasına ben de sıcak bakabilirim.
Evet beğenip onayladığımız bir ürün değil, özellikle elektrik tüketimi konusunda beklentilerimizi karşılayacak ürün hiç değil fakat bu fiyatlara da klima bulunmadığı ortada.
Tüm yıl boyunca ısıtma-soğutma amaçlı kullanılmayacak ve yaz boyunca da evdeki aktif şekilde ana klima olarak kullanılmayacak olması ve en yakın rakibine göre 3000 TL daha uygun olması nedeniyle Windsor dedim zaten.
Hocam eline koluna sağlık. Gerçekten harika bir açıklama oldu. Senden harika klimacı olur ☺️
Dijitsu müşterinin evine yeni taktırdık servis resmen yamyam. Kompresörlü falan geçtim adam su tahliye hortumuna 300 tl istedi.
Hepsini tek tek inceleyip kararı veriyorum hocam. Herkes için harika bir yanıt olduğuna eminim. Gerçekten çok çok teşekkür ediyorum
İşte servis var servis var. Konu TCL ve Dijitsu olunca malesef bölgenizdeki servis çok önemli.

Tüm yıl boyunca ısıtma-soğutma amaçlı kullanılmayacak ve yaz boyunca da evdeki aktif şekilde ana klima olarak kullanılmayacak olması ve en yakın rakibine göre 3000 TL daha uygun olması nedeniyle Windsor dedim zaten.

İşte servis var servis var. Konu TCL ve Dijitsu olunca malesef bölgenizdeki servis çok önemli.
Forumumuzu farklı kılan da bu değil mi zaten?
Marka takıntımız yok, Belli bir markayı kendimize düşman ilan etmek gibi saçmalıklarımız da yok.
Tüketicinin koşulları ve coğrafi koşullar ne ise mümkün olan en makul seçenek sunuluyor ve takdir yine tüketiciye bırakılıyor.
Eline gönlüne sağlık.

hocam hepsiburada ürün 14200'e düştü şuan.

"Merhaba , 4 metre alüminyum boru çıkmaktadır. Sağlıklı günler dileriz."
bu boru sorun olmaz di mi? birisi bununla ilgili şikayette bulunmuşta.

vestel ve Arçelik markalı ürünlerde Alüminyum dışında boru çıkmaz zaten
aralarındaki fark şu
Arçelik servisi alüminyum kangaldan boru keser kullanır
Vestel servisi ürün için çıkan 4 metre toplam mesafeye sahip olan ucu 30cm bakır olan alüminyum boru kullanır.
Yakındır yani eli kulağındadır Arçelik yaptıysa Vestel de onu taklit eder ve alüminyım kangal boruya geçer.

Alüminyum boru kullanımını sakıncalı görmeyen ve kendince açıklamalar yapanlar da var fakat biz uzman klimacıların bu konudaki sakıncalara dair paylaşmımlarından hareketle halen bakırda ısrar ediyoruz. :ok

aralarındaki fark şu
Vestel servisi ürün için çıkan 4 metre toplam mesafeye sahip olan ucu 30cm bakır olan alüminyum boru kullanır.
Yakındır yani eli kulağındadır Arçelik yaptıysa Vestel de onu taklit eder ve alüminyım kangal boruya geçer.

Alüminyum boru kullanımını sakıncalı görmeyen ve kendince açıklamalar yapanlar da var fakat biz uzman klimacıların bu konudaki sakıncalara dair paylaşmımlarından hareketle halen bakırda ısrar ediyoruz. :ok
fiyat çok çok uyguna geliyor.
ben dışarıdan bakır boru alıp taktırsam herhalde sorun etmezler.
size yazarken servisi arayıp sorma ihtiyacı duydum hemen arıyorum :D

Alüminyum borulu klima kullanıyorum. Henüz bir eksisini görmedim. Eksisini gören de görmedim. Hep derim isterse plastik olsun, gazı iletsin yeter. Ha beğenen beğenmeyen vardır, ne gibi mesela ilk montajda sorun olmasa da sök-tak durumlarında biraz daha hassas hareket etmek lazım, işinin ehli zaten kırmaz o boruyu.

aralarındaki fark şu

Arçelik servislerinden hazır montaj kiti kullanan da var galiba abi.

Fiyata bakınca gerçekten çok uygun bir fiyat. Baştan da dediğim gibi çocuk odası için düşünülebilir. Getirecekleri borunun ilk ve son kısımları bakır orta kısım alüminyumdur.

Alüminyum borulu klima kullanıyorum. Henüz bir eksisini görmedim. Eksisini gören de görmedim. Hep derim isterse plastik olsun, gazı iletsin yeter. Ha beğenen beğenmeyen vardır, ne gibi mesela ilk montajda sorun olmasa da sök-tak durumlarında biraz daha hassas hareket etmek lazım, işinin ehli zaten kırmaz o boruyu.

Arçelik servislerinden hazır montaj kiti kullanan da var galiba abi.

Fiyata bakınca gerçekten çok uygun bir fiyat. Baştan da dediğim gibi çocuk odası için düşünülebilir. Getirecekleri borunun ilk ve son kısımları bakır orta kısım alüminyumdur.

Bir ara bir röportaj çekim yapacağım bu işin pirlerinden birisi ile. (Görüştük, zamanı netleştireceğiz)

Alüminyum boru Bakır boru konusu
Patrol Explosion konusu
Vakum konusu
vs

hepsine değineceğiz :ok

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri