Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima tavsiyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan seydisari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
abi yanış oldu heralde :) :)
Heee @seydisari dan alıntı yapacağıma sana yazmışım.

Senin seg maceranı biz seve seve okuruz burada istersen.
Bahsettiğin koşullar için günde 4 saat dolayında çalışmasında bence sakınca yok, ben de Pixel Teknoloji şirketimize Seg 12 lik klima alıp takmıştım hijyen odasına. Yani mecbursak kullanıyoruz ama inanılmaz elektrik tükettiğini belirtmem gerekir.

Heee @seydisari dan alıntı yapacağıma sana yazmışım.

Senin seg maceranı biz seve seve okuruz burada istersen.
Bahsettiğin koşullar için günde 4 saat dolayında çalışmasında bence sakınca yok, ben de Pixel Teknoloji şirketimize Seg 12 lik klima alıp takmıştım hijyen odasına. Yani mecbursak kullanıyoruz ama inanılmaz elektrik tükettiğini belirtmem gerekir.
yok biliyorum abi çok okudum bütün yazılarını ama dediğim gibi mutfak çok sıcak oluyor yemek yapması bile zulüm hanım için alıp mutfağı rahatlatmak istedim sadece gece zaten çalışmaz sabahta çalışmaz :) sadece öğle ve akşam duruma göre. Diğer klimalar ile arasında 5-6 bin tl oynuyor fiyat olarak. Salona vs hayatta takmam zaten ama mutfak olunca çok da masraf yapmak istemiyorum açıkcası :)

yok biliyorum abi çok okudum bütün yazılarını ama dediğim gibi mutfak çok sıcak oluyor yemek yapması bile zulüm hanım için alıp mutfağı rahatlatmak istedim sadece gece zaten çalışmaz sabahta çalışmaz :) sadece öğle ve akşam duruma göre. Diğer klimalar ile arasında 5-6 bin tl oynuyor fiyat olarak. Salona vs hayatta takmam zaten ama mutfak olunca çok da masraf yapmak istemiyorum açıkcası :)
O konuda haklısın kardeşim. Birçok yazımda yazdığım üzere işte mecbur kalıp aldığımız gibi mecbur kalıp önerdiğimiz de oluyor. Bu da onlardan birisi :)

O konuda haklısın kardeşim. Birçok yazımda yazdığım üzere işte mecbur kalıp aldığımız gibi mecbur kalıp önerdiğimiz de oluyor. Bu da onlardan birisi :)
Abi aslında dün 9 luk kaira alacaktım 17799 tl idi abi ama yoğunluktan dolayı erteledim bugün sabah bir girdim 22799 tl olmuş. Bakıyorum asgari ücret aynı, dolar aynı, yakıt fiyatı düşmüş ve ülkede ekstrem bir durum yok ama bu 5 bin tl zam niye geldi. Gerçekten bizim ülkemiz iflah olmaz. Bu tip firmalara o kadar sinirliyim ki.

Acelem yok veya bir hafta daha beklerim dersen mideadan babalar günü indirimi beklentim var. 12lik uygun olur mu? Onu kestiremiyorum. 27 metrekare salonumda 12lik sigma comfort çoğu zaman beklemede kalıyor. Kaldı ki midea daha üstün bir cihaz orada rahat iş yapar. @Adem Helvacı 12likte burada iş yapar gibi. Görsele göre ben balkona çıkışın olduğu yerden kurulum yapılabilir diye gördüm. Gayet iyi soğutur...
Yok abi senin kafadayim birazdan bir iklimsa yetkili servise gidip halledicem

Evet var. Bildiğiniz Arçeliğin, üstüne LG basılıp bakır boru ile montajlanan halinden bir tık hallice ürün :)
(Bu klimaların tamamı Arçelik fabrikalarında üretiliyor, Arçelik olanlar alüminyum boru ile montajlanıyori LG olanlar Bakır boru ile)
Adem bey işin uzmanı değilim ama ürünün Arçelik tarafından üretilmesi o malın Arçelik kalitesinde olduğu anlamına gelmiyor pek. Ben daha önce staj yapma fırsatı bulmuştum tv fabrikalarıda o dönem sony için ürün üretiyorlardı ve üretim alanına girerken bile birçok tedbir alınıyordu. Sizde belirttiğiniz gibi kaliteyi ayıran en basit olarak bakır boru kullanılması var mesela. Haa servisleri kötü mü kötü usta yok asgari ücretle 19-20 yaşındaki çocukları çalıştırıyorlar onlarda işlerine nasıl geliyorsa öyle davranıyor... Bununda sebebi bayilik usulü olması servisinde.

İklimsa yetkili servisten sigma comfort 18000 BTU modelini 35.000 TL ye aldım. Çarşamba geleceklerini söylediler ve sigortasina kadar anahtar teslim yapacaklarını söyledikleri için tercih sebebim oldu çok ilgililerdi. Umarım iyi bir cihazdır. Hepinize de yardımlarınız için teşekkür ederim çok sağolun

İklimsa yetkili servisten sigma comfort 18000 BTU modelini 35.000 TL ye aldım. Çarşamba geleceklerini söylediler ve sigortasina kadar anahtar teslim yapacaklarını söyledikleri için tercih sebebim oldu çok ilgililerdi. Umarım iyi bir cihazdır. Hepinize de yardımlarınız için teşekkür ederim çok sağolun
Hayırlı olsun güle güle kullanın :) 37.310 resmi fiyat. Üzerine ekstra elektrikçi çağırıp sigorta hat vs minimum 1000 max 1500 TL ödemeyide düşününce harika fiyata satın almışsınız.

Ürün seni üzmez kardeşim. Benim beklentilerimide karşılayan cihaz. Defaatle birçok hususta yazdım. Huzurla kullanman dileğiyle. Ekonomik olarakta üzmeyeceğine eminim. Elektrik faturanı görünce anlayacaksın. Bende yeni fatura dönemini bekliyorum. İlk ay 200 TL etki etmişti :) bu şartlarda gayet ekonomik. Kullandıkça vaktin olduğunda foruma mutlaka uğra deneyimlerini merakla bekliyor olacağız.

Hayırlı olsun güle güle kullanın :) 37.310 resmi fiyat. Üzerine ekstra elektrikçi çağırıp sigorta hat vs minimum 1000 max 1500 TL ödemeyide düşününce harika fiyata satın almışsınız.

Ürün seni üzmez kardeşim. Benim beklentilerimide karşılayan cihaz. Defaatle birçok hususta yazdım. Huzurla kullanman dileğiyle. Ekonomik olarakta üzmeyeceğine eminim. Elektrik faturanı görünce anlayacaksın. Bende yeni fatura dönemini bekliyorum. İlk ay 200 TL etki etmişti :) bu şartlarda gayet ekonomik. Kullandıkça vaktin olduğunda foruma mutlaka uğra deneyimlerini merakla bekliyor olacağız.
Teşekkür ederim hocam. Tavsiyelerinizle buraya yöneldim memnun da kalacağımı düşünüyorum. Sağolsun servisteki arkadaşlar da çok yardımcı oldular. Diğer markalar min bayram sonrasına gün verebilirken Çarşamba takabileceklerini söylemeleri çok iyi oldu.
Mitsubishi 18000 de 44500 fiyat verdi onu da düşündüm ama o da bayram sonrasi gelebileceklerini söyledi

Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan inşallah işin çözüldüğüne ve kurulum zamanının kısa olmasına sevindim kardeşim 🙋
Bayiiden almanın en güzel yolu kısa sürede kurmaları öbür türlü Haziran 20 yi hatta sonunu bile bulabilirdi

Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan inşallah işin çözüldüğüne ve kurulum zamanının kısa olmasına sevindim kardeşim 🙋
Bayiiden almanın en güzel yolu kısa sürede kurmaları öbür türlü Haziran 20 yi hatta sonunu bile bulabilirdi
Evet hocam hep bayram sonuna 24unden sonralara tarih verdi herkes. Temmuzu bulurdu başka birşey alsam

37k resmi fiyatı vardı. Sigorta elektrik hattınıda yapıp 35e anlaşılmış. Bence gayet güzel. Kurulum için çok iyi tarih verilmiş o da ayrı güzel olmuş.

37k resmi fiyatı vardı. Sigorta elektrik hattınıda yapıp 35e anlaşılmış. Bence gayet güzel. Kurulum için çok iyi tarih verilmiş o da ayrı güzel olmuş.
Aynen öyle iş tertemiz bitmiş
Şöyle biraz gezindim internette de şok şikayetleri başlamış klima geç teslim şeklinde 20 gündür gelmedi diyen olmuş vs

@seydisari şimdi ufak ufak dikkat edeceklerini yazayım.

Bana geldiklerinde poşet örtü kullanıldı. Haliyle tertemiz çalıştılar. Süpürgeyle süpürüp çıkıp gittiler.

Kurulumu ön arka şeklinde olacaksa mutlaka mantolama varsa tij ya da adı uzun saplama olan vida kullanılacak. Ona dikkat et duvarını patlatıp gitmesinler.

İkinci konu bakır borunun geçemesi için delik açacaklar. Matkap hilti işi yok adam gibi punch ile açsınlar.

Sadece soğutma kullanacaksın biliyoruz fakat sıcakta kullanma ihtimaline karşı her iki drenaj hortumunu çekip gidere düzgünce verilsin.

Dış ünitenin konsol kurulurken vibrasyon takozunu düzgünce dört ayağada taktırmayı ihmal etme.

Dış ünite duvara sıfır yapışmasın azcık hava alsın. Arkasına zaten bakır boruyu saracak.

Yine bakır boruyu izolasyon bandı gibi bantla güzelce sarsın estetik açıdan güzel dursun.

Baştan anlaş vakum yapıyorlar ama rica mı olur artık o iş sende yapabildiği kadar vakum yapsın. Öyle oldu bittiye gelmesin. Çay kola su yapıştır (işin şakası bir yana gelen personelde insan. Onlarında akşama kadar ciğeri yanıyor bu sıcakta) 😂 beni başlarken biterken çağırdı video fotoğraf almıştım 😂
Aman diyelim vakum motorunu görmeden montaja başlatma.

Ek garanti düşünürsen ben 1500 TL ye +3yıl yaptırdım. O senin tasarrufun artık...

@muhammet göl usta atladığım veya yanlış olan bilgi varsa ekleme düzeltme yapabilir misin?

Son düzenleme:
@seydisari şimdi ufak ufak dikkat edeceklerini yazayım.

Bana geldiklerinde poşet örtü kullanıldı. Haliyle tertemiz çalıştılar. Süpürgeyle süpürüp çıkıp gittiler.

Kurulumu ön arka şeklinde olacaksa mutlaka mantolama varsa tij ya da adı uzun saplama olan vida kullanılacak. Ona dikkat et duvarını patlatıp gitmesinler.

İkinci konu bakır borunun geçemesi için delik açacaklar. Matkap hilti işi yok adam gibi punch ile açsınlar.

Sadece soğutma kullanacaksın biliyoruz fakat sıcakta kullanma ihtimaline karşı her iki drenaj hortumunu çekip gidere düzgünce verilsin.

Dış ünitenin konsol kurulurken vibrasyon takozunu düzgünce dört ayağada taktırmayı ihmal etme.

Dış ünite duvara sıfır yapışmasın azcık hava alsın. Arkasına zaten bakır boruyu saracak.

Yine bakır boruyu izolasyon bandı gibi bantla güzelce sarsın estetik açıdan güzel dursun.

Baştan anlaş vakum yapıyorlar ama rica mı olur artık o iş sende yapabildiği kadar vakum yapsın. Öyle oldu bittiye gelmesin. Çay kola su daya 😂 beni başlarken biterken çağırdı video fotoğraf almıştım 😂
Aman diyelim vakum motorunu görmeden montaja başlatma.

Ek garanti düşünürsen ben 1500 TL ye +3yıl yaptırdım. O senin tasarrufun artık...

@muhammet göl usta atladığım veya yanlış olan bilgi varsa ekleme düzeltme yapabilir misin?
Abi çok güzel anlatmış sın diline sağlık 👌
Bence eksiksiz yazmışsın 🙏

Abi çok güzel anlatmış sın diline sağlık 👌
Bence eksiksiz yazmışsın 🙏
Yazdıktan sonra aklıma geldi. Bakır boru için açtığı deliği kapatsınlar. Bir arkadaşım zorunlu demişti bu konu hakkında ama emin değilim. Teyit etme fırsatım olmadı.

Yapmazlarsa senin için uygunsa duvar rengine yakın bir renkte çocuk oyun hamuru al pahalı değil. Onunla çok güzel kapanır. Benim açıkta kalan yere mastik yapıp üzerine duvar rengine boyadım. 😂 Mastik olduğunu kimse ayırt edemez.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri