Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Soru Cevap Klima Önerisi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ikoylmz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ikoylmz

Yeni Üye
Yeni Üye
merhaba,
sitenizi bir arkadaş aracılığıyla öğrendim ve üye oldum gayet güzel faydalı etkileşimi bol bir forum olmuş tebrik ederim.

klima konusunda uzman arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var.
karadeniz de deniz kenarında, dış ve iç cephe yalıtımı olmayan alt katı boş bir binada oturuyorum.
henüz binada doğalgaz bağlanmadığı için 27 m2 oturma odasında kışı geçirebileceğim bir klimaya ihtiyacım var.
üniversiteden klima konusunda uzman arkadaşım en az 18.000BTU klima önerdi.
öneri olarak söylenilen klimalar;
-Daikin Zeta Shira Plus
-Panasonic Ethera
-Mitsubishi Krigamine Zen modelleri

uzman arkadaşların yardımlarına ihtiyacım var.

Günaydın.
Alt katın boş olması ve izolasyonun hiç olmaması özellikle ısıtma söz konusu olduğunda büyük sorun o nedenle önerilen klimalar mantıklı.
Ekonomik Krigaminezen veya Legendera satın alabilecek birisinin bence klima araştırmasına da gerek yok. ;)

Yine de BTU konusuna şerh düşmek isterim zira ilgili alan için 18.000btu klima çok gereksiz şekilde satın alım maliyetinizi yükseltir.
Karadeniz Hırçındır ancak bir Erzurum değildir, yani 27/2.2x1000= ... formülü burada da geçerli olur ve sizin işinizi KALİTELİ bir 12.000btu klima çok çok çok rahat şekilde görür.

Eksi değerlere düşmeyen ancak yine de 5-6 derecelere kadar inen bizim bölgede 29m2 izolasyonsuz alanda 12.000btu Çin segment klima ile evinde çorapsız kış geçirmiş birisi yazıyor bunları size.
Siz 27m2 alanda Japon segment klima kullanacaksınız, hem Japon segmentin üst serisi ürün hem de Karadeniz ikliminde. 12.000btu kesinlikle yeterlidir.

Günaydın.
Alt katın boş olması ve izolasyonun hiç olmaması özellikle ısıtma söz konusu olduğunda büyük sorun o nedenle önerilen klimalar mantıklı.
Ekonomik Krigaminezen veya Legendera satın alabilecek birisinin bence klima araştırmasına da gerek yok. ;)

Yine de BTU konusuna şerh düşmek isterim zira ilgili alan için 18.000btu klima çok gereksiz şekilde satın alım maliyetinizi yükseltir.
Karadeniz Hırçındır ancak bir Erzurum değildir, yani 27/2.2x1000= ... formülü burada da geçerli olur ve sizin işinizi KALİTELİ bir 12.000btu klima çok çok çok rahat şekilde görür.

Eksi değerlere düşmeyen ancak yine de 5-6 derecelere kadar inen bizim bölgede 29m2 izolasyonsuz alanda 12.000btu Çin segment klima ile evinde çorapsız kış geçirmiş birisi yazıyor bunları size.
Siz 27m2 alanda Japon segment klima kullanacaksınız, hem Japon segmentin üst serisi ürün hem de Karadeniz ikliminde. 12.000btu kesinlikle yeterlidir.
üstad öncelikle çok teşekkürler değerli bilgilerin için.

japon üst segment klimalar çok başarılı görünmekle birlikte fiyat olarak afaki değerlerde.

saydığım marka/model dışında sizin tavsiye edebileceğiniz başka neler var acaba?

üstad öncelikle çok teşekkürler değerli bilgilerin için.

japon üst segment klimalar çok başarılı görünmekle birlikte fiyat olarak afaki değerlerde.

saydığım marka/model dışında sizin tavsiye edebileceğiniz başka neler var acaba?
Bazı Çin segmenti ürünler var ki kendilerini Japon zannedip fiyatlandırma yapıyorlar mesela Midea Penrose serisi gibi. Onları almaktansa orijinal gerçek Japon ürün almak çok daha mantıklıdır ancak yine de daha ekonomik ürün arayışı olursa şöyle alternatif düşünceler de değerlendirilebilir.

Mesela sınıfının bana göre en kurtarıcısı olan ürünlerden Daikin güvencesinde Airfel ama 18.000btu tercih edilebilir her ne kadar 12 lik de yeter desem de burada bu ürünün Prime kasa olduğu gerçeğini de gözardı etmeden hareket etmeliyiz.

Veya Çin Segmentinin daha iyilerinden olsun derseniz GREE ve Midea ürünlerine bakabilirsiniz mesela Gree Fairy ile Midea Xtreme gibi.

Bazı Çin segmenti ürünler var ki kendilerini Japon zannedip fiyatlandırma yapıyorlar mesela Midea Penrose serisi gibi. Onları almaktansa orijinal gerçek Japon ürün almak çok daha mantıklıdır ancak yine de daha ekonomik ürün arayışı olursa şöyle alternatif düşünceler de değerlendirilebilir.

Mesela sınıfının bana göre en kurtarıcısı olan ürünlerden Daikin güvencesinde Airfel ama 18.000btu tercih edilebilir her ne kadar 12 lik de yeter desem de burada bu ürünün Prime kasa olduğu gerçeğini de gözardı etmeden hareket etmeliyiz.

Veya Çin Segmentinin daha iyilerinden olsun derseniz GREE ve Midea ürünlerine bakabilirsiniz mesela Gree Fairy ile Midea Xtreme gibi.
Daikin Zeta Shira Plus modeli klima fiyatlarında şu dikkatimi çekti
12.000BTU 61.040TL
14.000BTU 66.150TL
18.000BTU 81.840TL

bu kadar fark olması normal mi?

üstad geçen gün daikin a klima sormaya gittim. fiyatlar uçmuş zaten 14.000BTU klimaya 75.000TL fiyat çektiler üstelik elektrik hattını sigortasını benim çektirmemi istediler. bunu normal şartlarda siz yapmıyor musunuz dediğimde elektrik aksamından kaynaklı klimaların zarar görmesi durumunda sorumluluk kabul etmedileri için müşterinin yaptırması gerekiyormuş.

daha önce de mitsubishi electric klima taktırmıştım antalya da ben hiçbişeye karışmadım servis geldi hepsini yaptı gittiydi.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri