Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Klimama sadece 2 dakika vakum yapıldı, şikayet etmeli miyim?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

suchasme

Yeni Üye
Yeni Üye
Geçen hafta baymak elegant soft 9000 btu klima aldım.
Yetkili servise kurulumda özellikle minimum 15 dakika vakum yapalım dememe rağmen sadece 2-3 dakika vakum yapıp gazı açtılar. Kullandıkları vakum motoru büyük değil, küçüklerindendi.

Bu benim içime kurt düşürdü. Hatta tüketici hakem heyetine 2 sayfalık dilekçe bile yazdım, henüz göndermedim.
Şu an klimamın soğutma ve ısıtmasında bir problem yaşamıyorum, klima soğutuyor. Ancak Uzun vadede az yapılan vakum yüzünden sorun olur mu diye korkuyorum.

Sizce 2 dakika yapılan vakum sorun yapar mu? hakem heyetine cihaz değişimi için dilekçemi göndermeli miyim?

Merhaba, normalde ''Vakumun süresi şu kadar olmalıdır.'' gibi net bir ifade kullanmak yanlış olur. Süreyi etkileyen birçok unsur var çünkü. Sizin yaşadığınız durum için de net bir şey söylemek mümkün değil. Manometre verileri elimizde olsaydı yorum yapabilirdik ama şu durumda ne desek havada kalır. Servis evrakına da ''Vakum yapılmıştır.'' gibi bir not düştülerse hakem heyeti kararında haksız bulunma durumunuz var. Bu konuda Adem abiden bir görüş almanızı tavsiye ederim. Aşağıdaki video da size fikir verebilir:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

vakumlama işlemi yetersiz gelmiş olsa bile klima gayet iyi soğutma ve ısıtma yapar mı? şu anda ısıtma ve soğutmasından memnunum ancak uzun vadede olumsuzluk yaşatır mı diye korkuyorum.

vakumlama işlemi yetersiz gelmiş olsa bile klima gayet iyi soğutma ve ısıtma yapar mı? şu anda ısıtma ve soğutmasından memnunum ancak uzun vadede olumsuzluk yaşatır mı diye korkuyorum.
İlk aşamada, cihazın yeni olmasından dolayı yapar ama ilerleyen süreçte performans ve verim kaybı oluşabilir. Tabii bu durum kaç senede etki eder bilinmez. Neticede bir vakum girişimi var ama ne derece etkili yapıldığı meçhul. Bu sebeple net bir şey söyleyebilmek pek mümkün değildir. Ama hiç vakum yapılmayan bir cihazla kıyaslamak da yanlış olur.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri