Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Tavsiye

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

beko880

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba,

Adem abinin klima tavsiye videosunu tamamen izledim. Fakat kafamı kurcalayan başka markalar var. Bir süredir araştırıyorum karar vermemde yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Klima 18000 BTU olacak ve açıkcası parasından çok kaliteli olmasını istiyorum(çokta yükseğe çıkamam).

1-Daikin Shira Plus
2-Toshiba Shorai Edge
3-Mitsubishi Heavy SRK50ZS-W
4-Mitsubishi Electric MSZ-EF50VGB

Aklımda kalanlar bunlar başka öneriniz olursa söyleyin lütfen. Daikin şirketimizle anlaşması olduğu için bize indirimi var bundan dolayı aralarında en uygunu oluyor. Midea adem abiye güvenip almayı düşündüm fakat stokta yok. Kararsız kaldım.

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

yedek parça fiyatları ve servis konusunu da değerlendirmek lazım . Bence yerli bir marka almak daha mantıklı geliyor .Saydığınız markaların yedek parçalarının ithal olacağı için pahalı olacağını düşünüyorum.İyi günde sıkıntı olmaz ama kötü gün geldiğinde yedek parça ve servis fiyatları can yakabilir.

yedek parça fiyatları ve servis konusunu da değerlendirmek lazım . Bence yerli bir marka almak daha mantıklı geliyor .Saydığınız markaların yedek parçalarının ithal olacağı için pahalı olacağını düşünüyorum.İyi günde sıkıntı olmaz ama kötü gün geldiğinde yedek parça ve servis fiyatları can yakabilir.
Yerli üreticilerin klimalarıyla bunlar kıyas kabul etmez. Hele Vestel aman aman.

Merhaba,

Adem abinin klima tavsiye videosunu tamamen izledim. Fakat kafamı kurcalayan başka markalar var. Bir süredir araştırıyorum karar vermemde yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Klima 18000 BTU olacak ve açıkcası parasından çok kaliteli olmasını istiyorum(çokta yükseğe çıkamam).

1-Daikin Shira Plus
2-Toshiba Shorai Edge

Aklımda kalanlar bunlar başka öneriniz olursa söyleyin lütfen. Daikin şirketimizle anlaşması olduğu için bize indirimi var bundan dolayı aralarında en uygunu oluyor. Midea adem abiye güvenip almayı düşündüm fakat stokta yok. Kararsız kaldım.

Mitsubishi Kirigamine'yi bulduysanız alabilirsiniz bence. @Adem Helvacı

Merhaba yerli marka düşünmüyorum aslında öneriniz için teşekkür ederim.
Mitsubishi Kirigamine'yi bulduysanız alabilirsiniz bence. @Adem Helvacı
Merhaba Daikin shira plus indirimimle birlikte 37 bin civarına geliyor. Kirigamine 45-48 bin arasındaydı aradaki farka değer mi ?

Merhaba,

1-Daikin Shira Plus
2-Toshiba Shorai Edge

Şu klimayı satın alma durumu olan birisinin çok da başka bir şey düşünmemesi lazım bana göre.

Sen ne yaptın abş klima işini?
Eşim Vestel Arçelik ucuz bişey alalım zaten sürekli açmayız falan diyor da onu iknaya uğraşıyorum. Ucuz da alsak 20 bin civarı ücret vereceğiz, üstüne de problemleriyle uğraşacağız. Midea AEP olmasa da Gree veya Midea Extreme Save için ikna edeceğim gibi görünüyor.Teslimat süreleri de önemli tabi. Veya belki Daikin olabilir. Duymadığı markaya yönelmek istemiyor :giggle: Bu aralıkta geceleri sıcaktan uyuyamamaya da devam ediyoruz :mad:

Eşim Vestel Arçelik ucuz bişey alalım zaten sürekli açmayız falan diyor da onu iknaya uğraşıyorum. Ucuz da alsak 20 bin civarı ücret vereceğiz, üstüne de problemleriyle uğraşacağız. Midea AEP olmasa da Gree veya Midea Extreme Save için ikna edeceğim gibi görünüyor.Teslimat süreleri de önemli tabi. Veya belki Daikin olabilir. Duymadığı markaya yönelmek istemiyor :giggle: Bu aralıkta geceleri sıcaktan uyuyamamaya da devam ediyoruz :mad:
Abi yerli markalara dönersen Vestel'e bulaşma da Arçelik Prosmart iş görür. Tabi öncelik Midea AEP :D

Abi yanlış hatırlamıyorsam ME hiçbir zaman internette fiyat vermiyordu :alala
Abi geçenlerde ME sitesinden şöyle bir şey indirmiştim sonra bunu kaldırmışlar. Güncel fiyatlar mıydı yoksa farklı bir şey mi araştırmadım. Ektedki dosyayı sıkıştırdığım için fiyatlar görünmüyor. Paintte resimleyip atıyorum.
Adsız.jpg

enviro, noviro, kirigamine vs de yazıyordu ama dosyayı silmiştim sonra kurtardım, kurtarınca bozulmuş görüntülenmiyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Abi geçenlerde ME sitesinden şöyle bir şey indirmiştim sonra bunu kaldırmışlar. Güncel fiyatlar mıydı yoksa farklı bir şey mi araştırmadım. Ektedki dosyayı sıkıştırdığım için fiyatlar görünmüyor. Paintte resimleyip atıyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 6074

enviro, noviro, kirigamine vs de yazıyordu ama dosyayı silmiştim sonra kurtardım, kurtarınca bozulmuş görüntülenmiyor.
Donanımhaber yıllarımdan da hatırlıyorum, Hatta ME nin Akdeniz bölge sorumlusu randevu alıp ziyaret etmişti beni. O zaman da konuşmuştuk yahu niye fiyat yok diye. Onların politikaları o şekildeymiş. Bir nevi bayi koruma programı gibi düşün.

Bunu deleneler olduğunu görmüştük, sonra baktık ki birkaç paragözün alt bayilik verdiği işletmelermiş ki onları da apar topar kapatmışlardı.

Yani tüketiciden fiyat neden gizlenir ben halen anlamış değilim.

Tekrardan Merhabalar,

ME bugün keşif için geldi. Evimizin planını paylaşıp bize önerilen klima uygun olur mu diye tekrar yardım isteyecektim. Sanırım ellerinde Kirigamine modeli yok(emin değilim). Stoktaki ürünlerden fiyat verdiler.

Ekteki fotoğraftaki gibi olup;
Kuzeydoğu cephesine bakıyor
28 m2 salon
Pencerenin yüksekliği 2 m genişliği 2.5 m yanında balkona çıkan kapı var
Salondan giriş holüne geçiş 2.5 metre genişliğinde yüksekliği tavana kadar olan kapısız geçiş var
Giriş holü 9 m2 olup devamında 3.8 m uzunluğunda kolidor var
Yatak odasına ayrı klima takılacak
Oda şuan boş ilerde kullanılabilir
Klima tesisatı hazır çekilmiş

Salon için bize önerilen ENVIRO 24 binlik olan 57 bin TL

Yatak odası içinde taktıracağım

15 m2
Klima tesisatı hazır
Bize önerilen NOVIRO 9 binlik modeli 28 bin TL

Ek olarak sormak istediğim, her ünitenin motorunun ayrı olmasını istiyorum fakat hazır tesisat olduğu için motorların koyulacağı yere tek kablo 3x2.5 çekilmiş 20 A sigorta kullanılmış. Bu tek kablo ile 24 binlik ve 9 binlik klima sorunsuz çalışır mı ? Yeniden tesisat çektirmek çok meşakatli olacak.

https://klima.mitsubishielectric.co...t-Etme-Kampanyasi-Fiyat-Foyu-2023-Agustos.pdf@cuhadarzade abi kdv indirimi varmış linki ekledim

@Adem Helvacı @Murat ALA abilerim daha önceki yorumlarınız için teşekkür eder tekrar değerlendirme yapıp beni aydınlatırsanız çok memnun olurum.

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

• 1692119755253.png
    1692119755253.png
    306.4 KB · Görüntüleme: 17
Merhaba,

Abilerim sizden yorumlarınızı bekliyorum. @Adem Helvacı @Murat ALA @mbirol

Bu eve 24 binlik klima fazla mı olur ? yada giriş holüne büyük bir geçiş, kolidor ve diğer oda olduğu için daha mı mantıklı olur ?

En son olarak önerdikleri modeller nasıldır ?

Saygılarımla.

Merhaba,

Abilerim sizden yorumlarınızı bekliyorum. @Adem Helvacı @Murat ALA @mbirol

Bu eve 24 binlik klima fazla mı olur ? yada giriş holüne büyük bir geçiş, kolidor ve diğer oda olduğu için daha mı mantıklı olur ?

En son olarak önerdikleri modeller nasıldır ?

Saygılarımla.
Model hakkında yorumumu yapayım yeter yetmez orasına Adem abi yardımcı olur. Kirigamine Zen ve Legendera ithal olarak geliyor. Noviro Enviro gibi modeller de ME'nin Türkiye fabrikasında üretiliyorlar. ME almışken Kirigamine Zen ya da Legendera almak daha mantıklı tabi bulabilirseniz. Noviroya ya da Enviroya kalitesiz demem ama bir Legendera ya da Kirigamine Zen değiller rahat derim.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri