Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Klimaya ayrıca sigorta takmak şart mı?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

CrocusPd

Meraklı
Meraklı
Marka Model Bilgisi
Beko
Herkese merhaba. Klima için elektriğin alınacağı prizin evde bağlı olduğu sigorta 20A olsa yeterli midir yoksa illa da ayrıca sigorta mı taktırmak lazım? Böyle görüntü kirliliği oluyor mantiken gerek yok gibi. Teknik tabloda sigorta tipi A 20 yazıyor. Burada 20amper mi demek istemiş acaba B20 C20 falan biliyorum ben A20 diye sigorta var mı? Teşekkürler

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230831_201818_Microsoft 365 (Office).jpg
    Screenshot_20230831_201818_Microsoft 365 (Office).jpg
    93.9 KB · Görüntüleme: 15

Teknik Soru Klimaya ayrıca sigorta takmak şart mı?

Herkese merhaba. Klima için elektriğin alınacağı prizin evde bağlı olduğu sigorta 20A olsa yeterli midir yoksa illa da ayrıca sigorta mı taktırmak lazım? Böyle görüntü kirliliği oluyor mantiken gerek yok gibi. Teknik tabloda sigorta tipi A 20 yazıyor. Burada 20amper mi demek istemiş acaba B20 C20 falan biliyorum ben A20 diye sigorta var mı? Teşekkürler
20 Amper diye belirtmiş. Tipi çok da önemli değil, B de olur C de. Oradaki A birimi ifade ediyor. Klimaya özel sigorta, klimada oluşabilecek bir arıza durumunda tüm tesisatı etkilemesin diye.
20 Amper diye belirtmiş. Tipi çok da önemli değil, B de olur C de. Oradaki A birimi ifade ediyor. Klimaya özel sigorta, klimada oluşabilecek bir arıza durumunda tüm tesisatı etkilemesin diye.

Çözüm
Ben de sizden farklı düşünmüyorum ve estetik kaygım nedeniyle klimanın yanına yöresine bu unsurlardan istemiyorum zira klimanın bağlı olduğu hattı kontrol eden bir V-Otomat yani sigorta zaten ana panoda mevcut.

Yine de eski evlerde ve yüksek amperli ana sigortaya sahip panolarda daha düşük amperli sigortalar klimanın yanına takılmalıdır.

Ben de sizden farklı düşünmüyorum ve estetik kaygım nedeniyle klimanın yanına yöresine bu unsurlardan istemiyorum zira klimanın bağlı olduğu hattı kontrol eden bir V-Otomat yani sigorta zaten ana panoda mevcut.

Yine de eski evlerde ve yüksek amperli ana sigortaya sahip panolarda daha düşük amperli sigortalar klimanın yanına takılmalıdır.
Adem Bey düşünceniz için teşekkür ederim. Bu priz panoda B16 lık sigortaya takılmış. Bu sigortada sadece 2 priz ve bir avize bağlı. Şimdi zaten bu hatta 20 lik sigorta takmam çok da bir şey ifade etmeyecek çünkü ana sigorta 16lık ve sıkıntı olunca ilk önce o atacaktır yanlış mıyım? Çok sorun çıkarsa ana panodakini 20 likle değiştiririm diyorum.

Ekli dosyalar

• IMG-20230831-WA0008.jpg
    IMG-20230831-WA0008.jpg
    53.8 KB · Görüntüleme: 13
Adem Bey düşünceniz için teşekkür ederim. Bu priz panoda B16 lık sigortaya takılmış. Bu sigortada sadece 2 priz ve bir avize bağlı. Şimdi zaten bu hatta 20 lik sigorta takmam çok da bir şey ifade etmeyecek çünkü ana sigorta 16lık ve sıkıntı olunca ilk önce o atacaktır yanlış mıyım? Çok sorun çıkarsa ana panodakini 20 likle değiştiririm diyorum.
Evet, 16 B sigorta daha erken atar. O yüzden klimanın yanına 20'lik sigorta takmanın anlamı yok. Eğer trifaze tesisat ise fazları eşit dağıtmaya özen göstermek gerekir fakat bu konu klima özelinde değil elektrikle alakalı bir durum. Çünkü benim daireme gelen tesisat trifaze ve bina panosunda 25A'lik sigortalar kullanılmış fazlarda. Çamaşır-bulaşık makinesi, klima, fırın gibi ürünlerden bazılarının aynı anda çalışabileceği düşünülürse ona göre davranmak gerekebilir. Tabi tesisata gelişigüzel de müdahale edilmemeli.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri