Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klima tavsiyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ahmet.d
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Ahmet.d

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
35.000
Marka Model Bilgisi
Midea xtreme 12 btu,Sensira 14 btu
Herkese merhaba
Mersin'de en üst kat,güney cephe, yalıtımsız 27 m² oda için hem ısıtmada hem soğutmada kullanılacak nasıl bı klima alabilirim? 13 m² ısı camlı cam balkon bulunmakta.
Değerli görüşlerinizi bekliyorum

Ekli dosyalar

• IMG_20240920_152805.jpg
    IMG_20240920_152805.jpg
    147.4 KB · Görüntüleme: 76
bütçeye en yakın modeller
gree AİRY 12 btu
veya midea all easy 12 btu derim.
dış ünite büyük olmalıki o ortam için rahat başa çıkmalı.
bütçe artarsa tâbi daha üst modeller araştırılır.
btu olarak güç değilde donanım olarak güçlü makina lazım oraya.

bütçeye en yakın modeller
gree AİRY 12 btu
veya midea all easy 12 btu derim.
dış ünite büyük olmalıki o ortam için rahat başa çıkmalı.
bütçe artarsa tâbi daha üst modeller araştırılır.
btu olarak güç değilde donanım olarak güçlü makina lazım oraya.
donanım olarak güçlü modeller hangileridir hocam

Sizin tavsiyeniz nedir Ali bey? Benim kafamı karıştıran cam balkon ve üstün dam olması yoksa şimdiye xtreme 12 btu almış geçmiştim.
Benim evim ara katta sizin gibi Akdeniz ikliminde yaşıyorum, 26 M2 açık mutfak için ME Hare 18.000 BTU klima takmıştı servis fakat akşam içerisini soğutabilsede öğlen sıcaklarında klima içerisini soğutamıyordu. Benim camlar çift kat ısıcam diye geçiyor fakat bu camlar okadar çok ısınıyorki elinizi üzerinde tutmanıza imkan yok bir yerden sonra resmen elinizi yakıyor. Benim bu oda sabah güneş doğduğunda içeri girmeye başlıyor taki güneş batana kadar evden çıkmıyor. Sizdede bu durumlar geçerli ise size tücrübe ettiğim bu odadan dolayı 18.000 BTU klima daha iyi bir seçenek gibi duruyor bana göre.

Mutfak.jpg

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Benim evim ara katta sizin gibi Akdeniz ikliminde yaşıyorum, 26 M2 açık mutfak için ME Hare 18.000 BTU klima takmıştı servis fakat akşam içerisini soğutabilsede öğlen sıcaklarında klima içerisini soğutamıyordu. Benim camlar çift kat ısıcam diye geçiyor fakat bu camlar okadar çok ısınıyorki elinizi üzerinde tutmanıza imkan yok bir yerden sonra resmen elinizi yakıyor. Benim bu oda sabah güneş doğduğunda içeri girmeye başlıyor taki güneş batana kadar evden çıkmıyor. Sizdede bu durumlar geçerli ise size tücrübe ettiğim bu odadan dolayı 18.000 BTU klima daha iyi bir seçenek gibi duruyor bana göre.

Ekli dosyayı görüntüle 20737
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Evet çok benziyor bende dam faktörü var sizde mutfak.Yazin sıcağında elimi cama koyup denedim sıcak ama el yakacak kadar değildi. @gölge46 Muhammet beyin dediği gibi güçlü donanımlı 12 btu mu veya 18 btu mu kararsız kaldım.
Siz 18 btu olarak bu fiyat bandında hangi klimayı tavsiye edersiniz?

Evet çok benziyor bende dam faktörü var sizde mutfak.Yazin sıcağında elimi cama koyup denedim sıcak ama el yakacak kadar değildi. @gölge46 Muhammet beyin dediği gibi güçlü donanımlı 12 btu mu veya 18 btu mu kararsız kaldım.
Siz 18 btu olarak bu fiyat bandında hangi klimayı tavsiye edersiniz?
Servis hizmetini kimden alacağınızı öğrenip serviside kafanıza yatarsa TCL ve E.C.A , Servisi size güven vermez ise Kaira olabilir.

12.000 karar kılarsanız yine belirtiniz 12.000 BTU içinde tavsiyemizi yaparız. Siz yeterki BTU konusunda bir kanıya varınız gerisi kolay.

Servis hizmetini kimden alacağınızı öğrenip serviside kafanıza yatarsa TCL ve E.C.A , Servisi size güven vermez ise Kaira olabilir.

12.000 karar kılarsanız yine belirtiniz 12.000 BTU içinde tavsiyemizi yaparız. Siz yeterki BTU konusunda bir kanıya varınız gerisi kolay.
Hocam klimadan pek anlamam. Tabi Foruma katıldıktan sonra sizlerden bı şeyler öğrendik.
Oda ölçüleri sınırda olduğu için arada kaldım. Sizin tecrübenize dayanacak 12 btu şu klima, 18 btu şu klima işinizi görür dediğiniz klimayı almayı düşünüyorum. Bütçe olarak 40 bine çıkabilirim.
Cevaplarınız için teşekkür ederim

Hocam klimadan pek anlamam. Tabi Foruma katıldıktan sonra sizlerden bı şeyler öğrendik.
Oda ölçüleri sınırda olduğu için arada kaldım. Sizin tecrübenize dayanacak 12 btu şu klima, 18 btu şu klima işinizi görür dediğiniz klimayı almayı düşünüyorum. Bütçe olarak 40 bine çıkabilirim.
Cevaplarınız için teşekkür ederim
Eğerki sizin camlar benim oda gibi sabahtan akşama kadar sıcağı yemiyorsa, cama dokunduğunuzda ciddi bir sıcaklık hissetmiyorsanız, @gölge46 arkadaşımızın dediği gibi Airy veya Aep 12 işinizi görür.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri